
Oscypek z certyfikatem

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Ser oscypek z certyfikatem - smak prosto z gór - produkt dostępny od maja do września
Nie ma drugiego produktu, który tak dobrze kojarzy się z polskimi Tatrami jak oscypek. Oferowany duży ser wyrabiany jest zgodnie z tradycją i obowiązującymi normami, między innymi wędzony w naturalnym dymie bukowym. To sprawia, że kupujesz produkt opatrzony certyfikatem, a więc oryginalny w swojej formie i smaku. Ser oscypek jest bardzo duży - jego gramatura to nie mniej niż 600 gramów. Jest produktem sezonowym, dostępnym od początku maja do połowy października. Wynika to z faktu, że ser oscypek z certyfikatem jest wytwarzany ze świeżego mleka pochodzącego od owiec będących wówczas na halach, na wypasie. Na szczególną uwagę zasługuje jego charakterystyczny, walcowaty kształt ze zdobieniami pochodzącymi od tradycyjnej formy zwanej oscypiorką.
Produkt posiada Chronione Oznaczenie Geograficzne.
Zobacz, jak możesz zjeść oscypka
Ser oscypek z certyfikatem ma charakterystyczny, słonawy smak z dość mocno wyczuwalną nutą wędzonki. Przez to doskonale smakuje sam w sobie, jako szybka przekąska. Sprawdzi się w formie dania z grilla, wprost z rusztu z dodatkiem domowej konfitury z żurawiny - będzie nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Jak większości serów, również oscypków możesz używać w formie dodatku do dań z piekarnika. Będzie dobrze smakował, ułożony bezpośrednio na świeżym, domowym chlebie. Sprawdzi się jako dodatek do sałatki. Pamiętaj jednak, że przygotowując dania z oscypkiem, nie powinieneś przesadzać z ilością soli - on sam doskonale przyprawi większość potraw.
Certyfikowany oscypek - tradycja i niezwykły smak
Jeśli kiedykolwiek jadłeś oscypki, na pewno wiesz, że ich smak jest wyjątkowy, ale tez zależny od techniki wyrabiania oraz udziału rodzajów mleka. Dostępne w sklepie oscypki mają certyfikat, dlatego masz pewność, że są wytwarzane według receptur pochodzących od górali zajmujących się przez lata ich przygotowywaniem. Wszystkie oscypki zostały stworzone ze składników wysokiej jakości, wyłącznie świeżych, z dużym udziałem mleka owczego. Dzięki temu smakują wyśmienicie i dokładnie tak, jak przed laty. Podczas przygotowywania oscypka do wędzenia wykorzystywany jest wyłącznie dym z drewna bukowego, bez sztucznych dodatków, barwników i aromatów, przez co produkt jest dodatkowo zdrowy i nie powoduje problemów żołądkowych. Ser oscypek z certyfikatem, dzięki sposobowi obróbki, bez problemu możesz przechowywać w lodówce nawet ponad dwa tygodnie.
Wysyłka zamówień, w których znajdują się oscypki, rozpocznie się dopiero po 1 maja, z uwagi na dostępność mleka owczego i rozpoczęcie sezonu przygotowania tych niezwykłych serów.
Najlepsze tradycyjne oscypki w Schronisku Bukowina
Na Podhalu, w bacówkach powstaje tradycyjny ser wytwarzany z owczego mleka. Wyjątkowy, słony smak, oryginalny wygląd oraz doskonała konsystencja wędzonego sera, sprawiły, że jest on uznawany za nieodzowny symbol polskich gór. Tajemnica tego produktu regionalnego tkwi w tradycyjnej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Góralski wyrób można spotkać niemal wszędzie - na Krupówkach w Zakopanem, na targach oraz przydrożnych straganach, jednak serki te nie mają nic wspólnego z prawdziwym oscypkiem. W naszym sklepie online Schronisko Bukowina możesz kupić oscypki z certyfikatem, zarejestrowane w rejestrze Chronionych Nazw Pochodzenia. Rozmiary oryginalnego oscypka wynoszą 17 do 23 cm i wyróżniają się wybornym smakiem i intensywnym aromatem. Nasze oscypki i sery produkowane są przez baców w bacówkach, dlatego cechują się najwyższą jakością. Ten góralski smakołyk będzie idealnym upominkiem przywiezionym prosto z gór. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska lub dodatek do potraw.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mleko owcze (minimum 60%), mleko krowie, sól, podpuszczka. |
Gramatura: | 600 g |
Data ważności: | 14 dni |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Sposób przechowywania: | lodówka |
Sposób przechowywania po otwarciu: | lodówka |
Produkt własny: | Tak |
Produkt importowany: | Nie |
Cannot Ship Before Holidays: | Nie |