window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() {dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', {'currency': 'PLN'}); gtag('set', {'link_attribution': true}); gtag('set', {'anonymize_ip': false}); gtag('set', {'allow_ad_personalization_signals': true}); gtag('config', 'UA-114195288-1'); //Second tag id gtag('config', 'UA-114195288-4'); !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '540500750323144'); fbq('track', "PageView"); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NS4RX3L');

Ocet

Ocet z granatów BIO - Wiberg 500 ml
48 punktów
48,00 zł
500 ml
Ocet jabłkowy - Andrea Milano 500 ml
12 punktów
12,00 zł
500 ml
Ocet winny z granatów - Andrea Milano 500 g
20 punktów
20,00 zł
500 ml
Ocet jabłkowy niepasteryzowany z hibiskusem 250 ml
26 punktów
26,00 zł
250 ml
Krem balsamiczny o smaku moreli - Carandini 250 ml
18 punktów
18,00 zł
250 ml
Ocet balsamiczny truskawkowy - Due Vittorie
60 punktów
60,00 zł
250 ml
Ocet jabłkowy w sprayu - Ponti
16 punktów
16,00 zł
250 ml
Włoski ocet jabłkowy- Due Vittorie
25 punktów
od 25,00 zł
Ocet balsamiczny - Carandini
17 punktów
17,00 zł
500 ml
Ocet winny z granatów BIO - De Nigris
23 punkty
23,00 zł
500 ml
Czerwony ocet winny - Ponti
9 punktów
9,00 zł
1000 ml
Ocet balsamiczny Family Heritage IGP 250 ml - Due Vittorie
81 punktów
81,00 zł
250 ml
Orzechowy ocet winny 500 ml - Beaufour
25 punktów
25,00 zł
500 ml
Ocet jabłkowy włoski Mautner Markhof 500 ml
20 punktów
20,00 zł
500 ml
Włoski krem balsamiczny o naturalnym smaku 500 ml - Carandini
24 punkty
24,00 zł
500 ml
Włoski ocet balsamiczny niesiarkowany z Modeny 1 l - Varvello
22 punkty
22,70 zł
1000 ml
Włoski sos BBQ z octem balsamicznym 250 ml - Ponti
13 punktów
13,40 zł
250 ml
Włoski ocet balsamiczny 250 ml - Due Vittorie
53 punkty
53,00 zł
250 ml
Włoski krem balsamiczny owoce lasu 250 ml - Carandini
19 punktów
19,00 zł
250 ml
Włoski krem balsamiczny o smaku cytrynowym marki Carandini
19 punktów
19,10 zł
250 ml
Włoski krem balsamiczny o smaku truflowym marki Carandini
22 punkty
22,30 zł
250 ml
Włoski ocet balsamiczny - Mazzetti
48 punktów
48,60 zł
250 ml
Włoski ocet z czerwonego wina - Noi Voi
7 punktów
7,20 zł
1000 ml
Ocet balsamiczny IGP Andrea Milano
12 punktów
12,00 zł
500 ml
Włoski ocet z czerwonego wina- Colavita
9 punktów
9,80 zł
500 ml
Ocet jabłkowy- Carandini
18 punktów
18,00 zł
1000 ml
0,91 zł
Produkt niedostępny
Ocet jabłkowy niepasteryzowany 250 ml
22 punkty
22,00 zł
Produkt niedostępny
Krem balsmaiczny Prezioso o smaku pomarańczowym
15 punktów
15,00 zł
Produkt niedostępny
Krem balsamiczny o smaku peperoncino - Prezioso
15 punktów
15,00 zł
Produkt niedostępny
Ocet balsamiczny z Modeny - Prezioso
13 punktów
13,00 zł
Produkt niedostępny
Ocet jabłkowy BIO - De Negris
22 punkty
22,00 zł
Produkt niedostępny
Biały ocet winny do przetworów - Balsamo
6 punktów
6,70 zł
Produkt niedostępny
Aceto di alcol, Splendi Aceto - włoski ocet spirytusowy
-27%
4 punkty
Cena promocyjna 4,40 zł Regular Price 6,00 zł
Produkt niedostępny
Ocet balsamiczny- Monari Federzoni
52 punkty
52,00 zł
Produkt niedostępny
Ocet z białego wina- Balsamo
7 punktów
7,20 zł
Produkt niedostępny
Ocet jabłkowy- Andrea Milano
7 punktów
7,40 zł
Produkt niedostępny
Ocet balsamiczny jasny w perłach
44 punkty
44,50 zł
Produkt niedostępny
Ocet balsamiczny ciemny w perłach
48 punktów
48,00 zł
Produkt niedostępny
function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script');scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(scr); } else {if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') {ekomiWidgetMain('ajax', token);}} return true; } (function (w) { var token = 'sf151182635254b2a2b96'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);

Nie wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, jakim dobrodziejstwem dla naszego organizmu jest ocet. Ten wodny roztwór kwasu octowego o charakterystycznym ostrym zapachu i kwaśnym smaku bardzo skutecznie zwalcza bakterie, grzyby, łagodzi swędzenie po ugryzieniach, bóle żołądka czy bóle głowy.

Jak powstaje ocet?

Roztwór octowy to wynik fermentacji alkoholu przy udziale bakterii octowej, zazwyczaj zawierający od 6 do 10% alkoholu etylowego. Wsad należy pod koniec filtrować, stąd mniejszy lub większy osad w niektórych butelkach. Stosowany jest głównie jako przyprawa zakwaszająca. Ekologiczny ocet w małych ilościach pobudza apetyt i trawienie, ma także pozytywne działanie na nasz organizm, mimo swojego specyficznego aromatu.

Jakie są rodzaje octów?

Wśród octów spożywczych najszersze zastosowanie w kuchni mają octy fermentacyjne. Oprócz tego wyróżniamy jeszcze octy powstałe z esencji octowej. Do spożycia zaleca się przede wszystkim ocet jabłkowy bio, choć równie popularne są octy winne, w tym ocet balsamiczny. Ocet z jabłek, zwłaszcza ten ekologiczny, zawiera pektynę wspomagającą trawienie, a zawarty w nim kwas łączy się w organizmie z magnezem, łagodząc różnego rodzaju bóle.

Zastosowanie w kuchni

Ocet z czerwonego wina, balsamiczny czy inne ciemne mają bardzo szerokie zastosowanie jako przyprawa i produkt zakwaszający danie. Mogą służyć również do przyrządzania marynat, ale musimy pamiętać, że mogą zmienić kolor pikli. Do przetworów najlepiej użyć octu spirytusowego lub z białego wina. Te o ciemniejszych kolorach będą natomiast doskonałe do przyrządzania marynat do mięsa, a także sosów do sałatek.

Dlaczego warto wybrać produkty z naszego sklepu internetowego?

Wszystkie importowane produkty w sklepie Schronisko Bukowina pochodzą ze sprawdzonych i zaufanych firm we Włoszech, zajmujących się swoim fachem od wielu lat. Octy dostępne w sklepie online używane są na co dzień do potraw w naszym menu restauracyjnym. Znajdziesz u nas zarówno naturalny ocet jabłkowy, jak i doskonały do dressingów ocet balsamiczny z Modeny. W zależności od potrzeb możesz wybrać butelkę litrową lub taką o pojemności 500 ml.

Co cechuje nasz ocet jabłkowy?

Dostępny u nas produkt jest wyjątkowo zbilansowany w smaku, lekki i świeży. Pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego, włoskiego źródła.

Czy ocet muszę przechowywać w lodówce?

Nie, zarówno przed otwarciem, jak i po, dobrze zakręconą butelkę można trzymać na półce lub w spiżarni. Ważne, by miejsce to miało temperaturę pokojową lub lekko chłodną i nie było oświetlone, bo wtedy narażamy ocet na utratę właściwości.

Co zawiera ocet jabłkowy?

Ocet jabłkowy to wyjątkowo bogate źródło substancji odżywczych - znajdziesz w nim zarówno aminokwasy, pektyny, kwasy mlekowe czy octowe, ale też

witaminy A, B, C i E. Zawiera także składniki mineralne w postaci sodu, potasu, wapnia, krzemu, magnezu, żelaza czy fosforu.

Czy ocet jest zdrowy?

Ocet, szczególnie ten naturalny, jest obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu oraz reguluje procesy trawienne czy wzmacniające naczynia krwionośne. Działa też przeciwnowotworowo i przeciwstarzeniowo.

Czy można pić ocet?

Tak, ale nie należy spożywać go bezpośrednio z butelki, gdyż może podrażnić nasz żołądek. Jedną lub dwie łyżki należy rozcieńczyć z wodą i tak przygotowany napój wypijać na czczo, a także przed posiłkami.