Dla mamyDla mamy

Włoskie drożdże do pizzy - Caputo 100 g

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
100 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Caputo drożdże do pizzy w prawdziwie włoskim stylu

Włoskie drożdże suszone do pizzy w postaci granulek firmy Caputo. Caputo to firma numer jeden we Włoszech słynąca z produkcji najlepszych mąk do pizzę. Caputo drożdże do pizzy są specjalnie przeznaczone do przygotowania tego właśnie dania. Nie powodują bardzo dużego wzrostu ciasta, a umożliwiają spróbowanie tego specjału bez podróży do Włoch, przy odpowiednim doborze składników. Suszone drożdże są dostępne w wygodnym opakowaniu umożliwiającym wielokrotnie otwieranie i zamykanie. W ofercie znajduje się produkt o wadze 100 g.

Włoskie drożdże do pizzy Caputo

Sprawdź, do czego jeszcze możesz wykorzystać Caputo drożdże suche do pizzy

Z uwagi na ich specjalne przygotowanie Caputo drożdże do pizzy wykorzystasz przede wszystkim do przygotowania tego właśnie dania. Pamiętaj o tym, że włoską pizzę piecze się krótko, jednak w bardzo wysokiej temperaturze. Dla piekarników osiągalne jest zazwyczaj 250 stopni, choć temperatura może być jeszcze wyższa. Z tego powodu czas pieczenia w piecach do pizzy to maksymalnie 3 minuty. Oczywiście drożdże możesz wykorzystać również do wypieku podobnych produktów, na przykład mniejszych wersji pizzy - pizzerinek.

Jakość drożdży jest ważna - sprawdź, dlaczego!

Właściwie dobrane Caputo drożdże do pizzy gwarantują odpowiednie wyrastanie ciasta - w miarę równomierne, bez szybkiego pęcznienia, a jednocześnie gwarantujące atrakcyjny smak. Dostępne w ofercie drożdże sklep sprowadza ze starannie wyselekcjonowanego źródła, wprost z serca Włoch. Przygotowuje je doświadczona firma, w której ofercie dostępne są również inne półprodukty do wypieku pizzy.

Czym różnią się drożdże suszone do pizzy od drożdży świeżych?

Przede wszystkie te dwa rodzaje drożdży różnią się między sobą formą i właściwościami. Świeże drożdże w kostce w porównaniu do drożdży suszonych, zawierają znacznie więcej wody, co wpływa na ich konsystencję. Potrzebują jednak dłuższego czasu aktywacji, dlatego też powstałe z nich ciasto musi wyrastać dłużej przed pieczeniem. Aby zachowały świeżość, koniecznie muszą być trzymane w lodówce. Drożdże suszone łatwo się przechowuje i mają o wiele dłuższy okres przydatności do spożycia niż drożdże świeże, a do tego nie wymagają przygotowania rozczynu. Można je od razu wykorzystać zaraz po otwarciu opakowania. Niektórzy twierdzą, że suszone drożdże dają bardziej intensywny smak pizzy.

Czym różnią się drożdże instant od suszonych?

Drożdże suszone instant to produkt, który warto mieć pod ręką w swojej kuchni, szczególnie jeśli jest się fanem drożdżowych wypieków oraz pizzy. Drożdże te wyróżniają się szybkim działaniem - są gotowe do użycia zaraz po otwarciu. Wystarczy je wsypać bezpośrednio do mąki i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami, a następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 

Jak widać, suszone drożdże instant nie wymagają wcześniejszego przygotowania rozczynu. Dlaczego tak jest? Bo są one poddawane delikatniejszemu procesowi suszenia, przez co każda wysuszona w nich cząstka jest aktywna. Dzięki temu można je łączyć bezpośrednio z mokrymi i suchymi składnikami ciasta. 

Warto jednak pamiętać, że nie każde drożdże suszone to drożdże instant. Suszone drożdże należy wcześniej rozpuścić w ciepłej wodzie lub mleku i poczekać aż zaczną “pracować”. Dopiero, gdy będą fermentować można dodać je do pozostałych składników.

 

Składniki ciasta do pizzy i nasz przepis

Chcesz przygotować jednolite, elastyczne ciasto do pizzy, dokładnie wyrobione niczym przez włoskiego pizzaiolo? Dzięki doskonałym drożdżom instant oraz oryginalnym włoskim produktom dostępnym w naszym sklepie online Schronisko Bukowina,  przyrządzisz idealnie wyrośnięte ciasto i tym samym przepyszną pizzę! Aby dostarczyć swoim kubkom smakowym prawdziwej rozkoszy, wybierz najlepsze dodatki! Do przyrządzenia domowej pizzy w iście włoskim stylu, potrzebne będą Ci takie artykuły jak mąka Caputo typu 00, woda, sól i drożdże oraz wyśmienite pomidory San Marzano, dzięki którym przygotujesz obłędny sos. Salami spianata lub nduja w połączeniu z aromatyczną gorgonzolą lub kozim serem stworzą doskonale zbalansowany smak.

Zachęcamy do sprawdzenia naszego przepisu na ciasto na pizzę.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Caputo
SKU: P8014601100016
Składniki: drożdże piekarskie (Saccharomyces Cerevisiae), emulgator (Sorbitan Monostereato E491).
Gramatura: 100 g
Data ważności: nie mniej niż 9 miesięcy
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: -
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Włoskie drożdże do pizzy - Caputo 100 g Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?
    Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?

    Pizza to jedno z dań, które cieszy podniebienia wielu z nas. Cienkie ciasto, smaczny sos pomidorowy, mozzarella, świeża bazylia - to wyobrażenie powoduje chęć znalezienia się we Włoszech i zasmakowania tego rarytasu. Jeśli jednak nie jesteś w stanie wsiąść do samolotu i wybrać się na włoski weekend, nic nie stoi na przeszkodzie, aby w domowym zaciszu przygotować przepyszną domową pizzę!

    Czytaj więcej