Ketchup
Naturalny ketchup łagodny i pikantny – sosy pełne smaku
Ketchup – chyba wszyscy go kochają. Ketchup z pomidorów potrafi czasami przekonać dzieci do zjedzenia posiłku, a dorośli wzbogacają nim wiele swoich potraw. Prawdziwy ketchup swój bogaty smak zawdzięcza obecności pomidorów z najlepszych upraw oraz naturalnym dodatkom – octowi, cebuli, naturalnym substancjom słodzącym. Takie właśnie są nasze ketchupy – naturalne, smaczne i zdrowe. W każdym słoiczku zamknęliśmy smak mocno dojrzałych pomidorów, aromat przypraw i mnóstwo serca, które wkładamy w przygotowanie naszych przetworów. Nasz domowy ketchup przygotowujemy z pomidorów, które zbieramy późnym latem. Produkcję ketchupu rozpoczynamy na przełomie sierpnia i września, kiedy pomidory są najbardziej dojrzałe i skąpane w słońcu. Wtedy są najsłodsze i tak aromatyczne, że ciężko im się oprzeć. Nasz domowy keczup w składzie ma głównie pomidory i nie znajdziesz w nim żadnych ulepszaczy smaku, sztucznych barwników i zbędnych konserwantów. Na naszej półce przygotowaliśmy różne rodzaje ketchupu. Ketchup łagodny, pikantny – wybierz, który lubisz najbardziej i ciesz się jego smakiem. Nasze produkty przygotowujemy zgodnie z tradycjami, które szanujemy. Kupując w sklepie Schroniska Bukowina, dajemy Ci najlepszy wybór domowych ketchupów prosto z natury.
Domowy ketchup i magia jego smaku
Do ketchupu nie trzeba nikogo przekonywać. To najpopularniejszy na świecie sos z pomidorów, który gości na stołach w domach na całym świecie. Jak można byłoby sobie wyobrazić poranne tosty z serem i szynką bez dodatku solidnej porcji ketchupu. Nie istnieje na świecie bardziej popularny sos do pizzy niż gęsty ketchup z pomidorów. Wypróbuj go do swoich domowych fast foodów – hot dogów albo burgerów.
Sięgając po domowy ketchup łagodny lub pikantny ze Spiżarni Schroniska Bukowina od razu odczujesz różnicę w smaku i jakości składników. Wyobraź sobie, jak wspaniale będą smakować domowe frytki z naszym naturalnym ketchupem. Możesz go też dodać, jako naturalny wzmacniacz smaku pomidorowego do wielu potraw – na przykład do tradycyjnego bigosu albo leczo. Nie zapomnieliśmy o miłośnikach letniego grillowania. Dla nich także polecamy nasze ketchupy. Idealnie dopełnią smak grillowanego karczku, kiełbasy albo delikatnych warzyw – papryki lub cukinii.
Cudowne właściwości ketchupu – zdrowie zamknięte w pomidorach
Domowy ketchup to nie tylko przepyszny smak i aromat. To również wiele cennych dla Twojego organizmu składników odżywczych, witamin i minerałów. Czy wiedziałeś, że pomidory, to jedyne warzywa, które po przetworzeniu, na przykład w domowy ketchup, są zdrowsze niż ich świeże odpowiedniki? Żeby mieć pewność, że ketchup rzeczywiście jest zdrowy, sięgaj po ten domowej roboty. Znajdziesz w nim mnóstwo witamin – między innymi B2, B6, C i E, a także minerałów, niezbędnych do poprawnego funkcjonowania Twojego organizmu – sód, potas czy magnez.
Domowy ketchup, dzięki zawartości dobrej jakości pomidorów, bogaty jest w likopen, który zwalcza wolne rodniki, odpowiedzialne za powstawanie chorób nowotworowych oraz procesy starzenia. W naszych ketchupach używamy ciemnego cukru trzcinowego, dzięki czemu zawartość kaloryczna ketchupu jest niższa, a brak konserwantów i sztucznych zagęstników sprawia, że taki sos wspomaga układ krążenia i wspomaga odporność. No i ten smak – intensywnie pomidorowy, który przypomina gorące letnie dni.