Syropy owocowe
Syrop z owoców – smaki lata
W tej kategorii przygotowaliśmy dla Was mnóstwo przepysznych, pachnących latem i szczęściem syropów owocowych. W naszych sadach i ogrodach rosną najlepszej jakości owoce. Dbamy o nie, by nasi Goście mogli cieszyć się później ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Stawiamy na naturę i lokalność i wszystkie owoce, z których przygotowujemy nasze syropy pochodzą z lokalnych źródeł. Zakochacie się w naszych syropach malinowych, a syropy spożywcze z wiśni, imbiru czy czarnej porzeczki sprawią, że stracicie dla nich głowę. Znajdziecie u nas także syrop z owoców leśnych i wiele innych, po które razem zapraszamy Was do Schroniska Bukowina. Przepis na idealny, owocowy syrop? Sklep Schroniska Bukowina – zajrzyj do nas i sprawdź, jak wiele dobrego przygotowaliśmy dla Ciebie.
Syrop – odrobina słodyczy w Twojej spiżarni
Możesz sobie nawet nie zdawać spawy z tego, do czego możesz wykorzystać syrop z owoców. Ten wdzięczny produkt sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zimowej herbaty, choć i ten sposób na wykorzystanie syropu owocowego uważamy za genialny. Nie dość, że taka herbata jest pyszna, to dodatkowo docenisz jej właściwości przechodząc przeziębienie czy grypę. Syrop owocowy możesz jednak wykorzystać również podczas przygotowania deserów. Użyj ich jako dodatek do owocowych sosów, jako polewę do lodów, albo dodatek do smoothie. Już kilka kropel takiego syropu wzmocni smak Twojego koktajlu.
Na zimowe wieczory nieźle sprawdzi się piwo z dodatkiem owocowego syropu do picia. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, to spróbuj użyć syropów owocowych do przygotowania marynat do mięs – np. żeberek na grilla ze słodką glazurą lub oryginalnych sosów. Czy wiesz, że na przykład mięso z kaczki lubi towarzystwo słodkich owoców? Nie bój się eksperymentować w kuchni. Syrop z owoców daje dużo możliwości, a dodatkowo jest zdrowy.
Wyjątkowy syrop z owoców prosto z Małopolski
Nie musisz się zastanawiać, jak zrobić syrop z owoców. Wystarczy, że my się na tym świetnie znamy, a Ty nam zaufasz. Nasze syropy tworzymy z najlepszych i najzdrowszych owoców, które pochodzą z ekologicznych upraw i opiekują się nimi prawdziwi pasjonaci. Serce, które wkładamy w proces przygotowania, lata doświadczenia i domowe receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie, to nasz klucz do stworzenia najlepszego produktu. Ty nie musisz wiedzieć, jak zrobić syrop z owoców – zapamiętaj tylko, że odpowiednie warunki przechowywania syropów pozwolą zachować je w najlepszej kondycji i nie pozbawią ich swoich właściwości.
Jak przechowywać naturalne syropy owocowe?
Jakie są zatem odpowiednie warunki przechowywania syropów owocowych? Przede wszystkim zadbaj o to, żeby przechowywać je w chłodnym i ciemnym miejscu, bez narażenia na działanie promieni słonecznych. Idealnym miejscem byłaby domowa spiżarnia, ale nawet jeśli jej nie masz, to wystarczy, że będziesz przechowywać butelki w szafce usytuowanej z dala od źródła ciepła (kuchenki czy piekarnika). Raz otwarty syrop przetrzymuj w lodówce, by zachować jego świeżość na dłużej.
Czym różnią się nasze syropy owocowe od innych soków i syropów?
Smaczne syropy dostępne w naszej ofercie wyróżniają się przede wszystkim doskonałą jakością naturalnych składników. Ich wyjątkowy smak i owocowy aromat zawdzięczamy nie tylko najlepszym owocom, ale także tradycyjnej recepturze. Nasze syropy owocowe nie zawierają sztucznych substancji, barwników i konserwantów, które szkodzą zdrowiu. To produkty o prostym, naturalnym składzie, które smakują, jak domowe przetwory, które niegdyś robiły nasze mamy i babcie. Jeśli szukasz zdrowej alternatywy dla sztucznych syropów dostępnych na sklepowych półkach, zamów nasze syropy na bazie prawdziwych owoców, które będą nie tylko świetnym dodatkiem do herbaty, ale również wzmocnią odporność.
Czy syropy owocowe są zdrowe? Czy zawierają witaminy?
Czysty skład naszych owocowych syropów sprawia, że są one nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Poza tym, że syropy nie zawierają konserwantów, to są naturalnym bogactwem cennych witamin i minerałów, szczególnie witaminy C. W naszym sklepie można znaleźć w 100% naturalne syropy, które wytwarzane są z prawdziwych owoców. Znajdujące się w nich witaminy i składniki mineralne pozytywnie wpływają na ogólne zdrowie i samopoczucie, a także chronią organizm przed chorobami. Szczególnie warto spożywać je w okresach obniżonej odporności.
Po co cukier w syropach?
Cukier jest jednym z głównych składników syropów. Jest to substancja, która nadaje artykułom słodki smak oraz poprawia ich walory smakowe i aromatyczne. Cukier służy także do utrzymania odpowiedniej konsystencji syropu. Dzięki niemu nie krystalizuje się on, a jego konsystencja jest gładka i jednolita. W zależności od rodzaju syropu można stosować cukier biały, trzcinowy lub brązowy. Bez cukru syropy byłyby mniej atrakcyjne w smaku i konsystencji, dlatego jest on niezbędnym składnikiem w ich produkcji.
Z jakich owoców można zrobić syrop?
Syrop to słodki dodatek, który można wykorzystać do różnych dań, deserów lub napojów. Doskonale smakuje w połączeniu z wodą gazowaną, ale także świetnie sprawdzi się do drinków, koktajli, czy herbaty. Można go zrobić z wielu różnych owoców, zależnie od preferencji smakowych. Z malin, żurawiny, z czarnego bzu można przyrządzić pyszny syrop, który będzie idealny do naleśników, gofrów czy owsianki. Syrop z pigwowca, czy imbiru razem z plastrem cytryny i łyżeczką miodu porządnie rozgrzewa i chroni przed infekcjami.
W naszym sklepie internetowym Schronisko Bukowina czeka na Ciebie szeroka gama wyjątkowych syropów do herbaty, które kuszą intensywnym zapachem i domowym smakiem. Znajdziesz u nas zdrowy syrop z pędów sosny, z rokitnika, czy z kwiatu czarnego bzu. Te naturalne produkty można wykorzystać do gotowania, czy dla urozmaicenia różnorakich napojów. Wybierz swój ulubiony syrop owocowy z naszej Spiżarni i korzystaj z jego cennych zalet!