Spizarnia inspiracjiSpizarnia inspiracji

Mąki włoskie

mąka pizzeria - Caputo 1kg
7 punktów
7,19 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka Doppio Zero - Caputo
6 punktów
6,79 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Manitoba Oro - Caputo
8 punktów
8,39 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka do pizzy Cuoco- Caputo 1kg
7 punktów
7,79 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka do słodkich wypieków Pasticceria 00 - Caputo
8 punktów
8,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Gnocchi - Caputo
8 punktów
8,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka na pizzę 00 Oro 1kg - 5 Stagioni
7 punktów
7,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka cukiernicza do miękkich ciat - Le Farine Magiche
7 punktów
7,19 zł
200 g
Mąka z pszenicy durum - Casillo
9 punktów
9,09 zł
1000 g
Mąka do pizzy XXL 1 kg - Molino Spadoni
14 punktów
14,19 zł
1000 g
Mąka pszenna Typ 1 - Caputo
44 punkty
44,19 zł
5000 g
Mąka Farina Classica 00 5 KG - Caputo
28 punktów
28,49 zł
5000 g
Mąka Farina 0 Aria - Caputo
10 punktów
od 10,59 zł
Makaron Fusilli nr 63 - Garofalo 500 g
8 punktów
8,79 zł
500 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka z semoliny di Grano Duro - Mininni 5 kg
34 punkty
34,19 zł
5000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka pszenna Saccorosso Caputo
34 punkty
od 34,29 zł
Mąka pszenna typu 00 - Divella 1 kg
8 punktów
8,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka pszenna 100% Grani Italiani - Caputo
10 punktów
10,49 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Caputo Integrale
8 punktów
od 8,09 zł
Włoska mąka Nuvola - Caputo
11 punktów
od 11,39 zł
Semolina Rimacinata - Divella
6 punktów
6,39 zł
500 g
Caputo Pizzeria 25 kg
148 punktów
148,19 zł
25000 g - maks 2 sztuki
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka wieloziarnista Cereali - Caputo
34 punkty
34,19 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Maka-pszenna-Molino-Spadoni
9 punktów
9,49 zł
1000 g
Włoska podsypka pod pizzę Staccapizza - Molino Spadoni Gran Mugnaio
15 punktów
15,79 zł
1000 g
Włoska mąka ryżowa bezglutenowa - Caputo
9 punktów
9,39 zł
500 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka Caputo pizzeria 25 kg
-5%
1450 punktów
Cena promocyjna 1 450,00 zł Regular Price 1 523,89 zł
25 kg x 10 worków
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Friture Giapponesi tempura - La Farine Magiche
14 punktów
14,99 zł
350 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Caputo Manitoba Oro 5kg
35 punktów
35,59 zł
5000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka na pizzę - Molino Casillo
8 punktów
8,09 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Caputo Tipo 1
9 punktów
9,49 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoskie drożdże do pizzy - Caputo
13 punktów
13,19 zł
100 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Semolina
9 punktów
9,09 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka na pizzę typ 00 - Barilla
6 punktów
6,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Jęczmien Orzo perlato 500g - Cereali Select
6 punktów
6,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka Typ "0" - Molino Casillo
7 punktów
7,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka Nuvola 25 kg - Caputo
188 punktów
188,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka Farina Superiore 25kg - Caputo
159 punktów
159,59 zł
Produkt niedostępny
Mąka semolina Rimacinata - Mininni 5 kg
37 punktów
37,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka pszenna typ 00 - Denti 1 kg
6 punktów
6,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka pszenna Manitoba - Casillo
8 punktów
8,09 zł
Produkt niedostępny
Mąka typu 00 do pizzy - Barilla 5 kg
30 punktów
30,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka pszenna - Le Farine Magiche 1 kg
10 punktów
10,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka kasztanowa - Le Farine Magiche
23 punkty
23,79 zł
Produkt niedostępny
Mąka pełnoziarnista do pizzy Gran Mugnaio - Molino Spadoni
9 punktów
9,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka bezglutenowa z zielonego groszku - Caputo
17 punktów
17,19 zł
Produkt niedostępny
Mąka z czerwonej soczewicy - Caputo
21 punktów
21,89 zł
Produkt niedostępny
Włoska mąka do pizzy Farina - 5 Stagioni
51 punktów
51,39 zł
Produkt niedostępny
Mąka Manitoba Molino Spadoni- Farina d'America
8 punktów
8,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka z kasztanów- Molino Rossetto
19 punktów
19,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka do pizzy 5 kg - Caputo Pizzeria
28 punktów
28,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka bezglutenowa na pizzę- Caputo
28 punktów
28,79 zł
Produkt niedostępny

Mąka to element, którego nie może zabraknąć w każdej kuchni. Jest niezbędnym składnikiem wielu dań. Produkty zbożowe są głównym źródłem energii w codziennej diecie. Najczęściej spożywamy je w postaci różnego rodzaju wypieków, pierogów oraz naleśników.

Oryginalne włoskie mąki

Jaką mąkę użyć do wypieku pizzy? W pizzy najważniejsze jest ciasto - powinno być kruche, cienkie i chrupkie. Aby je przygotować potrzebne są składniki takie jak: drożdże, woda, sól i mąka. To właśnie ona decyduje o smaku pizzy. Odpowiednio dobrana sprawi, że ciasto nabierze właściwego poziomu wilgoci oraz będzie wystarczająco delikatne. Nie z każdego rodzaju mąki powstanie prawdziwa włoska pizza. Idealne ciasto uzyskamy dzięki mące typu 00. Na tym jednak nie koniec - aby pizza przypominała oryginał duże znaczenie mają również pozostałe składniki. Woda nie powinna być zbyt twarda, a sól morska i drożdze powinny mieć odpowiednią kwasowość. Prawidłową konsystencję ciasto uzyska, jeśli będzie dokładnie wyrabiane przez około 30 minut. Pizza pieczona w piecu opalanym drewnem zyska niepowtarzalny smak i aromat.

Co wyróżnia mąkę typu 00?

Mąka typu 00 wyróżnia się znacząco na tle pozostałych rodzajów mąk. Dlaczego? Ma sypką konsystencję, jest lekka, a jej barwa jest śnieżnobiała, pozbawiona jakichkolwiek otrębów i popiołów. To właśnie te właściwości sprawiają, że powstaje z niej idealne ciasto na pizzę. Nie przesiąka sosem, jest chrupiące i miękkie w środku. Zagniatanie ciasta powstałego z mąki typu 00 jest proste i nie trzeba wkładać w nie zbyt wiele wysiłku. Mąka ta bogata jest w gluten, który nadaje ciastu sprężystość oraz elastyczność. W porównaniu z innymi mąkami jest niskokaloryczna. 

Jak określić typ mąki, czyli co oznacza numeracja przy jej nazwie?

Różne typy mąki uzyskuje się w zależności od tego, jak drobno zmielone są ziarna. Delikatną i białą mąkę otrzymuje się z wewnętrznej części ziarna, z kolei w ciemniejszych mąkach znajdują się fragmenty zarówno z zewnętrznej, jak i z wewnętrznej części. Ciemne mąki uważane są za zdrowsze, ze względu na dużą zawartość błonnika i minerałów. 

Caputo Pizzeria 1 kg - mąka na pizzę włoską 

W ofercie naszego sklepu internetowego Schronisko Bukowina wśród wielu produktów włoskich nie mogło zabraknąć także prawdziwej mąki pszennej do pizzy. Uznanie wśród mąk zyskała mąka Caputo Pizzeria, doceniana na całym świecie. We włoskim młynie znajdującym się w Neapolu, dokładnej selekcji poddawane są najlepsze ziarna pszenicy. To właśnie z nich powstaje wyjątkowa mąka, której wysoką jakość zawdzięczamy wieloletniemu doświadczeniu producenta marki Caputo.