Oliwy włoskieOliwy włoskie

Caputo: włoskie mąki do pizzy i makaronów

Włoska mąka Nuvola Super - Caputo
47 punktów
Własny import z Włoch
od 47,49 zł
Włoska mąka Nuvola - Caputo
10 punktów
Własny import z Włoch
od 10,29 zł
Mąka do pizzy 5 kg - Caputo Pizzeria
28 punktów
28,49 zł
5000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka semola rimacinata - Caputo
9 punktów
Własny import z Włoch
od 9,79 zł
Włoska mąka Caputo Integrale
Własny import z Włoch
Produkt niedostępny
mąka pizzeria - Caputo 1kg
7 punktów
Własny import z Włoch
7,09 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Manitoba Oro - Caputo
8 punktów
Własny import z Włoch
8,29 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka pszenna Saccorosso Caputo
33 punkty
Własny import z Włoch
od 33,89 zł
Mąka Doppio Zero - Caputo
8 punktów
8,99 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka pszenna 100% Grani Italiani - Caputo
10 punktów
Własny import z Włoch
10,29 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka wieloziarnista Cereali - Caputo
34 punkty
Własny import z Włoch
34,19 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka Gnocchi - Caputo
7 punktów
7,99 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoska mąka do pizzy Cuoco- Caputo 1kg
7 punktów
Własny import z Włoch
7,59 zł
1000 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka bezglutenowa na pizzę- Caputo
28 punktów
Własny import z Włoch
28,39 zł
1 kg
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Włoskie drożdże do pizzy - Caputo
11 punktów
Własny import z Włoch
11,79 zł
100 g
Tylko naturalne składniki
Tylko naturalne składniki
Mąka Caputo pizzeria 25 kg
-5%
1450 punktów
Cena promocyjna 1 450,00 zł Regular Price 1 523,89 zł
Najniższa cena w przeciągu 30 dni przed promocją: 1 523,89 zł
Produkt niedostępny
Caputo Manitoba Oro 5kg
32 punkty
32,99 zł
Produkt niedostępny
Mąka do słodkich wypieków Pasticceria 00 - Caputo
7 punktów
7,49 zł
Produkt niedostępny
Mąka bezglutenowa z zielonego groszku - Caputo
17 punktów
Własny import z Włoch
17,19 zł
Produkt niedostępny
Mąka z czerwonej soczewicy - Caputo
21 punktów
Własny import z Włoch
21,89 zł
Produkt niedostępny
Caputo Pizzeria 25 kg
139 punktów
139,49 zł
Produkt niedostępny
Włoska mąka ryżowa bezglutenowa - Caputo
9 punktów
Własny import z Włoch
9,39 zł
Produkt niedostępny
Włoski zakwas do pizzy - Caputo
38 punktów
38,49 zł
Produkt niedostępny
Włoska mąka Caputo Tipo 1
9 punktów
9,19 zł
Produkt niedostępny

Włoska jakość najlepszych gatunków zbóż

Caputo to nie tylko nazwa marki, ale i rodzinnego młyna, który rozpoczął swoją działalność we Włoszech w 1924 r. Doświadczenie trzech pokoleń sprawiło, że do dziś możemy cieszyć się wyjątkową jakością włoskiej mąki. Co sprawia, że produkty Caputo są tak doskonałe? Do produkcji mąki wykorzystywane są najlepsze gatunki pszenicy z Umbrii, Marche oraz zboża z Francji, Niemiec i Finlandii. Sekret jakości produktów marki Caputo tkwi w powolnym procesie mielenia ziaren. Właśnie dlatego mąka pszenna Caputo zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku. Największą zaletą artykułów pszennych firmy Caputo jest ich naturalny skład, pozbawiony chemicznych enzymów oraz innych dodatków. 

Caputo - pasjonaci „Białej Sztuki”

Firma Caputo zajmuje się produkcją rozmaitych rodzajów mąk, które sprawdzą się do wypieków ciast, pieczywa, makaronów i pizzy. Dzięki najwyższej jakości produktów zbożowych, restauratorzy i rzemieślnicy smaku mogą wyrazić swoją kreatywność. Caputo to mąka stworzona dla profesjonalistów w domowym formacie, która gwarantuje wysoką wydajność i jakość we wszystkich rodzajach przetwarzania - począwszy od chleba, skończywszy na słodkich wypiekach, czy makaronach.

Jak ciasto na pizzę to tylko z mąką Caputo!

Do przygotowania prawdziwej włoskiej pizzy idealna będzie mąka typu 00 Caputo Cuoco. Charakteryzuje się ona niską zawartością popiołów (minerałów), dzięki czemu jest precyzyjnie oczyszczona, pozbawiona otrębów i bardzo drobno zmielona. Swoją konsystencją przypomina pył, przez co jest niesamowicie delikatna. Mąka Caputo Cuoco typu 00 bogata jest w gluten oraz białko, co sprawia, że powstałe z niej ciasto można  z łatwością zagniatać, podrzucać i wałkować, a mimo to pozostanie ono nadal elastyczne i mocne. Pizza wykonana z mąki Caputo Cuoco po upieczeniu nie będzie przesiąkała, a wszystkie składniki będą trzymały się na miejscu. Ze względu na dużą zawartość glutenu, mąka typu 00 nie powinna być przeznaczona dla osób uczulonych na ten składnik. 

Mąki Caputo to zdecydowanie najlepszy wybór do pizzy, wybierana przez czołowe pizzerie, jednak sprawdzi się ona również do wypieku focacci lub ciastek. Z całą pewnością najwięksi smakosze pizzy będą usatysfakcjonowani kruchością i chrupkością ciasta. 

Zakupy powyżej 1000 zł?

Zapytaj o ofertę hurtową

Zakupy powyżej 1000 zł?

Zapytaj o ofertę hurtową