Tarty Parmezan włoski ser Parmigiano Reggiano - Ambrosi

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
60 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Tarty Parmezan Parmiggiano Reggiano marki Ambrosi

Parmezan to świetny dodatek do wielu dań. Idealnie sprawdzi się do sałatek, makaronów, zapiekanek czy pizzy. Ten dojrzewający 24 miesiące ser podpuszczkowy wyróżnia się intensywnym aromatem i smakiem. 

Parmiggiano Reggiano to nie tylko smaczny przysmak, ale również i zdrowy. Jest całkowicie naturalny i posiada sporą ilość białka, witamin i składników mineralnych takich jak: wapń, potas, fosfor, czy magnez. 

W naszej ofercie kupujesz ser tarty dojrzewający, zamknięty w wygodnym opakowaniu, dzięki któremu produkt zachowuje świeżość na dłużej. 

Jak wygląda proces produkcji parmezanu?

Oryginalny Parmigiano Reggiano produkowany jest jedynie w prowincjach takich jak Parma, Reggio Emilia, Modena oraz w części prowincji Mantua i Bolonia. To właśnie w tych regionach hodowane jest bydło, którego pokarmem jest pasza wytwarzana tylko na danym terytorium. Jak powstaje ten doskonały włoski ser? Uzyskuje się go z odtłuszczonego mleka, które następnie wlewane jest do miedzianych kadzi i wzbogacone serwatką oraz podpuszczką. Proces ten określany jest mianem koagulacji.

W jaki sposób tworzy się znakomita konsystencja Parmigiano Reggiano? Zanim powstaną kręgi serowe, podpuszczka musi zostać pokrojona na malutkie grudki, aby następnie mogła być gotowana w temperaturze 55 °C. W tym czasie serowe grudki opadają na dno kadzi i tworzą zwartą, jednolitą masę, z której powstają później aromatyczne sery.

Kiedy Parmigiano Reggiano jest gotowy do spożycia? Ostatnią fazą produkcji włoskiego przysmaku jest zanurzanie kręgów sera w kąpieli solnej, podczas której dochodzi do zjawiska osmozy. Dzięki temu ser pochłania sól i pozbywa się wody głównie na zewnętrznej powierzchni i w ten sposób tworzy się jadalna skórka. Po tych etapach Parmigiano Reggiano rozpoczyna dojrzewanie, które trwa od 12 do 36 miesięcy.

Po czym rozpoznać oryginalny Parmigiano Reggiano?

O oryginalności produktu świadczą odpowiednie odznaczenia, które każdy z producentów ma obowiązek umieścić w widocznym miejscu na kręgach sera lub na opakowaniu. Każdy krąg powinien mieć znaki pochodzenia oraz znak zgodności z normą.

Jak przechowywać parmezan tarty?

Opakowanie wypełnione wiórkami parmezanu tartego najlepiej przechowywać w lodówce w temperaturze od 4 do 8 stopni Celsjusza. Wyjątkowy smak nabiału oraz jego cenne właściwości nie ulegną zmianie podczas przechowywania. Warto jednak kontrolować jego stan i upewnić się, że opakowanie jest dobrze zamknięte.

Ser parmezan tarty to samo zdrowie!

Dobrej jakości parmezan to nie tylko szybka przekąska, ale przede wszystkim produkt bogaty w cenne właściwości odżywcze oraz wysoką zawartość białka. Znajdujące się w nim enzymy wpływają na kazeinę i sprawiają, że staje się ona łatwostrawna. Dzięki temu osoby z nietolerancją białka krowiego mogą spożywać oryginalny Parmigiano Reggiano, który dodatkowo nie zawiera laktozy.

Na pytanie, gdzie można kupić najlepsze sery prosto z Włoch odpowiadamy - u nas! W naszym sklepie online Schronisko Bukowina, dostępne są rozmaite sery importowane bezpośrednio od włoskich producentów. Kupicie u nas zarówno ser w kawałku, jak i sery tarte, czy krojone.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Inna marka
SKU: P8002503231198
Składniki: mleko krowie, sól, podpuszczka
Gramatura: 60 g
Data ważności: nie mniej niż 3 miesiące
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Tarty Parmezan włoski ser Parmigiano Reggiano - Ambrosi Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Sprawdź nasz przepis na Cannelloni z mięsem mielonym
    Sprawdź nasz przepis na Cannelloni z mięsem mielonym

    Cannelloni z mięsem mielonym to jedno z najbardziej uwielbianych dań włoskiej kuchni. Danie charakteryzuje się makaronem w kształcie rurek, wypełnianych farszem różnego rodzaju. Sprawdź, jak łatwo możesz przyrządzić tę włoską klasykę i zachwyć swoich bliskich wyjątkowym smakiem. Zapraszamy do lektury i gotowania!

    Czytaj więcej
  2. Szybki kurczak po toskańsku z suszonymi pomidorami i szpinakiem
    Szybki kurczak po toskańsku z suszonymi pomidorami i szpinakiem

    Szukasz szybkiego włoskiego przepisu, który możesz przygotować w niecałą godzinne? Zrób soczystego, aromatycznego kurczaka po toskańsku z suszonymi pomidorami prosto z Włoch oraz świeżym szpinakiem. Danie jest idealne na szybki obiad czy kolację pełną zdrowych składników, które nie tylko cieszą podniebienie, ale także dostarczają cennych wartości odżywczych. Stwórz danie ze słonecznej Toskanii w zaciszu swojej kuchni. 

    Czytaj więcej