Sery włoskie
Sery włoskie – takie, jak lubisz najbardziej
Włochy to kraj, w którym produkuje się wiele włoskich serów. Z resztą Włochy to kraj, który słynie nie tylko z wybornej pizzy, najlepszych makaronów, ale również wspaniałych serów, które zdobyły serca smakoszy na całym świecie. Włoski ser stosują zarówno najlepsi szefowie kuchni w najlepszych restauracjach, również tych, które zasłużyły na wyróżnienie gwiazdkami Michelin, jak i domowi bohaterowie kuchennych popisów. Kochamy Włochy i jej prostą, ale wyjątkowo smaczną kuchnię, dlatego w naszym sklepie włoskie sery to ważny punkt na mapie produktów spiżarni Schroniska Bukowina.
W tej kategorii znajdziesz oryginalne sery włoskie, które sprowadzamy do naszego sklepu od sprawdzonych, włoskich dostawców. Możesz wybierać wśród różnych rodzajów włoskich serów. Nie zabrakło u nas klasyki gatunki, więc z pewnością znajdziesz tu słynny parmigiano reggiano, czyli po prostu parmezan, który wyrabiany jest z mleka krowiego. Na tym nie koniec. Twarde włoskie sery, to także grana padano czy owczy pecorino Romano, który produkowany jest w okolicach Rzymu. Twardy ser włoski dostaniesz u nas w kawałkach lub w wygodnej formie tartego sera, który będziesz mógł bezpośrednio użyć do przygotowanych przez siebie potraw. Ale twarde włoskie sery to nie wszystko, co czeka na Ciebie w tej kategorii. Sięgnij po miękkie serki z parmezanem, którymi posmarujesz swoje kanapki. Wszystkie twarde sery pakujemy próżniowo, aby zatrzymać ich smak i aromat na długo.
Smak prawdziwych Włoch na Twoim talerzu
Kuchnia włoska zajmuje u nas szczególne miejsce. Kochamy ją za jej prostotę i wyrafinowanie jednocześnie. Sekretem udanych, włoskich dań są najwyższej jakości produkty. Nasze sery włoskie właśnie takie są. Możesz je wykorzystać do wzbogacenia smaku niezliczonej ilości potraw. Twarde sery włoskie wykorzystaj do sałatek, jako podkręcenie delikatnego smaku warzyw. Nie wyobrażamy sobie cienkiej, włoskiej pizzy bez płatków parmezanu i świeżej rukoli na wierzchu. To nasz absolutny hit. Włoskie sery będą idealnym dodatkiem do różnego rodzaju risotta. Ich mocny, charakterystycznie słony smak, nada wyrazistości każdej kompozycji. Bez dobrego, twardego sera włoskiego nie powstawałby król makaronów – spaghetti carbonara.
To właśnie parmezanem lub innym, podobnie twardym serem, będziesz zagęszczać sos do makaronu na bazie żółtek. Sery włoskie to nieodzowny składnik zielonego pesto. Spróbuj przygotować go samodzielnie w domu, zobaczysz, jak wspaniały smak ma taki własnoręcznie przygotowany sos ziołowy. Kombinuj – na bazylii świat się nie kończy. Spróbuj zrobić pesto z natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego albo pomieszaj kilka ziół ze sobą.
Gotuj z włoskimi serami, jak najlepsi szefowie kuchni
Kuchnia włoska nie jest trudna, choć na najprostszych potrawach polegają nawet najbardziej sprawni kucharze. Żeby osiągnąć mistrzowski stopień gotowania po włosku, koniecznie zainwestuj w najlepszego rodzaju produkt. To on decyduje o finalnym efekcie Twoich potraw. Zamiast zastanawiać się, gdzie szukać takich produktów, zajrzyj do naszej spiżarni i wybieraj w tym, co najlepsze. Sery włoskie, które oferujemy w tej kategorii, to dokładnie te produkty, na których na co dzień pracują nasi świetni kucharze w restauracji Schronisko Bukowina. Poczuj się, jak włoski szef kuchni i serwuj wybitne dania, do których wykorzystasz nasze sery włoskie.