Dla mamyDla mamy

Przetwory z warzyw i grzybów

ogórki kiszone w solance
21 punktów
21,19 zł
800 g
Ogórki konserwowe lekko ostre
15 punktów
15,89 zł
870 g
Naturalnie kiszona kapusta biała z marchewką w dużym słoiku.
13 punktów
13,79 zł
860 g
Krem z pomidorów o smaku sosu bolońskiego.
14 punktów
od 14,89 zł
Podgrzybki marynowane w zalewie
22 punkty
22,39 zł
220 g
Borowiki marynowane w zalewie
24 punkty
24,49 zł
220 g
Kurki marynowane w zalewie
23 punkty
23,39 zł
220 g
Rydze marynowane w zalewie
25 punktów
25,59 zł
240 g
Borowiki suszone
18 punktów
18,19 zł
30 g
Biała kapusta kiszona z grzybami
21 punktów
od 21,09 zł
Naturalny sos do pizzy bez przypraw
8 punktów
8,59 zł
215 ml
Pikantny sos na pizzę
8 punktów
8,59 zł
215 ml
Fasolka z suszonymi pomidorami w słoiczku
10 punktów
10,69 zł
230 g
Smalczyk wegański z fasoli w słoiczku
10 punktów
10,69 zł
210 g
Burak kiszony w słoiku
10 punktów
10,69 zł
640 g
Ostra papryka jalapeno w zalewie - Doyal
6 punktów
6,49 zł
370 g
Kapary w soli -  D'Amico
8 punktów
8,79 zł
75 g
Włoskie kapary z ogonkami -  La Palma
34 punkty
34,19 zł
720 g
Oliwki - Sacla
4 punkty
4,79 zł
185 g
Włoskie pistacjowe pesto - Pisti
35 punktów
35,09 zł
200 g
Bakłażan w oliwie - Bio Gustiamo 280 g
19 punktów
19,19 zł
280 g
Pulpa pomidorowa Finissima - La Fiammante 2x5 kg
85 punktów
85,19 zł
10 000 g
Peperoncino w oliwie - Damiano Spina 330 g
24 punkty
24,49 zł
330 g
Pesto z tuńczyka z czarnymi oliwkami i peperoncino - Rio Mare 130 g
17 punktów
17,09 zł
130 g
Sos do pizzy Classica - Mutti 4100 g
54 punkty
54,99 zł
4100 g
Oliwki ze świeżym serem w zalewie - Die Kasemacher 250 g
23 punkty
23,49 zł
250 g
Oliwki greckie nadziewane migdałami - Kier 370 g
14 punktów
14,99 zł
370 g
Oliwki zielone drylowane - La Sevillana 170 g
4 punkty
4,29 zł
170 g
Oliwki zielone nadziewane papryką - La Sevillan 170 g
4 punkty
4,39 zł
170 g
Krem z pomidorów suszonych - Carbone 520 g
42 punkty
42,79 zł
520 g
Marynowane żółte pomidorki koktajlowe - Carbone 950 g
53 punkty
53,19 zł
950 g
Suszone pomidory - Carbone 950 g
42 punkty
42,79 zł
950 g
Marynowane pomidorki koktajlowe - Carbone 950 g
42 punkty
42,79 zł
950 g
Pulpa pomidorowa Datterini In Pezzi - Mutti 900 g
21 punktów
21,29 zł
900 g
Passata Pugliese La Vigorosa - Mutti 400 g
9 punktów
9,59 zł
400 ml
Sos Salsa Pronta z pomidorków koktajlowych - Mutti 300 g
9 punktów
9,49 zł
300 g
Passata pomidorowa  Polpa Rustica - Mutti 690 g
11 punktów
11,29 zł
690 g
Salsa pikantna z peperoncino - Cucina Toscana 500 g
40 punktów
40,49 zł
500 g
Mini ogóreczki konserwowe - D'Amico 300 g
8 punktów
8,59 zł
300 g
Mieszanka warzyw marynowanych - D'Amico 290 g
10 punktów
10,69 zł
290 g
Pikantna pasta Bomba Calabrese Piccante - Citres Chef 970 g
44 punkty
44,69 zł
970 g
Pomidorki koktajlowe - Tagliamonte 400 g
5 punktów
5,69 zł
400 g
Sałatka warzywna Giaedinera - Ponti 700 g
13 punktów
13,89 zł
700 g
Pulpa pomidorowa - Strianese
30 punktów
od 30,89 zł
Anchois z pietruszką - Delizie di Calabria 200 g
28 punktów
28,49 zł
200 g
Pomidory Corbarino - La Fiammante 400 g
8 punktów
8,69 zł
400 g
Pomidory San Marzano DOP - Rega 400 g
10 punktów
10,09 zł
400 g
Pomidory ostre - Strianese 400 g
6 punktów
6,49 zł
400 g
Pomidory pelati di Puglia - Rosso Gargano 400 g
5 punktów
5,29 zł
400 g
Pesto bazyliowe z cytryną - Barilla
17 punktów
17,09 zł
190 g
Sos pomidorowy Sugo Semplice con Verdure Grigliate - Mutti 280 g
13 punktów
13,79 zł
280 g
Pomidory Pelati Mediterranei - Mutti 2,5 kg
34 punkty
34,19 zł
2500 g
Pomidory Ciliegini di Puglia - Cirio 400 g
7 punktów
7,69 zł
400 g
Passata di Pomodoro - La Rosina 680 g
7 punktów
7,59 zł
680 g
Cukinia marynowana -  D'amico 280 g
19 punktów
19,19 zł
280 g
Passata Di Pomodoro Tradizionale  - Torrente
8 punktów
8,59 zł
690 g
Pomidory pelati - Strianese 400 g
5 punktów
5,59 zł
400 g
Pomidory Datterini - Strianese
5 punktów
5,69 zł
400 g
Przecier pomidorowy - Passata di Puglia Rosso 690 g
8 punktów
8,59 zł
690 g
Pomidory wiśniowe - Mutti
7 punktów
7,59 zł
400 g

Przetwory z warzyw i grzybów

W tej kategorii przygotowaliśmy dla Ciebie przetwory z warzyw oraz przetwory z grzybów. Sezon na świeże warzywa jest dosyć krótki, dlatego w naszej domowej spiżarni przygotowujemy z najlepszej jakości warzyw różnego rodzaju przetwory. Dzięki nim na długie miesiące zamykamy w szkle smak lata. Nasze warzywa zbieramy w najczystszych rejonach Polski, a w trosce o Was korzystamy tylko z własnych, tradycyjnych i sprawdzonych receptur.

Nasz najlepszy sposób na warzywa na zimę – przetwory. W przygotowywanych przez nas słoikach zamykamy nie tylko wyjątkowy smak, ale również wartości odżywcze. Według własnych receptur kisimy kapustę oraz ogórki z naszego ogródka. Podczas leśnych letnio-jesiennych spacerów zbieramy grzyby, które później suszymy na słońcu lub przygotowujemy grzyby marynowane ze starannie wyselekcjonowanych okazów.

Oprócz naszych polskich produktów, znajdziesz w tej kategorii również przetwory z warzyw, które sprowadzamy dla Was specjalnie z Włoch. Znajdziesz wśród nich przetwory z pomidorów, a także najlepszej jakości włoskie oliwki w zalewie.

Przetwory z warzyw na zimę – domowe, sprawdzone receptury

Nie od dziś wiadomo, że warzywa to obowiązkowy element zdrowej diety. Latem bardzo łatwo o świeże produkty, których dostarcza natura. Z myślą o sezonie jesienno-zimowym w Schronisku Bukowina tworzymy przetwory warzywne. Rodzaje produktów i smaki, które znajdziesz w naszej ofercie, pozwolą Ci na przygotowanie wielu tradycyjnych, polskich dań. Dobrze wiemy, jak ważna jest jakość produktów, z których przygotowywane są potrawy, dlatego korzystamy ze sprawdzonych, tradycyjnych, rodzinnych receptur. Do zalew używamy wyłącznie naturalnych składników – nie znajdziesz w nich wspomagaczy smaku, barwników ani sztucznych konserwantów.

W Schronisku Bukowina dużą wagę kładziemy na polskość i tradycję. Z tego powodu przygotowując nasze przetwory z warzyw, korzystamy wyłącznie z polskich produktów, których dostarczają nam lokalni rolnicy. Otrzymaliśmy wiele nagród, które potwierdzają jakość naszych wyrobów i jesteśmy z tego bardzo dumni.

Warzywa, grzyby – przetwory ze Schroniska Bukowina

Przetwory z warzyw to nieodłączny element na polskich stołach. Trudno sobie wyobrazić Wigilię bez kiszonej kapusty z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami czy podgrzybków marynowanych w zalewie octowej. Podczas świątecznych, rodzinnych spotkań na naszych stołach często gości król polskich potraw – tradycyjny bigos. Do jego przygotowania użyj naszej kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki, a dzięki pachnącym, suszonym, aromatycznym grzybom, zyskasz niezwykły, bogaty smak potrawy. Obok talerza wędlin i grzybków w marynacie, postaw na półmisku kiszone ogórki – tradycyjne lub lekko ostre z dodatkiem chili. Dodatek ostrej przyprawy nada charakteru i wyrazistości potrawom.

Nie obawiaj się o bezpieczeństwo produktów, które serwujemy w Schronisku Bukowina. Przetwory z grzybów, które znajdziesz u nas, są całkowicie bezpieczne. Wszystkie grzyby, których używamy do przygotowywania przetworów, zanim trafią do słoików i do kuchni Schroniska Bukowina, są sprawdzane przez atestowanego grzyboznawcę. W naszej kuchni używamy dokładnie tych samych przetworów i dajemy Ci 100% pewności, że nasze produkty są bezpieczne.