
Włoski ocet jabłkowy - Due Vittorie

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Due Vittorie Aceto di Mele Invecchiato in Barrique - cierpkość octu przełamana jabłkową słodyczą
Ocet jabłkowy Due Vittorie Aceto di Mele Invecchiato in Barrique produkowany jest we włoskiej miejscowości Soliera, w regionie Modena. Posiada certyfikat IGP (“Indicazione geografica protetta”), czyli “chronione oznaczenie geograficzne (polski skrót to ChOG). Jest to ocet klasy premium - dojrzewający powoli w dębowych beczkach, wytwarzany bez chemii, niepasteryzowany. Pozyskiwany jest z włoskich jabłek gatunku Marlene. które swoją słodyczą równoważą wyrazisty, ostry, słodko-kwaśny smak octu. Aromat Due Vittorie mimo octowej, wyrazistej woni jest intensywnie jabłkowy, a dodatkowo wyczuć w nim można nutę drewna dębowego (a to natomiast jest zasługą beczek, w których leżakuje). Jego konsystencja jest lekko gęsta, aksamitna, a kolor ciemny, przejrzysty, bursztynowy. Ocet jabłkowy Due Vittorie Aceto di Mele Invecchiato in Barrique to wyborna przyprawa, która poprawia smak prostych produktów, takich jak gotowane warzywa, sałatki, mięsa (tu szczególnie zachęcamy do wypróbowania go z wieprzowiną). Komponować go można także z ostrymi serami typu Gorgonzola czy Cheddar.
Ocet jabłkowy Due Vittorie - znakomity dodatek do dań i remedium na wiele dolegliwości
Ocet jabłkowy wykazuje również właściwości prozdrowotne. Ma działanie przeciwutleniające oraz wspomaga trawienie i metabolizm, dlatego stanowi doskonałe uzupełnienie diety.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | sok z jabłek. Zawiera siarczyny. |
Data ważności: | nie mniej niż 9 miesięcy |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | szklana butelka |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura pokojowa |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Tak |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 179 kcal |
Węglowodany: | 41 g |
W tym cukry: | 41 g |
Białko: | 0,1 g |
Sól: | 0,01 g |