Ser Mozzarella do pizzy wiórki 2kg Galbani

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy jutro.
2000 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Ser Mozzarella do pizzy wiórki 2kg Galbani

Włoska pizza to nie tylko doskonałe chrupiące ciasto, ale także idealnie dobrane składniki, dzięki którym danie zyskuje niesamowitego smaku. Jeśli mowa o składnikach, to jednym z nich, który odgrywa istotną rolę na pizzy, jest ciągnący się, aksamitny ser mozzarella. Jest on wyjątkowo delikatny i kremowy, dzięki czemu idealnie sprawdzi się również do wielu kulinarnych specjałów.

Czy ser powinien znaleźć się na włoskiej pizzy? Oczywiście, że tak!

To jej obowiązkowy element! Dlaczego? Topiący się na pizzy ser doskonale połączy wszystkie składniki, a do tego świetnie skomponuje się z każdym rodzajem mięsa i warzywami. Delikatna mozzarella idealnie wydobywa smak wszystkich składników znajdujących się na pizzy. Jej zaletą jest to, że pod wpływem wysokiej temperatury roztapia się i tworzy przyjemnie chrupiącą powłokę.

Mozzarella w towarzystwie sosu pomidorowego i bazylii koniecznie musi znaleźć się na marghericie. Nie może jej zabraknąć również na pizzy serowej - quattro formaggi, zaraz obok sera pleśniowego, goudy, gorgonzoli i cheddara.

Smaczna biała kuleczka, czyli słów kilka o najlepszym serze do pizzy

Mozzarella przywędrowała do Polski prosto z Włoch z regionu Kampanii. Oryginalna mozzarella powstaje z mleka bawolic, jednak często produkowana jest również z mleka krowiego. To rodzaj sera podpuszczkowego, o białej barwie i rozciągliwej konsystencji. Jest miękki i świeży oraz wyróżnia się charakterystycznym smakiem rozpływającym się w ustach.

Ten specjał kuchni włoskiej posiada cenne wartości odżywcze takie jak białko, witaminy i minerały - potas, żelazo, magnez, wapń, sód, czy cynk. Regularne spożywanie mozzarelli może pozytywnie wpłynąć na naszą odporność oraz przeciwdziałać anemii i chorobom oczu. Ser ten wyróżnia się niską zawartością tłuszczu, dlatego też ceniony jest przez dietetyków i osoby dbające o linię.

W Schronisku Bukowina stawiamy na smak i jakość, dlatego w naszej ofercie, wśród włoskich produktów nie mogło zabraknąć również znakomitej mozzarelli w wiórkach marki Galbani. Można położyć ją na pizzę, czy wykorzystać do zapiekanki. Idealna, ciągnąca się konsystencja sprawi, że każdy kęs będzie godny powtórzenia.

attributes

Szczegóły

Informacje
SKU: P5906207020320
Skład: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana na powierzchni wiórek.
Gramatura: 2000 g
Data ważności: nie mniej niż miesiąc
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Marka własna: Nie
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 286 kcal
Tłuszcz: 20 g
W tym tłuszcze nasycone: 14 g
Węglowodany: 2,5 g
W tym cukry: 0,5 g
Białko: 24 g
Sól: 1,4 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Ser Mozzarella do pizzy wiórki 2kg Galbani Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Jakie są rodzaje pizzy? Poznaj sekrety włoskiego hitu
    Jakie są rodzaje pizzy? Poznaj sekrety włoskiego hitu

    Pizza to klasyka kuchni włoskiej, która zdobyła serca i podniebienia ludzi na całym świecie. Ale co sprawia, że tak chętnie się nią zajadamy? Czym ta wyjątkowa potrawa nas tak urzeka? Cóż, odpowiedź na to pytanie tkwi w niezliczonych czynnikach. Największą zaletą pizzy jest fakt, że należy do jednego z najbardziej wszechstronnych dań, a jej smak można dostosować do własnych upodobań. Jednak to, co najbardziej nas zachwyca w tym włoskim przysmaku to kombinacja chrupiącego ciasta, rozpływającego się, kremowego sera oraz aromatycznego sosu pomidorowego. 

    Czytaj więcej