Facebook Pixel

Włoska bezglutenowa mąka na pizzę - Caputo

  • Dostępność: Produkt całoroczny
  • Czas dostawy: Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
30,00 zł/1 kg
Gramatura: Ilość: Cena:
1 kg
30,00 zł
Wartość zamówienia: 30,00 zł
Dodaj do koszyka
Produkt dostępny w ofercie biznesowej. Jesteś zainteresowany większym zamówieniem?
Nowość Własny import z Włoch
Więcej niż 2 składniki
Bez zagęszczaczy
i konserwantów
Tylko naturalne
składniki

Mąka bezglutenowa - idealna dla osób uczulonych na gluten

Ta wyjątkowa, oryginalna mąka bezglutenowa to wyrób znanej i cenionej włoskiej firmy Caputo. Marka a zajmuje się od 1924 roku produkcja różnego rodzaju mąk, szczególnie polecanych do włoskich wyrobów i wypieków. Jej specjalizacją są mąki do pizzy, takie jak bezglutenowa mąka do pizzy. Produkt ten ma certyfikat bezglutenowości, dlatego jest polecany dla osób z celiakią. Mąka bez glutenu ma rok ważności. Uwaga - produkt ten nie ma możliwości zwrotu z uwagi na swój charakter, dlatego pamiętaj o przemyślanych zakupach. Mąka bezglutenowa jest dostępna w foliowym opakowaniu o wadze 1 kilograma.

Mąka bez glutenu i jej zastosowanie

Ta bezglutenowa mąka do pizzy sprawi, że nie będziesz już musiał unikać wypieków. Przede wszystkim przeznaczona jest do wyrobu pizzy, bo jest to odpowiednik mąki glutenowej typu 00. Z tego powodu mąka bez glutenu pozwala na wyrośnięcie ciastu lekko chrupkiemu, a przy tym takiemu, które nie nasiąka nadmiernie sosem. Mąka bezglutenowa to wyrób świetnej jakości, dlatego będzie idealna również do mniejszych wyrobów, na przykład zapiekanek czy pizzerinek. Wykonasz z niej również nietypowe wypieki, także na słodko, zależnie od ciasta, na które postawisz.

Starannie wybrana bezglutenowa mąka do pizzy i nie tylko!

Oryginalna mąka bezglutenowa firmy Caputo to wyrób z certyfikatem jakości. Starannie wyselekcjonowana, a do tego zastrzeżona receptura stanowi mieszankę kilku składników. Mąka bez glutenu zawiera więc skrobię ziemniaczaną, ryżową, a także mąkę sojową i ryżową. Dodatkiem do niej jest błonnik pokarmowy. Oznacza to, że mąka bez glutenu wykonywana jest według naturalnej, zupełnie zdrowej receptury, która jednocześnie jest naturalnie bezglutenowa. Cały proces produkcji przebiega w taki sposób, aby nie doszło do skażenia mieszanki składnikami z glutenem. Stąd też mąka bezglutenowa uzyskała specjalny certyfikat potwierdzający jej jakość. Dla zachowania pełni wartości, a także ochrony przed mąkami glutenowymi, ta mąka bez glutenu pakowana jest wyjątkowo w foliowe torebki. Zapobiega to mieszaniu się różnych rodzajów mąk, tradycyjnie pakowanych w papierowe opakowania.

  • Data ważności: minimum pół roku
  • Konserwanty: Nie
  • Opakowanie: torebka
  • Sposób przechowywania:
  • Sposób przechowywania po otwarciu:
  • Główny składnik:

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 PLN - od 200 PLN
Kurier UPS 16,99 PLN 21,99 od 200 PLN
Kurier GLS 15,99 PLN 20,99 od 200 PLN
Odbiór osobisty brak możliwości  odbioru osobistego  

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy – wyłącznie płatność z góry Darmowa dostawa 

Niemcy, Czechy, Słowacja

99 PLN od 350 PLN

Wyspy Europejskie
(poza UK)

280 PLN od 1200 PLN
Norwegia, Finlandia 620 PLN od 1500 PLN
Irlandia 169 PLN od 600 PLN
Pozostałe kraje UE 99 PLN od 450 PLN
Inne kraje Zadzwoń, wycenimy indywidualnie  

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce oraz chleba. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Włoska bezglutenowa mąka na pizzę - Caputo
Twoja ocena

Złóż zapytanie o wycenę hurtową produktu: Włoska bezglutenowa mąka na pizzę - Caputo