Czarny tydzień!Czarny tydzień!

Pasztet

Pasztet z królika, bez konserwantów.
21 punktów
21,29 zł
180 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Pasztet z dzika i  jelenia, bez konserwantów
-20%
16 punktów
Cena promocyjna 16,23 zł Regular Price 20,29 zł
180 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Pasztet jagnięcy Schronisko Bukowina
19 punktów
19,99 zł
180 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Pasztet z kaczką
14 punktów
14,00 zł
Produkt niedostępny
Pasztet z królikiem
14 punktów
14,00 zł
Produkt niedostępny
Pasztecik z fileta, drobiowy.
12 punktów
12,00 zł
Produkt niedostępny
Pasztet z królika i wieprzowiny pieczony.
32 punkty
32,39 zł
Produkt niedostępny
Pasztet wieprzowy pieczony.
27 punktów
27,59 zł
Produkt niedostępny

Domowy pasztet – sklep Schroniska Bukowina

W tej kategorii przygotowaliśmy dla Ciebie domowe pasztety, które z pasją tworzymy według naszych własnych receptur. Pasztety pieczemy z różnego rodzaju mięs – drobiowe, wieprzowe, z królika i przyrządzamy je na wiele sposób. Smak mięsa, leśnych grzybów i podrobów, które mieszamy ze sobą wzbogacamy naturalnie poprzez dodatek naturalnych, aromatycznych przypraw. Sekretem naszych produktów jest prosty i naturalny skład, który gwarantuje niesamowite doznania smakowe. Nasze pasztety wolne są od sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku. Wszystko, co skrywa nasz pasztet mięsny jest naturalnego pochodzenia. Naszą pasją jest tworzenie produktów w zgodzie z tradycją, a przy tym z szacunkiem dla natury. Zapoznaj się z ofertą Schroniska Bukowina i znajdź swój ulubiony pasztet mięsny.

Czy warto jeść pasztet?

Pasztet jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. To źródło białka i witamin z grupy B, a także kwasu pantotenowego, foliowego oraz ryboflawin. Znajdziemy w nim żelazo, selen i cynk. Klasyczny pasztet przygotowany z dobrej jakości mięsa bez konserwantów np. drobiu lub wieprzowiny, z pewnością dostarczy organizmowi wszystkich potrzebnych substancji, korzystnie wpływających na zdrowie. Z rozwagą powinny sięgać po niego osoby dbające o linię, gdyż cechuje się on wysoką kalorycznością. Produkt zawiera sporą ilość tłuszczy, dzięki którym nie rozpada się i z łatwością można rozsmarować go na świeżym pieczywie. Dla maluchów idealnie sprawdzi się pasztet z królika, który oprócz naturalnego składu wyróżnia się również wyjątkowym, delikatnym smakiem. 

Święta Wielkanocne bez pysznego pasztetu? - to niemożliwe!

Polacy cenią sobie tradycję, dlatego podczas świąt, czy rodzinnych spotkań na stołach nie może zabraknąć wyśmienitych rarytasów. W czasie Wielkanocy wśród jajek w majonezie, żurku i sałatki jarzynowej, obowiązkowo musi pojawić się pasztet wielkanocny. Ten wyśmienity smakołyk możesz przygotować samodzielnie w swojej kuchni! Potrzebujesz jedynie maszynki do mielenia, dobrej jakości mięsa na pasztet, kawałek boczku, odrobinę bułki tartej, przypraw, kilka cebul oraz jajka i bułkę. Internet pęka w szwach od przepisów kulinarnych, dlatego bez względu, czy zdecydujesz się przyrządzić pasztet z kurczaka, pasztet wieprzowy, czy może pasztet z żurawiną, to z pewnością zachwyci on wszystkich swoim niepowtarzalnym smakiem.

Mięsny smak zamknięty w foremkach

Pasztet domowy to świetna alternatywa dla tradycyjnych wędlin i pieczonych mięs. Sprawdzi się podczas rodzinnych uroczystości i świątecznych spotkań. Pokrojony w niewielkie kawałki i ułożony na paterze, będzie się pięknie prezentować, jeśli dodasz listki laurowe, ziele angielskie lub posypiesz go hojną ilością gałki muszkatołowej. Pasztet domowy sprawdzi się, jako dodatek do kanapek podczas zwykłej, rodzinnej kolacji lub spotkania ze znajomymi na domówce. To także bardzo proste danie, które za pomocą dodatków możesz przeobrazić w coś wyjątkowego. Domowy pasztet będzie świetnie komponował się z tradycyjnymi dodatkami kuchni polskiej, takimi jak ogórki kiszone lub konserwowe.

 

My lubimy wyraziste połączenia, dlatego chętnie łączymy pasztet z łopatki wieprzowej czy wątróbki drobiowej z kiszonymi ogórkami z dodatkiem chili i ziela angielskiego. W innej kategorii znajdziesz takie przetwory. Na kanapki połóż liść sałaty masłowej, plaster pomidora, posyp ziołami, dodaj odrobinę pieprzu i gotowe. Pieczony pasztet domowy możesz wykorzystać do przygotowania wykwintnej przystawki dla swoich gości. Przygotuj kremowy sos z leśnych grzybów, zmiksuj go w blenderze na puszystą masę, a następnie polej nim kawałki pasztetu na talerzu. Do ozdoby wykorzystaj gałązki rozmarynu – leśny efekt wow gwarantowany!

Pasztet domowy – małopolskie tradycje

Jeśli jesteś typem mięsożercy i na Twoim stole często goszczą mięsa, wędliny i pasztety, to powinieneś zaprzyjaźnić się z naszymi pasztetami. Nasze wyroby zadowolą najbardziej wytrawnych smakoszy i rozpieszczą Wasze podniebienia. Pasztet to bardzo zdrowe danie, pod warunkiem, że zrobiony jest z najwyższej jakości mięsa. My dajemy Ci tę gwarancję, dlatego nasze pasztety stanowią pewne źródło zdrowego białka i witamin zawartych w mięsie.

Bardzo zdrowe są pasztety z dziczyzny, które również znajdziesz na naszych półkach. Czas przygotowania pasztetu jest długi. W pierwszym etapie należy wyselekcjonować mięso, poddać procesowi mielenia i solidnego mieszania składników oraz odpowiednio dobrane przyprawy. Dopiero potem masa ląduje w foremkach – o tym też pomyśleliśmy i przygotowaliśmy zgrabne, kształtne foremki, które ułatwiają później krojenie w estetyczne plastry. Ale mamy dla Ciebie dobrą wiadomość. Nie musisz spędzać wielu godzin na przygotowaniach swojego, domowego pasztetu. My zrobimy to za Ciebie. Wystarczy, że zamówisz go w naszym sklepie internetowym, wygodnie siedząc w fotelu.