Oscypek z certyfikatem

Dostępność: Produkt sezonowy
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
600 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Ser oscypek z certyfikatem - smak prosto z gór - produkt dostępny od maja do września

Nie ma drugiego produktu, który tak dobrze kojarzy się z polskimi Tatrami jak oscypek. Oferowany duży ser wyrabiany jest zgodnie z tradycją i obowiązującymi normami, między innymi wędzony w naturalnym dymie bukowym. To sprawia, że kupujesz produkt opatrzony certyfikatem, a więc oryginalny w swojej formie i smaku. Ser oscypek jest bardzo duży - jego gramatura to nie mniej niż 600 gramów. Jest produktem sezonowym, dostępnym okresie od maja do września (czasami połowy października). Wynika to z faktu, że ser oscypek z certyfikatem jest wytwarzany ze świeżego mleka pochodzącego od owiec będących wówczas na halach, na wypasie. Na szczególną uwagę zasługuje jego charakterystyczny, walcowaty kształt ze zdobieniami pochodzącymi od tradycyjnej formy zwanej oscypiorką.

Produkt posiada Chronione Oznaczenie Geograficzne.

Zobacz, jak możesz zjeść oscypka

Ser oscypek z certyfikatem ma charakterystyczny, słonawy smak z dość mocno wyczuwalną nutą wędzonki. Przez to doskonale smakuje sam w sobie, jako szybka przekąska. Sprawdzi się w formie dania z grilla, wprost z rusztu z dodatkiem domowej konfitury z żurawiny - będzie nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Jak większości serów, również oscypków możesz używać w formie dodatku do dań z piekarnika. Będzie dobrze smakował, ułożony bezpośrednio na świeżym, domowym chlebie. Sprawdzi się jako dodatek do sałatki. Pamiętaj jednak, że przygotowując dania z oscypkiem, nie powinieneś przesadzać z ilością soli - on sam doskonale przyprawi większość potraw.

 

Certyfikowany prawdziwy oscypek - tradycja i niezwykły smak

Jeśli kiedykolwiek jadłeś oscypki, na pewno wiesz, że ich niepowtarzalny smak i aromat jest wyjątkowy, ale tez zależny od techniki wyrabiania oraz udziału rodzajów mleka (mleka owczego i mleka krowiego). Dostępne w sklepie oscypki mają certyfikat, dlatego masz pewność, że są wytwarzane według receptur pochodzących od górali zajmujących się przez lata ich przygotowywaniem. Wszystkie oscypki zostały stworzone ze składników wysokiej jakości, wyłącznie świeżych, z dużym udziałem mleka owczego. Dzięki temu sery góralskie smakują wyśmienicie i dokładnie tak, jak przed laty. Podczas przygotowywania podhalańskiego oscypka do wędzenia wykorzystywany jest wyłącznie dym z drewna bukowego, bez sztucznych dodatków, barwników i aromatów, przez co produkt jest dodatkowo zdrowy i nie powoduje problemów żołądkowych. Prawdziwy oscypek z certyfikatem, dzięki sposobowi obróbki, bez problemu możesz przechowywać w lodówce nawet ponad dwa tygodnie od dostawy kurierem.

Wysyłka zamówień, w których znajdują się oscypki, rozpocznie się dopiero po 1 maja, z uwagi na dostępność mleka owczego i rozpoczęcie sezonu przygotowania tych niezwykłych serów.

Najlepsze tradycyjne oscypki wytwarzane z mleka owczego

Na Podhalu, w bacówkach powstaje tradycyjny ser wytwarzany z owczego mleka. Wyjątkowy, słony smak, oryginalny wygląd oraz doskonała konsystencja wędzonego sera, sprawiły, że jest on uznawany za nieodzowny symbol polskich gór. Tajemnica tego produktu regionalnego tkwi w tradycyjnej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Góralski wyrób można spotkać niemal wszędzie - na Krupówkach w Zakopanem, na targach oraz przydrożnych straganach, jednak serki te nie mają nic wspólnego z prawdziwym oscypkiem z mleka owczego (którego musi być minimum 60% w serze). W naszym sklepie online Schronisko Bukowina możesz kupić oscypki z certyfikatem, zarejestrowane w rejestrze Chronionych Nazw Pochodzenia. Rozmiary oryginalnego oscypka wynoszą 17 do 23 cm i wyróżniają się wybornym smakiem i intensywnym aromatem. Nasze oscypki i sery produkowane są przez baców w bacówkach, dlatego cechują się najwyższą jakością. Ten góralski smakołyk będzie idealnym upominkiem przywiezionym prosto z gór. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska lub dodatek do potraw.

Oscypki i sery góralskie w ofercie Schroniska Bukowina

W naszej ofercie znajdziesz również inne wyjątkowe sery i serki góralskie z mleka krowiego i owczego, takie jak bryndza, małe wędzone serki, korbacze czy bundz. Oprócz serów podhalańskich zamówisz z dostawą do domu również inne regionalne specjały prosto z Podhala: mięsa, wędliny, miody, przetwory z owoców i warzyw, pieczywo i gotowe dania z naszej restauracji.

 

attributes

Szczegóły

Informacje
SKU: P5908252812639
Skład: mleko owcze (minimum 60%), mleko krowie, sól, podpuszczka.
Gramatura: 600 g
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: lodówka
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Marka własna: Tak
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Oscypek z certyfikatem Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Oscypek z grilla z żurawiną – sprawdź propozycje na przekąski!
    Oscypek z grilla z żurawiną – sprawdź propozycje na przekąski!

    Grillowany boczek i kiełbasa już Ci się znudziły. A może po prostu chcesz wypróbować nowe smaki? Oscypek z grilla to szybka i smaczna przekąska, która doskonale komponuje się z innymi składnikami. Sprawdź, jakie połączenia smakowe tym razem dla Ciebie przygotowaliśmy!

    Czytaj więcej
  2. Romantyczny weekend w górach - jak zaplanować pobyt we dwoje?
    Romantyczny weekend w górach - jak zaplanować pobyt we dwoje?

    Wspólne wyjazdy we dwoje są cudownym elementem relacji, który pozwala nam nie tylko odetchnąć od codzienności, ale także zadbać o nasz związek. Weekend bez dzieci czy znajomych to doskonała okazja, by spędzić jakościowy czas tylko we dwoje, a romantyczny pobyt w górach może być wspaniałym prezentem dla ukochanej osoby. Zaproś bliską osobę na niezapomniany weekend dla dwojga w górach, a oboje będziecie mieć fantastyczne wspomnienia. Dlaczego akurat góry? Bo tu znajdziesz wszystko, czego potrzebujecie - cudne widoki na górskie pasma, możliwość spędzenia czasu w sposób aktywny, a także błogiego relaksu w jednych z wielu nowoczesnych term. 

    Czytaj więcej
  3. Najlepsze termy na Podhalu: TOP 6 basenów termalnych w okolicy
    Najlepsze termy na Podhalu: TOP 6 basenów termalnych w okolicy

    Relaksujące kąpiele w wodzie termalnej fantastycznie wpływają na naszą skórę i mają wiele wskazań zdrowotnych. Połączenie wysiłku fizycznego, jak górski trekking czy jazda na nartach z wypoczynkiem w kompleksie basenów termalnych sprawi, że nawet krótki weekend w górach pozwoli Ci odetchnąć i zregenerować organizm. Podhale może się pochwalić zdecydowanie najbardziej popularnymi wśród basenów termalnych w Polsce. 

    Czytaj więcej
  4. Deska serów i wędlin - jak przygotować idealną? Imprezowe inspiracje
    Deska serów i wędlin - jak przygotować idealną? Imprezowe inspiracje

    Deska serów i wędlin to prawdziwy festiwal smaków - rozmaite kolory, tekstury, kształty - to wszystko sprawia, że każdy smakosz znajdziesz na niej coś dla siebie. Bez względu na to, czy jesteś miłośnikiem delikatnych, kremowych serów, czy też preferujesz intensywne, pikantne smaki, na desce serów i wędlin goszczą takie smakołyki, którym ciężko się oprzeć. Jak skomponować taką deskę w sposób perfekcyjny? Podpowiemy Ci, jak stworzyć przekąskę, która będzie pięknym dziełem kulinarnej sztuki. 

    Czytaj więcej