Makaron Lasagne - makaron na lazanie

Każdy wielbiciel kuchni włoskiej ma słabość do tej potrawy - lasagne z tradycyjnym sosem sosem bolońskim i beszamelowym lub wersja wegetariańska ze szpinakiem to doskonała propozycja zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację ze znajomymi. Z naszym prawdziwym włoskim makaronem lasagne z mąki otrzymywanej z pszenicy durum zrobisz efektowne i sycące danie, które zbierze same pozytywne opinie. 

Makaron Lasagna Riccia - Garofalo
11 punktów
11,39 zł
500 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Makaron bezglutenowy do lasagne - Garofalo
11 punktów
11,39 zł
250 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
karbowany makaron lasagne prosto z Włoch
9 punktów
9,49 zł
500 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Makaron Lasagna Riccia n.1 - De Cecco 500 g
12 punktów
12,39 zł
Produkt niedostępny
Makaron lasagne n 219 - La Molisana 500 g
12 punktów
12,29 zł
Produkt niedostępny
Włoski makaron lasagne - Armando
7 punktów
7,99 zł
Produkt niedostępny
Włoska lazania bezglutenowa - La Veneziane
15 punktów
15,19 zł
Produkt niedostępny
barilla makaron lasagne
15 punktów
15,39 zł
Produkt niedostępny

Kup makaron lasagne w sklepie online Schronisko Bukowina

Makaron lasagne Barilla 500 g posłuży Ci do przygotowania włoskiego dania rodem ze słonecznej Italii. Produkt ten pozwala tworzyć pyszne zapiekanki z różnych przepisów i jest gwarancją smaku, o którym marzysz. Makaron lasagne 500 g w dobrej cenie to jeden z delikatesów włoskich, który powinien na stałe zagościć w Twojej domowej spiżarni. Importujemy go prosto od zaufanych włoskich producentów, pozbawiony jest on dodatkowych elementów i konserwantów. Powstaje wyłącznie z naturalnych składników, mąki oraz świeżych jaj. 

Czy do lasagne daje się surowy makaron czy trzeba go najpierw ugotować?

Makaron jajeczny lasagne ma postać charakterystycznych płatów. Płaty lasagne układamy w naczyniu do zapiekania, przekładając je ulubionym farszem, mięsem, beszamelem lub warzywami. Wiele osób zastanawia się, czy płaty makaronu należy gotować przed tą czynnością. Makaron do lasagne nie wymaga gotowania, jeśli zadbamy i właściwą gęstość dodanych sosów, tak, by makaron stopniowo nabrał wilgoci przy zapiekaniu w piekarniku. 

Najlepsze składniki do lasagne

Jak przyrządzić pyszną lasagne? Produkt ten pozwala nam na wiele eksperymentów, ale wszyscy kucharze zgadzają się, że istotna jest jakość dodatków, a nie ich ilość. My uwielbiamy beszamel! Do lasagne możesz dodawać zatem kolejne warstwy ulubionych sosów, a gotowym beszamelem polej makaron.

Do lasagne warto użyć:

  • pysznych sosów z włoskich pomidorów, dojrzewających w słońcu
  • sera mozzarella di bufalla 
  • sera peccorino lub parmezanu
  • sera ricotta, który świetnie pasuje do duszonego z czosnkiem szpinaku
  • zamiast klasycznego sosu bolońskiego warto dodać pikantne salami, a fani jeszcze ostrzejszych smaków powinni wypróbować peperoncino w oliwie 

 

 

Potrzebujesz więcej?

Zapytaj o ofertę hurtową

Potrzebujesz więcej?

Zapytaj o ofertę hurtową