Mąka
Najlepsze mąki ze Schroniska Bukowina
Mąka to podstawa wielu dań. My, Polacy, kochamy dania z mąki. Lubujemy się w makaronach, kluskach, pierogach, naleśnikach oraz kochamy pieczywo. W każdej postaci. Począwszy od bułek, aż po różnego rodzaju chleby. Nie ma się czemu dziwić, bo dania z mąki skradły serca największych i najbardziej wybrednych smakoszy. Jako miłośnicy kuchni polskiej i włoskiej, w naszym sklepie internetowym przygotowaliśmy dla Ciebie różne rodzaje mąki. W naszym menu swoje miejsce znalazła mąka pszenna w różnych odmianach, mąka orkiszowa czy mąka z pszenicy durum do przygotowania domowego makaronu oraz mąki żytnie o różnym stopniu przemiału.
Miłośnicy wypieku domowego chleba ucieszą się z tego, że mogą u nas dostać różne rodzaje mąk żytnich, razowych, pszennych i włoskich. Nasza mąka pochodzi od sprawdzonych dostawców. Mąki do przygotowania domowej pizzy i własnego makaronu sprowadzamy z Włoch od zaprzyjaźnionych dostawców. Wszystkie mąki pochodzą z młynów, gdzie ziarna zbóż przechodzą dokładną selekcję. Oferowane przez nas mąki mają czysty skład, nie są zabrudzone. Zajrzyj po swoją ulubioną mąkę i zacznij swoją przygodę!
Ulubiona mąka w Twojej kuchni
Mąka to nieograniczone możliwości kulinarne. To magiczny składnik, z którego wyczarujesz mnóstwo genialnych dań. Z mąką powinieneś zaprzyjaźnić się, jeśli chcesz rozpocząć przygodę jako domowy piekarz. Różne typy mąki, które u nas znajdziesz pozwolą Ci przygotowywać fantastyczne pieczywo. Wyobraź sobie tylko ciepły, własnoręcznie upieczony chleb z chrupiącą skórką podany na śniadanie z kubkiem mleka, albo świeżo wyciskanego soku. Bez mąki nie byłoby naszych tradycyjnych, polskich pierogów. Ciasto na pierogi do w zasadzie dwa podstawowe składniki: woda i mąka. Do tego trochę soli, trochę wyrabiania ciasta i gotowe.
Nie jest nam łatwo odmówić sobie od czasu do czasu naleśników czy amerykańskich, puszystych pancakes na śniadanie. Wystarczy połączyć mąkę, jajka i mleko, a ciasto gotowe jest w kilka minut. Dania z mąką to oczywiście makarony. Z naszą mąką przygotowanie własnej pasty będzie dziecinnie proste. Sekret domowego makaronu tkwi bowiem w odpowiednim rodzaju mąki. Do przygotowania makaronu potrzebna Ci będzie mąka pszenna, tak zwana semolina, czyli mąka z ziarna dzikiej odmiany pszenicy durum. Sprowadzamy ją dla Ciebie bezpośrednio z Włoch. Zdradzimy Ci sekret idealnego, domowego ciasta na makaron: na każde 50 gram takiej mąki użyj jednego żółtka jajka oraz 1 łyżki zimnej wody. Dzięki użyciu takich składników Twoje ciasto będzie sprężyste i delikatne.
Zdrowie zaklęte w mące
Zdrowa mąka to przede wszystkim taka, która jest czysta i pochodzi z pewnego źródła. Ale zamiast się zastanawiać, gdzie taką znajdziesz, po prostu sięgnij po mąki ze Schroniska Bukowina. W naszym sklepie oferujemy tylko najwyższej jakości mąkę i zdrowe produkty. A mąka to bardzo wdzięczny produkt, który bogaty jest w błonnik – szczególnie mąka żytnia, orkiszowa i mąki razowe. Poza tym znajdziesz w niej mangan, fosfor, cynk, magnez. To całkiem niezły arsenał zdrowych wartości odżywczych. Nie bój się używać mąki w swojej kuchni. Jest tak wszechstronnym produktem, że na dobre powinna zagościć w Twojej spiżarni.