Czarny tydzień!Czarny tydzień!

Mąka na makaron - włoska semolina

Dostępność: Produkt sezonowy
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
1000 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Mąka pszenna na makaron - włoski przepis

Jeżeli cenisz sobie smaczny, włoski makaron domowy al dente, to ta mąka pszenna będzie dla Ciebie idealna. Ten produkt pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego źródła - jest to włoska mąka specjalnie sprowadzana przez Schronisko Bukowina. Przygotowanie makaronu z tego rodzaju mąki pszennej sprawia, że jest on sprężysty i jędrny, a podczas gotowania nie mięknie nadmiernie i nie rozpada się. Mąka z pszenicy durum jest dostępna w kilogramowym opakowaniu zamykanym strunowo.

Zobacz, do czego przyda się ta mąka pszenna

Przede wszystkim z tej mąki pszennej przygotujesz pyszny makaron, najlepiej taki stworzony do połączenia z sosami. Mąka pszenna tego typu jest lekko kleista, przez co tworzy sprężysty makaron bez względu na rodzaj, na który się zdecydujesz. Mąka na makaron domowy sprawdzi się więc do każdego dania, które planujesz zjeść z makaronem, od sosów, przez zapiekanki, aż po zupy.

Poznaj zalety mąki pszennej na makaron

Ta wyjątkowa mąka do makaronu to doskonały produkt ze starannie wyselekcjonowanego źrodła. Powstała w sercu Włoch. Ten typ mąki pszennej jest tworzony z pszenicy durum - twardej, intensywnie żółtej odmiany. Mąka do makaronu nadaje się do wszystkich dań z podobnym ciastem. Dzięki tej mące makaron domowy będzie smakował jeszcze lepiej niż dotychczas.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252813407
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska
Składniki: mąka pszenna durum 100% , zawiera gluten
Gramatura: 1000 g
Data ważności: nie mniej niż pół roku
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 328 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 67,5 g
W tym cukry: 1 g
Białko: 11 g
Sól: 0,01 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Mąka na makaron - włoska semolina Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Jak zrobić domowy makaron? Przepis na najlepszy makaron
    Jak zrobić domowy makaron? Przepis na najlepszy makaron

    Makaron domowy, robiony tradycyjnie bazując na sprawdzonych składnikach, to kwintesencja polskiej kuchni. Każdy, kto choć raz spróbował klusek własnej roboty, wie, że warto poświęcić chwilę czasu, by cieszyć się prawdziwie pysznym i unikalnym smakiem. To niesamowite, ale jeśli skorzystamy z dobrego przepisu na makaron domowy, otrzymamy cudowne, sprężyste i jędrne kluseczki, które będziemy chcieli zjeść, zanim zdążymy podać je z zupą lub sosem. Obawiasz się, że to trudne? Nic z tych rzeczy!

    Czytaj więcej
  2. Semolina – co to jest i jak zastosować ją w swojej kuchni?
    Semolina – co to jest i jak zastosować ją w swojej kuchni?

    Planujesz włoską ucztę? Przygotuj smakowite danie z własnoręcznie zrobionym makaronem. Zamiast tradycyjnej mąki pszennej użyj do ciasta semoliny. To jej zdrowszy i mniej kaloryczny zamiennik. Pierwszy raz o niej słyszysz? W artykule opisujemy, czym dokładnie jest semolina, jakie ma właściwości i zastosowanie!

    Czytaj więcej