Grzanki
Uniwersalny dodatek do wielu dań
Chrupiące, pachnące i sycące - grzanki, mimo swej pozornej trywialności, są niesamowicie wdzięcznym produktem, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Kruche kawałki opieczonego pieczywa potrafią czynić cuda i nawet same smakują wyśmienicie, zwłaszcza, gdy wzbogacimy je o ulubione, aromatyczne zioło lub czosnek. Nadają naszym posiłkom różnorodności i tak pożądanego w kuchni kontrastu wobec konsystencji potrawy, którą nimi wzbogacimy.
Prosty dodatek, pełnia smaku
Różnego rodzaju chleby i bułki są podstawą żywienia praktycznie na całym świecie. To tradycyjne połączenie mąki, drożdży i wody z odrobiną soli, cukru czy oleju możemy urozmaicać naszymi ulubionymi dodatkami. Na drugi lub trzeci dzień zamiast pieczywo wyrzucać, można przyrządzić z niego pyszne grzane tościki i zjeść na swój ulubiony sposób. Jeśli nie masz czasu lub najzwyczajniej w świecie ochoty na przyrządzanie ich samemu, w naszym sklepie online Schronisko Bukowina znajdziesz pyszne i idealne do chrupania grzanki, które z łatwością dodasz zarówno do porannej sałatki, jak i rozgrzewającego kremu z dyni czy serwowanej na spotkaniu towarzyskim pasty. Sekret ponownie opieczonego pieczywa tkwi w tej właśnie prostocie, która pozwala na stosowanie ich według własnych upodobań i bez ograniczeń.
Z naszego produktu będziesz zawsze zadowolony
Najchętniej wybierane przez klientów są grzanki pszenne. Chcąc zaoferować Państwu różnorodne smaki, w naszej opartej na włoskich wypiekach ofercie znajdą Państwo zarówno te o prostym składzie, jak i takie oparte o mąkę pełnoziarnistą czy ciekawe dodatki, jak grzanki czosnkowe czy grzanki ziołowe. Ogromną ich zaletą jest to, że mają długą datę przydatności do spożycia i mogą stać w temperaturze pokojowej. Zadbaj tylko o to, by nie miały dostępu do nadmiaru wilgoci. Wybierając produkty w sklepie internetowym Schronisko Bukowina, masz gwarancję nie tylko konkurencyjnej ceny, ale przede wszystkim najwyższej jakości.
Do czego pasują grzanki?
Jednym z najczęściej stosowanych połączeń jest dodanie tych mniejszych do zupy kremowej, np. z batatów lub pomidorów. Małe, kruche kwadraciki świetnie odnajdą się też jako chrupiący składnik sałatki, te nieco większe posmarowane ulubioną pastą, a nawet czekoladą. Zacznij testować różne propozycje już dziś, a będziesz zaskoczony, jak wiele nowych doznań można wyczarować dzięki temu prostemu składnikowi.
Czy można z grzanek zrobić zapiekanki?
Idealne do zapiekania są nasze pszenne Granetti Mulino Bianco. Wypróbuj je lekko podpieczone ze świeżą mozzarellą, pomidorami i bazylią, a nie będziesz chciał jadać na śniadanie nic innego.
Z czym podawać grzanki?
Te o większych rozmiarach mogą być z powodzeniem używane jako podstawa przekąsek na przyjęciu. Posmaruj je serkiem, dołóż do tego łososia, oliwki lub kapary i voila! Koniecznie wypróbuj też połączenie z hummusem i odrobiną papryki.
Czy grzanki można jeść na słodko?
Wielbiciele słodkości muszą posmakować naszych pełnoziarnistych włoskich grzanek Fette Biscottate Integrali posmarowanych miodem, czekoladowym kremem lub konfiturą. Będziecie zachwyceni!