Czarny tydzień!Czarny tydzień!

Włoska mąka na pizzę - Caputo Pizzeria 1 kg

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
1000 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Caputo Pizzeria 1 kg to najpopularniejsza na świecie mąka na pizzę. Produkt włoski, z włoskiej, wyselekcjonowanej pszenicy. Mąka tworzona przez firmę, która specjalizuje się w mąkach do Pizzy i robi to dobrze od 100 lat. Caputo Pizzeria to mąka na której powstaje idealna pizza. Typ 00 oznacza najczystszą mąkę z możliwych, pozbawioną całkowicie zanieczyszczeń i otrębów, mąka jest śnieżno biała. Mąka do pizzy Caputo Pizzeria to mąka o 12,5 procentowej zawartości białka, czyli glutenu. Jej siła W to 260-270. 

Mąkę Caputo Pizzeria polecamy użyć razem z drożdżami Caputo, a ciasto posmarować sosem na bazie pomidorów San Marzano Mutti, które również mamy w ofercie. Mąka dla osób, które kochają cienką, włoską pizzę. Mąka na pizzę wsypana jest do papierowej torebki, który pozwala produktowi oddychać. Sprowadzamy ją bezpośrednio z Włoch, w oryginalnym opakowaniu. Na rynku można spotkać mąki w tzw. repackach - kupowane w dużych workach, a później konfekcjonowane w Polsce. My tego nie robimy. Kupujesz oryginalne Caputo Pizzeria Tipo 00 - zapakowane we Włoszech i przywiezione do nas na palecie. 

Ciasto, które powstaje na takiej mące zachowuje się zupełnie inaczej, niż ciasto na popularnych w Polsce mąkach typ 450-550. Przede wszystkim nie nasiąka wilgocią z sosu i dodatków, nadmiernie nie wyrasta. 

Mąka na pizzę musi być przechowywana w suchym miejscu. Częstym błędem jest przechowywanie mąki w kuchni w torebce. Torebka jest papierowa, a mąka to produkt higroskopijny, który chłonie wilgoć. W kuchni, gdzie naturalnie występuje wilgoć chociażby z gotujących się garnków, taka mąka będzie tracić właściwości. Gdy złapie wilgoć, zacznie się zupełnie inaczej zachowywać. Jeżeli macie spiżarnię - tam wynieście mąkę na pizzę. Jeżeli nie, znajdżcie inne miejsce w domu, gdzie mąka będzie miała sucho i ciepło. 

Mąka zapakowana jest w torebki 1 kg. Jeżeli kochasz włoską pizzę, sugerujemy zakup 10 sztuk. Wyślemy Wam wówczas fabryczny karton z 10 pojedynczymi torebkami w środku. 

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Caputo
SKU: P8014601036100
Składniki: mąka z pszenicy miękkiej typ "00"
Gramatura: 1000 g
Data ważności: nie mniej niż 9 miesięcy
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 354 kcal
Tłuszcz: 1 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 72 g
W tym cukry: 1 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,006 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Włoska mąka na pizzę - Caputo Pizzeria 1 kg Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Czy pizza jest zdrowa, ile ma kalorii i jaka jest najzdrowsza?
    Czy pizza jest zdrowa, ile ma kalorii i jaka jest najzdrowsza?

    Pizza to jedno z najpopularniejszych dań na całym świecie. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i różnorodna - czy można chcieć czegoś więcej? Ze względu na popularność tego przysmaku ustanowiono nawet międzynarodowy dzień pizzy, który przypada na 9 lutego. Pochodzący z Włoch aromatyczny placek podbił serca fanów jedzenia również w naszym kraju, a pizzerię znajdziemy w każdej, nawet małej miejscowości. Coraz chętniej przygotowujemy ją także w domu. Wiele osób kojarzy ją z bardzo niezdrowym jedzeniem i bombą kaloryczną, która jest wrogiem każdej osoby na diecie. Czy faktycznie pizza to wyłącznie szkodliwy fast food? Poznaj fakty i mity o tym daniu.

    Czytaj więcej
  2. Jakie są rodzaje pizzy? Poznaj sekrety włoskiego hitu
    Jakie są rodzaje pizzy? Poznaj sekrety włoskiego hitu

    Pizza to klasyka kuchni włoskiej, która zdobyła serca i podniebienia ludzi na całym świecie. Ale co sprawia, że tak chętnie się nią zajadamy? Czym ta wyjątkowa potrawa nas tak urzeka? Cóż, odpowiedź na to pytanie tkwi w niezliczonych czynnikach. Największą zaletą pizzy jest fakt, że należy do jednego z najbardziej wszechstronnych dań, a jej smak można dostosować do własnych upodobań. Jednak to, co najbardziej nas zachwyca w tym włoskim przysmaku to kombinacja chrupiącego ciasta, rozpływającego się, kremowego sera oraz aromatycznego sosu pomidorowego. 

    Czytaj więcej
  3. Focaccia co to jest? Sprawdź przepis
    Focaccia co to jest? Sprawdź przepis

    Potrawy kuchni włoskiej słyną z niepowtarzalnego smaku oraz prostoty. Dania są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy tym smakują naprawdę obłędnie. Włoskie specjały cechują się również różnorodnością - do ich przygotowania często używa się świeżych składników dostępnych w danej okolicy, o danej porze roku. Jednym z najstarszych włoskich przysmaków jest focaccia, której nazwa wywodzi się od łacińskiego słowa focaccio, oznaczającego ognisko domowe. Już w dawnych czasach focaccia gromadziła całą rodzinę wokół domowego paleniska podczas procesu jej wypiekania. 

    W naszym artykule podpowiadamy, jak w domowym zaciszu przygotować pyszny włoski chlebek.

    Czytaj więcej
  4. Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?
    Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?

    Pizza to jedno z dań, które cieszy podniebienia wielu z nas. Cienkie ciasto, smaczny sos pomidorowy, mozzarella, świeża bazylia - to wyobrażenie powoduje chęć znalezienia się we Włoszech i zasmakowania tego rarytasu. Jeśli jednak nie jesteś w stanie wsiąść do samolotu i wybrać się na włoski weekend, nic nie stoi na przeszkodzie, aby w domowym zaciszu przygotować przepyszną domową pizzę!

    Czytaj więcej