24-27 października trwa INWENTARYZACJA. Twoje zakupy wyślemy po 28 października
Dla mamyDla mamy

Bryndza owczo-krowia 220 g

Dostępność: Produkt sezonowy
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

24-27 października trwa INWENTARYZACJA. Twoje zakupy wyślemy po 28 października

220 g

Produkt wyprzedany

Pozostaw swój e-mail. Powiadomimy Cię, gdy produkt wróci do sprzedaży.

Twój adres e-mail:
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Bryndza owczo-krowia 220 g - przysmak wprost z serca gór

Bryndza to klasyczny, biały ser - bundz - z Podhala, który został poddany kiszeniu, a następnie zmielony i posolony. Produkt pakowany do szklanego słoika z nakrętką. Bryndza owczo-krowia 220 g zawiera 23 gramy tłuszczu i 18 gramów białka na 100 gramów gotowego produktu. W składzie ma tylko mleko owcze i krowie po 45%, wodę, sól i podpuszczkę. 

Zobacz, jak wykorzystać bryndzę w kuchni

Bryndza owczo-krowia 220 g ma zdecydowany smak, dlatego doskonale nadaje się do spożywania na przykład w zestawieniu ze świeżym pieczywem. Możesz przygotować z jej dodatkiem smaczną pastę, zwłaszcza w okresie wiosennym i letnim, dodając do niej świeże warzywa. Nadaje się do wyrobu pulpetów oraz klusek. Sprawdzi się również jako dodatek do kasz albo makaronów. Może być dodawana do sałatek, a także niektórych rodzajów zup, na przykład góralskiej kartoflanki. 

Propozycja podania: Krem bryndzowy

Krem bryndzowy

Bryndza owczo-krowia 220 g - poznaj jej zalety

Bryndza, klasyczny biały ser z Podhala. W sezonie letnim, kiedy owce są na halach, ser produkuje się z mleka owczego. Od jesieni do połowy mają produkt wyrabiany jest z mleka krowiego lub mleka owczego i krowiego, bo tego pierwszego brakuje. Obecnie w asortymencie dostępna jest bryndza owczo-krowia 220 g z mleka mieszanego, produkowana lokalnie, zgodnie z  recepturą. Produkt nie zawiera konserwantów i dodatków smakowych.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252812073
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska
Składniki: mleko owcze (45%) , mleko krowie (45%), woda, podpuszczka, sól
Gramatura: 220 g
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: szklany słoik
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 292 kcal
Tłuszcz: 23 g
W tym tłuszcze nasycone: 14 g
Węglowodany: 2 g
Białko: 18 g
Sól: 2 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Bryndza owczo-krowia 220 g Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Czym jest Bundz, jak powstaje i do czego użyć owczy bunc góralski?
    Czym jest Bundz, jak powstaje i do czego użyć owczy bunc góralski?

    Bundz, zwany też buncem, to podpuszczkowy ser owczy produkowany przede wszystkim na Podhalu, ale możemy się z nim spotkać także w zachodniej części Podbeskidzia. Ten góralski serek swoim wyglądem, ale także teksturą i smakiem przypomina nieco włoską mozzarellę. 

    Czytaj więcej
  2. Jak zrobić idealne ciasto na pierogi?
    Jak zrobić idealne ciasto na pierogi?

    Pierogi zna każdy obcokrajowiec odwiedzający Polskę. Ich smak jest różnorodny i oryginalny, dlatego też pierogi są sztandarowym daniem kuchni polskiej. Na czym polega ich fenomen? Dlaczego pierogi mają tylu zwolenników? W czym tkwi ich sekret? Odpowiedź jest tylko jedna - najważniejszym składnikiem w pierogach jest ciasto.

    Czytaj więcej
  3. Bliny – przepis od szefa kuchni Schroniska Bukowina!
    Bliny – przepis od szefa kuchni Schroniska Bukowina!

    Bliny, czyli drożdżowe naleśniki, to ciekawy pomysł na szybki obiad. Tradycyjnie pochodzą z kuchni wschodu – Rosji, Ukrainy i Białorusi, ale również u nas w Polsce cieszą się sporą popularnością. Prosty przepis na bliny przygotował sam szef kuchni Schroniska Bukowina, dlatego tym serdeczniej zachęcamy do spróbowania!

    Czytaj więcej
  4. Zrób na obiad kluski ziemniaczane – przepis jest banalnie prosty!
    Zrób na obiad kluski ziemniaczane – przepis jest banalnie prosty!

    Kluski ziemniaczane to smak dzieciństwa naszych rodziców. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a na dodatek wszelkie składniki z pewnością masz już w domu. Jak zrobić kluski ziemniaczane? Przepis znajdziesz w artykule!

    Czytaj więcej