Pieczywo
Prawdziwe pieczywo ze Schroniska Bukowina
Nasz świeży chleb to przede wszystkim najlepszy budzik dla kubków smakowych. Nic tak nie pobudza zmysłów, jak aromat świeżego pieczywa o poranku, który nasuwa na myśl pobudki z dzieciństwa. Teraz możecie znowu poczuć smak prawdziwego chleba z ziarnami. Wypracowane przez nas receptury sprawiają, że pieczywo nie rozpadnie się Wam w ręce. Będziecie mogli rozkoszować się pełnią smaku każdego kawałka. W przypadku tak dobrego chleba szkoda nawet najmniejszego okruszka.
Chleb na zakwasie, pieczywo z samych ziaren
W restauracji Schronisko Bukowina pieczywo wypiekamy każdego dnia, dlatego jest świeże, pachnące i pyszne. Nie używamy maki pszennej, za to wzbogacamy smak chleba naturalnymi dodatkami. Nasz chleb z żurawiną lub czarnuszką cieszy się ogromnym uznaniem naszych gości. Teraz jego smakiem możesz cieszyć się każdego dnia w swoim domu – wyślemy do Ciebie pyszne i świeże bochenki, prosto z naszej piekarni.
W sklepie Schroniska Bukowina znajdziesz tylko prawdziwe pieczywo – ciężkie, domowe chleby wypiekane na zakwasie (nie używamy drożdży). To tradycyjne pieczywo, bez spulchniaczy i konserwantów, dlatego przez długi czas zachowuje swoje walory smakowe i zachowuje świeżość nawet przez 10 dni od wypieku. Pamiętaj tylko, że prawdziwy chleb musi być przechowywany w papierowych torebkach lub w lodówce (trzymanie go w foliowych workach spowoduje, że szybko spleśnieje!).
Chleb z samych ziaren
Ziarna sezamu, dyni i słonecznika, płatki żytnie i owsiane, siemię lniane wraz z naturalnym olejem słonecznikowym i odrobiną miodu – to składniki fantastycznego chleba, który niedawno pojawił się w naszej ofercie i w menu Restauracji Schronisko Bukowina. Chleb z samych ziaren od razu podbił serca wielbicieli dobrej, zdrowej kuchni. Kompozycja ziaren sprawia, że chleb jest bogate w błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe i węglowodany złożone – jest więc nie tylko smaczny, ale też bardzo zdrowy.
Chleb z samych ziaren nie jest bezglutenowy – zawiera ziarna pszenicy!
Prawdziwy chleb – zamów w sklepie Schroniska Bukowina
Kupowanie pieczywa w sklepie internetowym wejdzie Ci w nawyk już po pierwszym zamówieniu w naszej Spiżarni. Chleb pieczemy codziennie i wysyłamy go od razu. Nigdy nie wysyłamy pieczywa w piątki – chcemy mieć pewność, że bochenki dotrą do Ciebie świeże i pachnące (nie dopuszczamy, by paczka z pieczywem przez weekend zalegała w firmie kurierskiej).
Bochenki chleba pakujemy w papierowe woreczki lub drewniane foremki (chleb z samych ziaren). Przechowując go w dobrych warunkach (w papierze, najlepiej w lodówce) będziesz mógł cieszyć się jego świeżością przez długi czas!