window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() {dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', {'currency': 'PLN'}); gtag('set', {'link_attribution': true}); gtag('set', {'anonymize_ip': false}); gtag('set', {'allow_ad_personalization_signals': true}); gtag('config', 'UA-114195288-1'); //Second tag id gtag('config', 'UA-114195288-4'); !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '540500750323144'); fbq('track', "PageView"); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NS4RX3L'); gtag( 'event', 'view_item', {"items":[{"id":"5908252812639","name":"Oscypek z certyfikatem","list_name":"Product View","category":"Produkty\/Sery\/Na grilla\/Sery g\u00f3ralskie\/Wyroby g\u00f3ralskie\/Sery owcze","quantity":70,"price":63,"brand":"Default"}]} ); fbq( 'track', 'ViewContent', {"content_ids":["5908252812639"],"content_name":"Oscypek z certyfikatem","content_type":"product","contents":[{"id":"5908252812639","name":"Oscypek z certyfikatem","price":63,"quantity":70}],"currency":"PLN","value":63}); dataLayer.push({"remarketing_event":"view_item","value":63,"items":[{"id":"5908252812639","google_business_vertical":"retail"}],"ecommerce":{"detail":{"actionField":{"list":"Product View"},"products":[{"id":"5908252812639","sku":"5908252812639","name":"Oscypek z certyfikatem","price":63,"brand":"Default","attribute_set_id":"4","attribute_set_name":"Default"}]},"items":[{"item_id":"5908252812639","item_name":"Oscypek z certyfikatem","price":63,"item_brand":"Default","item_category":"Oscypek z certyfikatem"}]},"ga4_event":"view_item"});

Oscypek z certyfikatem

function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script');scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(scr); } else {if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') {ekomiWidgetMain('ajax', token);}} return true; } (function (w) { var token = 'sf151182635254b2a2b96'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);
Dostępność: Produkt sezonowy
Zapytaj o ten produkt

Zyskaj więcej!

Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowym

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
600 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe

Opis

Ser oscypek z certyfikatem - smak prosto z gór - produkt dostępny od maja do września

Nie ma drugiego produktu, który tam dobrze kojarzy się z polskimi Tatrami jak oscypek. Oferowany duży ser wyrabiany jest zgodnie z tradycją i obowiązującymi normami, między innymi wędzony w naturalnym dymie bukowym. To sprawia, że kupujesz produkt opatrzony certyfikatem, a więc oryginalny w swojej formie i smaku. Ser oscypek jest bardzo duży - jego gramatura to nie mniej niż 600 gramów. Jest produktem sezonowym, dostępnym od początku maja do połowy października. Wynika to z faktu, że ser oscypek z certyfikatem jest wytwarzany ze świeżego mleka pochodzącego od owiec będących wówczas na halach, na wypasie. Na szczególną uwagę zasługuje jego charakterystyczny, walcowaty kształt ze zdobieniami pochodzącymi od tradycyjnej formy zwanej oscypiorką.
Produkt posiada Chronione Oznaczenie Geograficzne.

Zobacz, jak możesz zjeść oscypka

Ser oscypek z certyfikatem ma charakterystyczny, słonawy smak z dość mocno wyczuwalną nutą wędzonki. Przez to doskonale smakuje sam w sobie, jako szybka przekąska. Sprawdzi się w formie dania z grilla, wprost z rusztu z dodatkiem domowej konfitury z żurawiny - będzie nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Jak większości serów, również oscypków możesz używać w formie dodatku do dań z piekarnika. Będzie dobrze smakował, ułożony bezpośrednio na świeżym, domowym chlebie. Sprawdzi się jako dodatek do sałatki. Pamiętaj jednak, że przygotowując dania z oscypkiem, nie powinieneś przesadzać z ilością soli - on sam doskonale przyprawi większość potraw.

Certyfikowany oscypek - tradycja i niezwykły smak

Jeśli kiedykolwiek jadłeś oscypki, na pewno wiesz, że ich smak jest wyjątkowy, ale tez zależny od techniki wyrabiania oraz udziału rodzajów mleka. Dostępne w sklepie oscypki mają certyfikat, dlatego masz pewność, że są wytwarzane według receptur pochodzących od górali zajmujących się przez lata ich przygotowywaniem. Wszystkie oscypki zostały stworzone ze składników wysokiej jakości, wyłącznie świeżych, z dużym udziałem mleka owczego. Dzięki temu smakują wyśmienicie i dokładnie tak, jak przed laty. Podczas przygotowywania oscypka do wędzenia wykorzystywany jest wyłącznie dym z drewna bukowego, bez sztucznych dodatków, barwników i aromatów, przez co produkt jest dodatkowo zdrowy i nie powoduje problemów żołądkowych. Ser oscypek z certyfikatem, dzięki sposobowi obróbki, bez problemu możesz przechowywać w lodówce nawet ponad dwa tygodnie.

Wysyłka zamówień, w których znajdują się oscypki, rozpocznie się dopiero po 1 maja, z uwagi na dostępność mleka owczego i rozpoczęcie sezonu przygotowania tych niezwykłych serów.

Najlepsze tradycyjne oscypki w Schronisku Bukowina

Na Podhalu, w bacówkach powstaje tradycyjny ser wytwarzany z owczego mleka. Wyjątkowy, słony smak, oryginalny wygląd oraz doskonała konsystencja wędzonego sera, sprawiły, że jest on uznawany za nieodzowny symbol polskich gór. Tajemnica tego produktu regionalnego tkwi w tradycyjnej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Góralski wyrób można spotkać niemal wszędzie - na Krupówkach w Zakopanem, na targach oraz przydrożnych straganach, jednak serki te nie mają nic wspólnego z prawdziwym oscypkiem. W naszym sklepie online Schronisko Bukowina możesz kupić oscypki z certyfikatem, zarejestrowane w rejestrze Chronionych Nazw Pochodzenia. Rozmiary oryginalnego oscypka wynoszą 17 do 23 cm i wyróżniają się wybornym smakiem i intensywnym aromatem. Nasze oscypki i sery produkowane są przez baców w bacówkach, dlatego cechują się najwyższą jakością. Ten góralski smakołyk będzie idealnym upominkiem przywiezionym prosto z gór. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska lub dodatek do potraw.

Szczegóły

Informacje
Skład: mleko owcze (minimum 60%), mleko krowie, sól, podpuszczka.
Gramatura: 600 g
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: lodówka
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Produkt własny: Nie
Produkt importowany: Tak

Opinie

function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script'); scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0]; head.appendChild(scr); } else { if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') { ekomiWidgetMain('ajax', token); } } return true; } (function (w) { var token = 'sf1511826358dcc676e6d'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Oscypek z certyfikatem Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
Szczególnie polecamy Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Tradycyjna góralska kuchnia - potrawy i przekąski
    Tradycyjna góralska kuchnia - potrawy i przekąski
    Odwiedzając Podhale ciężko odmówić sobie tutejszych potraw. Są one niesamowicie smaczne i sycące. Tradycyjna góralska kuchnia bazuje na kapuście, ziemniakach, zbożu, serach oraz baraninie. Istnieje wiele pysznych dań, które zawsze świetnie smakują. Trzeba jednak liczyć się z tym, że góralski posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna. Jednak w górach zawsze potrzeba więcej energii, by mieć siłę zdobywać kolejne tatrzańskie szczyty. Po pieszych wędrówkach warto zajrzeć do naszej restauracji Schronisko Bukowina, gdzie zostaniecie uraczeni wybornymi potrawami kuchni góralskiej.
    Czytaj więcej
  2. Sery owcze - właściwości, skład i zastosowanie
    Sery owcze - właściwości, skład i zastosowanie
    Ser to przysmak, który cieszy się dużą popularnością na rynku spożywczym. Jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych potrzebnych do właściwego funkcjonowania organizmu. Stanowi wartościowy element codziennej diety. Jego oryginalny smak oraz miękka lub twarda konsystencja doskonale komponuje się z innymi produktami. Eksperci uważają, że to właśnie nabiał z mleka owczego ma bardziej korzystny wpływ na nasze zdrowie niż nabiał pochodzący z mleka krowiego. Owczy ser, ze względu na swój wyraźny, ostry smak, ma zarówno wielu zwolenników, jak i przeciwników. 
    Czytaj więcej
  3. Rodzaje i gatunki serów - poznaj klasyfikację serów
    Rodzaje i gatunki serów - poznaj klasyfikację serów
    Sery to żywność, która gości na naszych stołach od wieków. Urozmaica nasze śniadania, dodaje smaku potrawom, idealnie komponuje się z winem oraz dostarcza wartości odżywczych do naszego organizmu. Obecnie na świecie istnieje około 4 tysięcy gatunków sera! W zapasach internetowej spiżarni Schroniska Bukowina mieści się wiele gatunków tego przysmaku.
    Czytaj więcej
  4. Kuchnia Polska - tradycyjne dania i polskie potrawy regionalne
    Kuchnia Polska - tradycyjne dania i polskie potrawy regionalne
    Polska kuchnia kształtowała się przez wiele lat. Stanowi ona połączenie lokalnych tradycji oraz wpływów kulinarnych różnych narodowości, które zamieszkiwały Rzeczpospolitą. Polskie potrawy zazwyczaj kojarzą się z tłustymi i ciężkostrawnymi posiłkami, na których przygotowanie trzeba poświęcić trochę więcej czasu. Mimo to, nasze tradycyjne polskie potrawy są tak różnorodne i tak smaczne, że zachwycą każdego. 
    Czytaj więcej