Przetwory z warzyw i grzybów
Przetwory z warzyw i grzybów
W tej kategorii przygotowaliśmy dla Ciebie przetwory z warzyw oraz przetwory z grzybów. Sezon na świeże warzywa jest dosyć krótki, dlatego w naszej domowej spiżarni przygotowujemy z najlepszej jakości warzyw różnego rodzaju przetwory. Dzięki nim na długie miesiące zamykamy w szkle smak lata. Nasze warzywa zbieramy w najczystszych rejonach Polski, a w trosce o Was korzystamy tylko z własnych, tradycyjnych i sprawdzonych receptur.
Nasz najlepszy sposób na warzywa na zimę – przetwory. W przygotowywanych przez nas słoikach zamykamy nie tylko wyjątkowy smak, ale również wartości odżywcze. Według własnych receptur kisimy kapustę oraz ogórki z naszego ogródka. Podczas leśnych letnio-jesiennych spacerów zbieramy grzyby, które później suszymy na słońcu lub przygotowujemy grzyby marynowane ze starannie wyselekcjonowanych okazów.
Oprócz naszych polskich produktów, znajdziesz w tej kategorii również przetwory z warzyw, które sprowadzamy dla Was specjalnie z Włoch. Znajdziesz wśród nich przetwory z pomidorów, a także najlepszej jakości włoskie oliwki w zalewie.
Przetwory z warzyw na zimę – domowe, sprawdzone receptury
Nie od dziś wiadomo, że warzywa to obowiązkowy element zdrowej diety. Latem bardzo łatwo o świeże produkty, których dostarcza natura. Z myślą o sezonie jesienno-zimowym w Schronisku Bukowina tworzymy przetwory warzywne. Rodzaje produktów i smaki, które znajdziesz w naszej ofercie, pozwolą Ci na przygotowanie wielu tradycyjnych, polskich dań. Dobrze wiemy, jak ważna jest jakość produktów, z których przygotowywane są potrawy, dlatego korzystamy ze sprawdzonych, tradycyjnych, rodzinnych receptur. Do zalew używamy wyłącznie naturalnych składników – nie znajdziesz w nich wspomagaczy smaku, barwników ani sztucznych konserwantów.
W Schronisku Bukowina dużą wagę kładziemy na polskość i tradycję. Z tego powodu przygotowując nasze przetwory z warzyw, korzystamy wyłącznie z polskich produktów, których dostarczają nam lokalni rolnicy. Otrzymaliśmy wiele nagród, które potwierdzają jakość naszych wyrobów i jesteśmy z tego bardzo dumni.
Warzywa, grzyby – przetwory ze Schroniska Bukowina
Przetwory z warzyw to nieodłączny element na polskich stołach. Trudno sobie wyobrazić Wigilię bez kiszonej kapusty z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami czy podgrzybków marynowanych w zalewie octowej. Podczas świątecznych, rodzinnych spotkań na naszych stołach często gości król polskich potraw – tradycyjny bigos. Do jego przygotowania użyj naszej kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki, a dzięki pachnącym, suszonym, aromatycznym grzybom, zyskasz niezwykły, bogaty smak potrawy. Obok talerza wędlin i grzybków w marynacie, postaw na półmisku kiszone ogórki – tradycyjne lub lekko ostre z dodatkiem chili. Dodatek ostrej przyprawy nada charakteru i wyrazistości potrawom.
Nie obawiaj się o bezpieczeństwo produktów, które serwujemy w Schronisku Bukowina. Przetwory z grzybów, które znajdziesz u nas, są całkowicie bezpieczne. Wszystkie grzyby, których używamy do przygotowywania przetworów, zanim trafią do słoików i do kuchni Schroniska Bukowina, są sprawdzane przez atestowanego grzyboznawcę. W naszej kuchni używamy dokładnie tych samych przetworów i dajemy Ci 100% pewności, że nasze produkty są bezpieczne.