Czarny tydzień!Czarny tydzień!

Włoska mąka Gnocchi - Caputo

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
1000 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Włoska mąka do pierogów, makaronów i klusek Caputo Pasta Fresca & Gnocchi. Pierogi to sztandarowe danie kuchni polskiej. Kochają je również Włosi, których pierogi wyglądają zupełnie inaczej: są o wiele mniejsze i mają inne nadzienia. Polskie i włoskie pierogi łączy jednak jedna rzecz: ciasto powinno być miękkie, ale dalej sprężyste i dające się rozwałkować na cienkie. Jednocześnie podczas sklejania nie może się rwać i dziurawić. 

Dlatego włoska firma Caputo stworzyła specjalną mąkę do pierogów. Caputo Pasta Fresca & Gnocchi to mąka z wysoką zawartością białka, czyli glutenu. W tej mące jest go 13 procent. Daje to elastyczne ciasto, które łatwo chłonie wodę lub jajka i jest proste w wałkowaniu. Siła mąki na pierogi to W 260/260.  Najwyższa jakość włoskiej pszenicy przekłada się na doskonałą mąkę do pierogów. 

Mąka do pierogów Caputo jest mąką typu 00 - oznacza to, że jest biała, pozbawiona zanieczyszczeń w postaci otrębów i resztek ziarna po mieleniu. W Polsce typowa mąka to typ 450-550, czyli są to mąki zawierające więcej błonnika, otrębów i substancji mineralnych. Im wyższy typ mąki  - typ mąka zdrowsza, ale jej właściwości kuchenne są mniej korzystne. 

Jesteśmy tak pewni tej mąki, że dajemy Ci gwarancję, że lepszej nie znajdziesz. Zrób z niej ciasto do  pierogów. Jeżeli uznasz, że mąka Ci nie odpowiada - daj nam znać. Oddamy Ci pieniądze za zakup do dwóch kilogramów - nie prosząc o zwrot produktu. 

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Caputo
SKU: 33778
Składniki: mąka z pszenicy miękkiej typ "00"
Gramatura: 1000 g
Data ważności: nie mniej niż pół roku
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 351 kcal
Tłuszcz: 1 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 72 g
W tym cukry: 1 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,017 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Włoska mąka Gnocchi - Caputo Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. 6 najlepszych przepisów na Gnocchi ziemniaczane
    6 najlepszych przepisów na Gnocchi ziemniaczane

    Gnocchi ziemniaczane, te małe włoskie kluseczki, zdobyły serca smakoszy na całym świecie. Ich delikatna konsystencja i wyjątkowy smak sprawiają, że są one idealną bazą do różnych sosów i dodatków. Choć ich przygotowanie może wydawać się trudne, w rzeczywistości z odpowiednim przepisem każdy może stworzyć wspaniałe gnocchi we własnej kuchni. W tym wpisie przedstawiamy 6 najlepszych przepisów na gnocchi, które zadowolą zarówno miłośników klasyki, jak i tych, którzy poszukują nowych kulinarnych inspiracji.

    Czytaj więcej
  2. Jak zrobić domowy makaron? Przepis na najlepszy makaron
    Jak zrobić domowy makaron? Przepis na najlepszy makaron

    Makaron domowy, robiony tradycyjnie bazując na sprawdzonych składnikach, to kwintesencja polskiej kuchni. Każdy, kto choć raz spróbował klusek własnej roboty, wie, że warto poświęcić chwilę czasu, by cieszyć się prawdziwie pysznym i unikalnym smakiem. To niesamowite, ale jeśli skorzystamy z dobrego przepisu na makaron domowy, otrzymamy cudowne, sprężyste i jędrne kluseczki, które będziemy chcieli zjeść, zanim zdążymy podać je z zupą lub sosem. Obawiasz się, że to trudne? Nic z tych rzeczy!

    Czytaj więcej
  3. Jak zrobić idealne ciasto na pierogi?
    Jak zrobić idealne ciasto na pierogi?

    Pierogi zna każdy obcokrajowiec odwiedzający Polskę. Ich smak jest różnorodny i oryginalny, dlatego też pierogi są sztandarowym daniem kuchni polskiej. Na czym polega ich fenomen? Dlaczego pierogi mają tylu zwolenników? W czym tkwi ich sekret? Odpowiedź jest tylko jedna - najważniejszym składnikiem w pierogach jest ciasto.

    Czytaj więcej