Owoce w syropie
Chcesz urozmaicić swój obiad? Uwielbiasz słodkości i potrzebujesz ciekawej alternatywy, aby wzbogacić smak swoich deserów i ciast? Świetnie w tym przypadku sprawdzą się owoce w syropie. Możesz dodać je do mięsa lub ryżu. Często serwowane są do bezpośredniego spożycia podczas imprez.
Dlaczego warto sięgnąć po smaczny dodatek do deserów?
Owoce w syropie dostępne w sklepie internetowym Schronisko Bukowina charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i jakością, ale co najważniejsze - są bezpieczne dla naszego zdrowia! Produkty te mają naturalny, prosty skład. Jeśli jesteś wielbicielem owoców i nie wyobrażasz sobie ciast i deserów bez ich dodatku, idealnym rozwiązaniem będą owoce zamknięte w słoiczku. W okresie jesieni i zimy, brzoskwinie lub wiśnie na pewno zachwycą Cię swoim smakiem. Smaczne i aromatyczne owoce zamknięte w szklanym słoiku, pozbawione są wszelkich polepszaczy i konserwantów. W swoim składzie kryją wodę, cukier i kwasek cytrynowy, który sprawia, że owoce nie ciemnieją. Do produkcji takich rarytasów wybierane są najlepsze, najbardziej dorodne sztuki z sadów rosnących na południu Włoch. Wybierając owoce w syropie dostępne w naszym sklepie online, masz nie tylko pewność, że jesz smacznie, ale i zdrowo.
Jak powstają te wyjątkowe przetwory?
Owoce w syropie możemy przygotować w swoim domu. To bardzo prosty przepis. Jak się do tego zabrać? Wystarczy, że wybierzemy dany rodzaj owoców - mogą to być brzoskwinie, maliny lub skórka z pomarańczy, które kroimy, a następnie wkładamy do słoiczków. Tak przygotowane smakołyki zalewamy wrzątkiem, w którym wcześniej rozpuszczamy odpowiednią ilość cukru. Na koniec, dobrze zakręcone słoiki pasteryzujemy w piecu przez około 25 minut w 130 stopniach. Owoce w syropie to słodki przysmak, który warto mieć w swojej kuchni. Kiedy dopada nas “chandra” dobrze jest mieć pod naturalny przetwór, który poprawi nam nastrój. Bez wątpienia zdrowe i smaczne owoce idealnie się w tym sprawdzą.
Kiedy sięgać po owoce w syropie?
Idealnie sprawdzą się w deserach oraz daniach wytrawnych. Maliny w syropie cukrowym lub cytryny w syropie będą aromatycznym dodatkiem do gorącej, zimowej herbaty. W lecie orzeźwienie może nam przynieść smaczna lemoniada z cytryną i miętą wraz z kilkoma kostkami lodu. Owoce w syropie mogą być także samodzielną przekąską, a nawet dekoracją potraw. Lody w ich towarzystwie będą prawdziwą ucztą dla dzieciaków. Doskonale nadadzą się do domowego ciasta. Z kolei syrop, którym owoce są zalane to świetna baza do przeróżnych napojów.
Zdrowie zamknięte w słoiczku
W naszym sklepie internetowym Schronisko Bukowina staramy się dbać o jak najlepszą jakość produktów. Wszystkie artykuły sprowadzane z Włoch pochodzą od sprawdzonych dostawców. Starannie dobieramy je pod względem składników. Zależy nam, aby produkty trafiające do naszych klientów były smaczne, ale przede wszystkim zdrowe.