window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() {dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', {'currency': 'PLN'}); gtag('set', {'link_attribution': true}); gtag('set', {'anonymize_ip': false}); gtag('set', {'allow_ad_personalization_signals': true}); gtag('config', 'UA-114195288-1'); //Second tag id gtag('config', 'UA-114195288-4'); !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '540500750323144'); fbq('track', "PageView"); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NS4RX3L'); gtag( 'event', 'view_item', {"items":[{"id":"8014601036100","name":"W\u0142oska m\u0105ka na pizz\u0119 - Caputo Pizzeria 1 kg","list_name":"Product View","category":"Produkty\/Produkty zbo\u017cowe\/Produkty w\u0142oskie\/M\u0105ka\/M\u0105ki w\u0142oskie\/Produkty do pizzy\/M\u0105ka do pizzy","quantity":0,"price":7.2,"brand":"Default"}]} ); fbq( 'track', 'ViewContent', {"content_ids":["8014601036100"],"content_name":"W\u0142oska m\u0105ka na pizz\u0119 - Caputo Pizzeria 1 kg","content_type":"product","contents":[{"id":"8014601036100","name":"W\u0142oska m\u0105ka na pizz\u0119 - Caputo Pizzeria 1 kg","price":7.2,"quantity":0}],"currency":"PLN","value":7.2}); dataLayer.push({"remarketing_event":"view_item","value":7.2,"items":[{"id":"8014601036100","google_business_vertical":"retail"}],"ecommerce":{"detail":{"actionField":{"list":"Product View"},"products":[{"id":"8014601036100","sku":"8014601036100","name":"W\u0142oska m\u0105ka na pizz\u0119 - Caputo Pizzeria 1 kg","price":7.2,"brand":"Default","attribute_set_id":"4","attribute_set_name":"Default","category_path":"Produkty > Produkty zbo\u017cowe > M\u0105ka"}]},"items":[{"item_id":"8014601036100","item_name":"W\u0142oska m\u0105ka na pizz\u0119 - Caputo Pizzeria 1 kg","price":7.2,"item_brand":"Default","item_category":"Produkty","item_category1":"Produkty zbo\u017cowe","item_category2":"M\u0105ka"}]},"ga4_event":"view_item"});

Włoska mąka na pizzę - Caputo Pizzeria 1 kg

function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script');scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(scr); } else {if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') {ekomiWidgetMain('ajax', token);}} return true; } (function (w) { var token = 'sf151182635254b2a2b96'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);
Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
1000 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe

Opis

Caputo Pizzeria 1 kg to najpopularniejsza na świecie mąka na pizzę. Produkt włoski, z włoskiej, wyselekcjonowanej pszenicy. Mąka tworzona przez firmę, która specjalizuje się w mąkach do Pizzy i robi to dobrze od 100 lat. Caputo Pizzeria to mąka na której powstaje idealna pizza. Typ 00 oznacza najczystszą mąkę z możliwych, pozbawioną całkowicie zanieczyszczeń i otrębów, mąka jest śnieżno biała. Mąka do pizzy Caputo Pizzeria to mąka o 12,5 procentowej zawartości białka, czyli glutenu. Jej siła W to 260-270. 

Mąkę Caputo Pizzeria polecamy użyć razem z drożdżami Caputo, a ciasto posmarować sosem na bazie pomidorów San Marzano Mutti, które również mamy w ofercie. Mąka dla osób, które kochają cienką, włoską pizzę. Mąka na pizzę wsypana jest do papierowej torebki, który pozwala produktowi oddychać. Sprowadzamy ją bezpośrednio z Włoch, w oryginalnym opakowaniu. Na rynku można spotkać mąki w tzw. repackach - kupowane w dużych workach, a później konfekcjonowane w Polsce. My tego nie robimy. Kupujesz oryginalne Caputo Pizzeria Tipo 00 - zapakowane we Włoszech i przywiezione do nas na palecie. 

Ciasto, które powstaje na takiej mące zachowuje się zupełnie inaczej, niż ciasto na popularnych w Polsce mąkach typ 450-550. Przede wszystkim nie nasiąka wilgocią z sosu i dodatków, nadmiernie nie wyrasta. 

Mąka na pizzę musi być przechowywana w suchym miejscu. Częstym błędem jest przechowywanie mąki w kuchni w torebce. Torebka jest papierowa, a mąka to produkt higroskopijny, który chłonie wilgoć. W kuchni, gdzie naturalnie występuje wilgoć chociażby z gotujących się garnków, taka mąka będzie tracić właściwości. Gdy złapie wilgoć, zacznie się zupełnie inaczej zachowywać. Jeżeli macie spiżarnię - tam wynieście mąkę na pizzę. Jeżeli nie, znajdżcie inne miejsce w domu, gdzie mąka będzie miała sucho i ciepło. 

Mąka zapakowana jest w torebki 1 kg. Jeżeli kochasz włoską pizzę, sugerujemy zakup 10 sztuk. Wyślemy Wam wówczas fabryczny karton z 10 pojedynczymi torebkami w środku. 

Szczegóły

Informacje
Skład: mąka z pszenicy miękkiej typ "00"
Gramatura: 1000 g
Data ważności: nie mniej niż 9 miesięcy
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt własny: Nie
Produkt importowany: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 354 kcal
Tłuszcz: 1 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 72 g
W tym cukry: 1 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,006 g

Opinie

function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script'); scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0]; head.appendChild(scr); } else { if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') { ekomiWidgetMain('ajax', token); } } return true; } (function (w) { var token = 'sf1511826358dcc676e6d'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Włoska mąka na pizzę - Caputo Pizzeria 1 kg Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Focaccia co to jest? Sprawdź przepis
    Focaccia co to jest? Sprawdź przepis
    Potrawy kuchni włoskiej słyną z niepowtarzalnego smaku oraz prostoty. Dania są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy tym smakują naprawdę obłędnie. Włoskie specjały cechują się również różnorodnością - do ich przygotowania często używa się świeżych składników dostępnych w danej okolicy, o danej porze roku. Jednym z najstarszych włoskich przysmaków jest focaccia, której nazwa wywodzi się od łacińskiego słowa focaccio, oznaczającego ognisko domowe. Już w dawnych czasach focaccia gromadziła całą rodzinę wokół domowego paleniska podczas procesu jej wypiekania.  W naszym artykule podpowiadamy, jak w domowym zaciszu przygotować pyszny włoski chlebek.
    Czytaj więcej
  2. Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?
    Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?
    Pizza to jedno z dań, które cieszy podniebienia wielu z nas. Cienkie ciasto, smaczny sos pomidorowy, mozzarella, świeża bazylia - to wyobrażenie powoduje chęć znalezienia się we Włoszech i zasmakowania tego rarytasu. Jeśli jednak nie jesteś w stanie wsiąść do samolotu i wybrać się na włoski weekend, nic nie stoi na przeszkodzie, aby w domowym zaciszu przygotować przepyszną domową pizzę!
    Czytaj więcej
  3. Jaka mąka do pizzy jest najlepsza i dlaczego? Odpowiadamy!
    Jaka mąka do pizzy jest najlepsza i dlaczego? Odpowiadamy!
    Nie ma osoby, która nie jadłaby w swoim życiu pizzy. Wielu z nas próbuje ją także odtwarzać w domu. Kluczem do kulinarnego sukcesu jest doskonałe ciasto, którego podstawę stanowi mąka. W artykule odpowiadamy na pytanie, jaka mąka do pizzy jest najlepsza i dlaczego!
    Czytaj więcej