Caputo: włoskie mąki do pizzy i makaronów

Mąka Caputo pizzeria 25 kg
-5%
1450 punktów
Cena promocyjna 1 450,00 zł Regular Price 1 523,89 zł
25 kg x 10 worków
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Nuvola Super - Caputo
47 punktów
od 47,49 zł
Włoska mąka Nuvola - Caputo
11 punktów
od 11,39 zł
Caputo Manitoba Oro 5kg
35 punktów
35,59 zł
5000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka semola rimacinata - Caputo
9 punktów
od 9,79 zł
Włoska mąka Caputo Integrale
8 punktów
od 8,09 zł
mąka pizzeria - Caputo 1kg
7 punktów
7,19 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka do słodkich wypieków Pasticceria 00 - Caputo
8 punktów
8,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Manitoba Oro - Caputo
8 punktów
8,39 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka pszenna Saccorosso Caputo
34 punkty
od 34,29 zł
Mąka Doppio Zero - Caputo
6 punktów
6,79 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka pszenna 100% Grani Italiani - Caputo
10 punktów
10,49 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Caputo Pizzeria 25 kg
148 punktów
148,19 zł
25000 g - maks 2 sztuki
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka wieloziarnista Cereali - Caputo
34 punkty
34,19 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka ryżowa bezglutenowa - Caputo
9 punktów
9,39 zł
500 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoski zakwas do pizzy - Caputo
38 punktów
38,89 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Caputo Tipo 1
9 punktów
9,49 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Gnocchi - Caputo
8 punktów
8,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka do pizzy Cuoco- Caputo 1kg
7 punktów
7,79 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoskie drożdże do pizzy - Caputo
13 punktów
13,19 zł
100 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka do pizzy 5 kg - Caputo Pizzeria
28 punktów
28,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka bezglutenowa z zielonego groszku - Caputo
17 punktów
17,19 zł
Produkt niedostępny
Mąka z czerwonej soczewicy - Caputo
21 punktów
21,89 zł
Produkt niedostępny
Mąka bezglutenowa na pizzę- Caputo
28 punktów
28,79 zł
Produkt niedostępny

Włoska jakość najlepszych gatunków zbóż

Caputo to nie tylko nazwa marki, ale i rodzinnego młyna, który rozpoczął swoją działalność we Włoszech w 1924 r. Doświadczenie trzech pokoleń sprawiło, że do dziś możemy cieszyć się wyjątkową jakością włoskiej mąki. Co sprawia, że produkty Caputo są tak doskonałe? Do produkcji mąki wykorzystywane są najlepsze gatunki pszenicy z Umbrii, Marche oraz zboża z Francji, Niemiec i Finlandii. Sekret jakości produktów marki Caputo tkwi w powolnym procesie mielenia ziaren. Właśnie dlatego mąka pszenna Caputo zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku. Największą zaletą artykułów pszennych firmy Caputo jest ich naturalny skład, pozbawiony chemicznych enzymów oraz innych dodatków. 

Caputo - pasjonaci „Białej Sztuki”

Firma Caputo zajmuje się produkcją rozmaitych rodzajów mąk, które sprawdzą się do wypieków ciast, pieczywa, makaronów i pizzy. Dzięki najwyższej jakości produktów zbożowych, restauratorzy i rzemieślnicy smaku mogą wyrazić swoją kreatywność. Caputo to mąka stworzona dla profesjonalistów w domowym formacie, która gwarantuje wysoką wydajność i jakość we wszystkich rodzajach przetwarzania - począwszy od chleba, skończywszy na słodkich wypiekach, czy makaronach.

Jak ciasto na pizzę to tylko z mąką Caputo!

Do przygotowania prawdziwej włoskiej pizzy idealna będzie mąka typu 00 Caputo Cuoco. Charakteryzuje się ona niską zawartością popiołów (minerałów), dzięki czemu jest precyzyjnie oczyszczona, pozbawiona otrębów i bardzo drobno zmielona. Swoją konsystencją przypomina pył, przez co jest niesamowicie delikatna. Mąka Caputo Cuoco typu 00 bogata jest w gluten oraz białko, co sprawia, że powstałe z niej ciasto można  z łatwością zagniatać, podrzucać i wałkować, a mimo to pozostanie ono nadal elastyczne i mocne. Pizza wykonana z mąki Caputo Cuoco po upieczeniu nie będzie przesiąkała, a wszystkie składniki będą trzymały się na miejscu. Ze względu na dużą zawartość glutenu, mąka typu 00 nie powinna być przeznaczona dla osób uczulonych na ten składnik. 

Mąki Caputo to zdecydowanie najlepszy wybór do pizzy, wybierana przez czołowe pizzerie, jednak sprawdzi się ona również do wypieku focacci lub ciastek. Z całą pewnością najwięksi smakosze pizzy będą usatysfakcjonowani kruchością i chrupkością ciasta.