
Włoska mąka Nuvola - Caputo

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Mąka pszenna typu 0 – idealna do pizzy
Ta wyjątkowa mąka pszenna typu 0 to produkt niezwykle delikatny, o bardzo małej ziarnistości. To sprawia, że gwarantuje ona doskonałe napowietrzenie pizzy, bo do niej jest głównie przeznaczona. Produkt ten jest dostępny w papierowym opakowaniu o określonej pojemności – Nuvola 1 kg.
Zobacz, w jakich wypiekach sprawdzi się ta włoska mąka pszenna
Przede wszystkim mąka pszenna typu 0 sprawdzi się doskonale do wypieku pizzy. Dodatkowo będzie jednak dobra również do innych wypieków, w której ważne jest cienkie ciasto, na przykład pizzerinek czy małych zapiekanek. Jest to stuprocentowa włoska mąka pszenna, która pozwoli Ci przygotować prawdziwą pizzę.
Mąka pszenna typu 0 – co ją wyróżnia?
Producentem tej mąki Nuvola 1 kg jest włoska firma Caputo. Od wielu lat zajmuje się ona przygotowaniem starannie wyselekcjonowanych mąk do konkretnych wypieków. Włoska mąka pszenna sprowadzana jest specjalnie dla Schroniska Bukowina. Jej parametry – siła W 260-280 oraz zawartość białka na poziomie 12,5% – sprawiają, że gwarantuje ona doskonałe napowietrzenie pizzy.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mąka pszenna typu "0" |
Data ważności: | nie mniej niż pół roku |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | torebka |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura pokojowa |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Nie |