
Mąka do pizzy 5 kg - Caputo Pizzeria

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Caputo Pizzeria 5 kg - włoska mąka typ 00 na pizzę. Jest to najpopularniejsza na świecie mąka służąca do przygotowania ciasta na prawdziwą pizzę włoską. Kiedyś dostępna tylko w dużych opakowaniach dla pizzeri, teraz już w workach 1 kg i 5 kg. W tej ofercie kupujesz najtaniej opakowanie Caputo Pizzeria 5 kg. Torebkę 1 kg kupisz w innej ofercie - znajdziesz ją u dołu strony.
Caputo Pizzeria to mąka o zawartości białka 12,5 procent. Taki gluten daje siłę mąki W 260/270. Elastyczność wynosi 0,50/0,60. Z takiej mąki wyjdzie umiarkowanie cienkie, ale nie bardzo cienkie ciasto. Jeżeli szukasz mąki na bardzo cienką pizzę polecamy Caputo Manitoba lub Caputo Cuoco.
Caputo Pizzeria to mąka w stu procentach włoska z młynów na południu Włoch, czyli stolicy pizzy. Jak wszystkie nasze produkty włoskie również i ten jest importowany bezpośrednio z Włoch.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mąka z pszenicy miękkiej typ "00" |
Gramatura: | 5000 g |
Data ważności: | nie mniej niż 3 miesiące |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | torebka |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura pokojowa |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Tak |
Cannot Ship Before Holidays: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 354 kcal |
Tłuszcz: | 1 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 72 g |
W tym cukry: | 1 g |
Białko: | 12,5 g |
Sól: | 0,006 g |