Dla mamyDla mamy

Przetwory z warzyw i grzybów

ogórki kiszone w solance
21 punktów
21,19 zł
800 g
Ogórki konserwowe lekko ostre
15 punktów
15,89 zł
870 g
Naturalnie kiszona kapusta biała z marchewką w dużym słoiku.
13 punktów
13,79 zł
860 g
Krem z pomidorów o smaku sosu bolońskiego.
14 punktów
od 14,89 zł
Podgrzybki marynowane w zalewie
22 punkty
22,39 zł
220 g
Borowiki marynowane w zalewie
24 punkty
24,49 zł
220 g
Kurki marynowane w zalewie
23 punkty
23,39 zł
220 g
Rydze marynowane w zalewie
25 punktów
25,59 zł
240 g
Borowiki suszone
18 punktów
18,19 zł
30 g
Biała kapusta kiszona z grzybami
21 punktów
od 21,09 zł
Naturalny sos do pizzy bez przypraw
8 punktów
8,59 zł
215 ml
Pikantny sos na pizzę
8 punktów
8,59 zł
215 ml
Fasolka z suszonymi pomidorami w słoiczku
10 punktów
10,69 zł
230 g
Smalczyk wegański z fasoli w słoiczku
10 punktów
10,69 zł
210 g
Burak kiszony w słoiku
10 punktów
10,69 zł
640 g
Sos do pizzy duży tylko naturalne składniki.
8 punktów
od 8,69 zł
Podgrzybki suszone
17 punktów
17,09 zł
Produkt niedostępny
Oliwki zielone w pikantnej marynacie 200 g
12 punktów
12,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki zielone w marynacie ziołowej z grzybami i papryką 200 g
11 punktów
11,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki zielone w marynacie pietruszkowej, nadziewane migdałami 200 g
11 punktów
11,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki zielone sycylijskie w zalewie, duże z pestką 200 g
9 punktów
9,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki zielone greckie w zalewie, duże z pestką 200 g
12 punktów
12,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki ''Włoski Duet" w marynacie ziołowej 200 g
13 punktów
13,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki czarne z pestką w marynacie ziołowej 200 g
8 punktów
8,00 zł
Produkt niedostępny
Czarne włoskie oliwki w zalewie 200 g
9 punktów
9,00 zł
Produkt niedostępny
Czarne greckie oliwki z pestką w zalewie 200 g
12 punktów
12,00 zł
Produkt niedostępny
Oliwki czarne suszone z pestką 200 g
13 punktów
13,00 zł
Produkt niedostępny

Przetwory z warzyw i grzybów

W tej kategorii przygotowaliśmy dla Ciebie przetwory z warzyw oraz przetwory z grzybów. Sezon na świeże warzywa jest dosyć krótki, dlatego w naszej domowej spiżarni przygotowujemy z najlepszej jakości warzyw różnego rodzaju przetwory. Dzięki nim na długie miesiące zamykamy w szkle smak lata. Nasze warzywa zbieramy w najczystszych rejonach Polski, a w trosce o Was korzystamy tylko z własnych, tradycyjnych i sprawdzonych receptur.

Nasz najlepszy sposób na warzywa na zimę – przetwory. W przygotowywanych przez nas słoikach zamykamy nie tylko wyjątkowy smak, ale również wartości odżywcze. Według własnych receptur kisimy kapustę oraz ogórki z naszego ogródka. Podczas leśnych letnio-jesiennych spacerów zbieramy grzyby, które później suszymy na słońcu lub przygotowujemy grzyby marynowane ze starannie wyselekcjonowanych okazów.

Oprócz naszych polskich produktów, znajdziesz w tej kategorii również przetwory z warzyw, które sprowadzamy dla Was specjalnie z Włoch. Znajdziesz wśród nich przetwory z pomidorów, a także najlepszej jakości włoskie oliwki w zalewie.

Przetwory z warzyw na zimę – domowe, sprawdzone receptury

Nie od dziś wiadomo, że warzywa to obowiązkowy element zdrowej diety. Latem bardzo łatwo o świeże produkty, których dostarcza natura. Z myślą o sezonie jesienno-zimowym w Schronisku Bukowina tworzymy przetwory warzywne. Rodzaje produktów i smaki, które znajdziesz w naszej ofercie, pozwolą Ci na przygotowanie wielu tradycyjnych, polskich dań. Dobrze wiemy, jak ważna jest jakość produktów, z których przygotowywane są potrawy, dlatego korzystamy ze sprawdzonych, tradycyjnych, rodzinnych receptur. Do zalew używamy wyłącznie naturalnych składników – nie znajdziesz w nich wspomagaczy smaku, barwników ani sztucznych konserwantów.

W Schronisku Bukowina dużą wagę kładziemy na polskość i tradycję. Z tego powodu przygotowując nasze przetwory z warzyw, korzystamy wyłącznie z polskich produktów, których dostarczają nam lokalni rolnicy. Otrzymaliśmy wiele nagród, które potwierdzają jakość naszych wyrobów i jesteśmy z tego bardzo dumni.

Warzywa, grzyby – przetwory ze Schroniska Bukowina

Przetwory z warzyw to nieodłączny element na polskich stołach. Trudno sobie wyobrazić Wigilię bez kiszonej kapusty z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami czy podgrzybków marynowanych w zalewie octowej. Podczas świątecznych, rodzinnych spotkań na naszych stołach często gości król polskich potraw – tradycyjny bigos. Do jego przygotowania użyj naszej kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki, a dzięki pachnącym, suszonym, aromatycznym grzybom, zyskasz niezwykły, bogaty smak potrawy. Obok talerza wędlin i grzybków w marynacie, postaw na półmisku kiszone ogórki – tradycyjne lub lekko ostre z dodatkiem chili. Dodatek ostrej przyprawy nada charakteru i wyrazistości potrawom.

Nie obawiaj się o bezpieczeństwo produktów, które serwujemy w Schronisku Bukowina. Przetwory z grzybów, które znajdziesz u nas, są całkowicie bezpieczne. Wszystkie grzyby, których używamy do przygotowywania przetworów, zanim trafią do słoików i do kuchni Schroniska Bukowina, są sprawdzane przez atestowanego grzyboznawcę. W naszej kuchni używamy dokładnie tych samych przetworów i dajemy Ci 100% pewności, że nasze produkty są bezpieczne.