Najlepsze sery do pizzy w sklepie online

Ser Parmigiano Reggiano - Zarpellon 200 g
34 punkty
34,00 zł
200 g
Ser Mozzarella Di Bufala - Micheloangelo 125 g
12 punktów
12,00 zł
125 g
Ser mozzarella 1 kg - Serovia
38 punktów
38,00 zł
1000 g
Ser Pecorino Romano - Michelangelo
27 punktów
27,00 zł
200 g
Ser grana padano - Galbani
30 punktów
30,00 zł
200 g
Ser Burrata Granarolo 125 g
13 punktów
13,00 zł
125 g
Ser włoski Grana Padano Colla 10 - miesięczny
24 punkty
24,00 zł
200 g
Tarty Parmezan włoski ser Parmigiano Reggiano - Ambrosi
13 punktów
13,30 zł
60 g
Mozzarella Galbani 2 kg
52 punkty
52,00 zł
2000 g
Parmezan 30 miesięczny
40 punktów
40,55 zł
250 g
Scamorza włoska mozzarella wędzona
20 punktów
20,00 zł
300 g
Ser dojrzewający Grana Padano DOP 125 g
13 punktów
13,00 zł
Produkt niedostępny
Ser Mozzarella
41 punktów
Produkt niedostępny
Mozzarella Filone Fior Di Latte - Ghidetti
-10%
44 punkty
Cena promocyjna 44,99 zł Regular Price 49,99 zł
Produkt niedostępny
Ser gouda z truflami
22 punkty
22,00 zł
Produkt niedostępny
Ser gouda z kozieradką
15 punktów
15,00 zł
Produkt niedostępny
Ser gouda z zielonym pesto
15 punktów
15,00 zł
Produkt niedostępny
Ser gouda tricolore
18 punktów
18,00 zł
Produkt niedostępny
Ser gouda z dzikim czosnkiem
13 punktów
13,00 zł
Produkt niedostępny
Ser gouda z pomidorami i oliwkami
13 punktów
13,00 zł
Produkt niedostępny
Ser Provolone
8 punktów
Produkt niedostępny
Ser mozzarella Ila Filone do pizzy - Bayerland
42 punkty
42,00 zł
Produkt niedostępny
Ser mozzarella w kawałku - Verdepascolo
44 punkty
44,00 zł
Produkt niedostępny
Ser Mozzarella Buffala Campana DOP - Francia
12 punktów
12,70 zł
Produkt niedostępny
Ser mozzarella Fior di latte 2,5 kg - Ghidetti
120 punktów
120,00 zł
Produkt niedostępny
Mozzarella di Bufala Campana Ponte Reale 125 g - Azienda Agricola
13 punktów
13,50 zł
Produkt niedostępny
Mozzarella do pizzy CAMMINO D'ORO 1 kg
40 punktów
40,00 zł
Produkt niedostępny
Ser Provolone Auricchio w kawałku
72 punkty
72,00 zł
Produkt niedostępny
function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script');scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(scr); } else {if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') {ekomiWidgetMain('ajax', token);}} return true; } (function (w) { var token = 'sf151182635254b2a2b96'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);

Ciężko sobie wyobrazić, czym byłaby pizza bez ciągnącego się sera. To właśnie ten składnik odgrywa na drożdżowym cieście z dodatkiem sosu pomidorowego kluczową rolę. Ser na pizzy nadaje temu włoskiemu specjałowi niepowtarzalny smak i konsystencję, która rozpływa się w ustach.

W naszym sklepie online Schronisko Bukowina cenimy jakość, dlatego każdy ser dostępny w naszej ofercie został starannie wyselekcjonowany od renomowanych producentów. Znajdziesz u nas różnorodne odmiany serów, które doskonale komponują się z różnymi rodzajami pizzy. Od tradycyjnej mozzarelli i goudy po bardziej wyrafinowane pleśniowe sery czy delikatny kremowy ser typu brie - u nas znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by stworzyć swoją wymarzoną pizzę.

Jakie są najlepsze sery do pizzy?

Wybór odpowiedniego sera do pizzy jest bardzo prosty, jednak warto się najpierw zastanowić, jak chcesz go wykorzystać, gdyż ma on duży wpływ na smak i teksturę pizzy. Istnieje wiele rodzajów sera, a każdy z nich wyróżnia się innymi cechami. Jak zatem wybrać najlepszy ser na pizzę? Po pierwsze, rodzaj sera odgrywa tutaj kluczową rolę. Najczęściej na domowej pizzy, czy pizzy neapolitańskiej kładzie się tradycyjną mozzarellę, która za sprawą swojej kremowej konsystencji świetnie się topi. Warto eksperymentować także z innymi odmianami np. goudą, ementalerem, parmezanem, czy serem kozim, który stanowi doskonałą alternatywę dla mozzarelli. Jest on nieco bardziej wyrazisty, ale wciąż łagodny.

Smak i aromat są kluczowe dla doświadczenia smakowego. Wybierając ser, zwróć uwagę na to, czy preferujesz łagodniejszy, czy bardziej intensywny smak. Sery pleśniowe takie jak ser lazur, czy mocniejsze sery żółte np. cheddar mogą nadać pizzy unikalny charakter. To, jaki ser do pizzy wybrać, powinno być uzależnione od znajdujących się na niej składników. Najlepiej unikać serów zbyt wilgotnych lub zbyt suchych, które mogą zmienić konsystencję potrawy.

Jaki ser do pizzy, żeby się ciągnął?

Idealna pizza to ta, na której znajduje się aromatyczny i ciągnący się ser. Ale jak osiągnąć taki efekt? Okazuje się, że nie trzeba specjalnie się starać. Do tego zadania sprawdzi się najlepiej żółty ser do pizzy, jakim jest klasyczna gouda. Pod wpływem wysokiej temperatury doskonale się topi i apetycznie rozciąga na powierzchni pizzy. Ser mozzarella nie tylko świetnie komponuje się z wieloma składnikami i chrupiącym ciastem, ale także jest ciągnącym serem do pizzy, który smakuje wybornie. 

Jakie sery do pizzy cztery sery?

Miłośnicy pizzy z pewnością cenią sobie wyjątkową kompozycję smakową, jaką jest pizza cztery sery, czyli "Quattro Formaggi". Najważniejszym składnikiem tej włoskiej pizzy jest kremowa mozzarella, której delikatny smak i aromat wzbogacony jest przez bardziej wyraziste sery - dojrzałe lub pleśniowe, śmietankowe oraz twarde sery. Najczęściej pojawia się na niej gorgonzola, provolone, parmigiano reggiano i fontina.

Włoski ser do pizzy, czyli mozzarella

Mozzarella to ser, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. To produkt, który najczęściej ląduje na pysznej pizzy. Mozzarella pochodzi z włoskiego regionu Kampania i charakteryzuje się kremową konsystencją i delikatnym smakiem, przez co doskonale łączy się z wieloma składnikami. Oryginalna mozzarella wytwarzana jest z mleka bawolic (mozzarella di bufala), jednak może być produkowana również z mleka krowiego. Ten rodzaj łagodnego sera doskonale podkreśla smak warzyw i mięsa. 

Jaki ser do zapiekanek?

Pomimo tego, że wiele osób pizzę kojarzy z zapiekanką przez zawartość podobnych składników, to jest to olbrzymi błąd. Różnica pomiędzy tymi dwoma przysmakami jest dość spora - różni je ich baza, czyli ciasto. Do zapiekanek najlepiej wykorzystać ser, który łatwo się rozpuszcza i zapieka, czyli ementaler, z kolei na pizzy świetnie sprawdzi się gouda lub mozzarella.

Dobrze dobrany ser potrafi odmienić smak pizzy i nadać jej niepowtarzalnego charakteru. Eksperymentuj z różnymi serami, by cieszyć się wyjątkowym doświadczeniem kulinarnej podróży! Wybierz najlepszy ser do pizzy z naszej oferty i delektuj się smakiem w każdym kęsie!