Kapusta z grzybami
Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Naturalnie kiszona kapusta z grzybami – prawdziwy rarytas
Kiszona kapusta z grzybami to 100% naturalny, oparty na tradycjach przepis, bez dodatku octu oraz niepotrzebnych konserwantów czy wzmacniaczy smaku. To kapusta, która zachwyca aromatem od razu po otworzeniu słoika. Proste, minimalistyczne i do tego przepyszne połączenie. Naturalnie kiszona i pasteryzowana kapusta z dodatkiem leśnych grzybów, zasmażana na maśle z odrobiną mąki — to oryginalny przepis. Kapusta z grzybami zamknięta jest w eleganckim słoiku ze specjalnie przygotowaną etykietą.
Kiszona kapusta z grzybami – odkryj moc prawdziwego smaku
Przygotowane w słoiku danie z kapusty kiszonej i grzybów leśnych doskonale sprawdzi się jako gotowe danie wigilijne. Wystarczy otworzyć słoik, podgrzać potrawę i podać swoim gościom. To świetna opcja, jeśli nie masz czasu na przygotowywanie tradycyjnej kolacji albo zgubiłeś dobry przepis na kapustę. Produkt można wykorzystać jako gotową bazę do bigosu, albo do farszu do pierogów. Pierogi z kapustą kiszoną z grzybami zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kapustę z grzybami wykorzystasz również do innych dań, znanych tylko Tobie.
Naturalna kiszona kapusta z grzybami – rozkoszna dla podniebienia
Kapusta z grzybami to danie o wieloletnich tradycjach. Przygotowuje się je ze starannie wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości, co bezpośrednio przekłada się na jego doskonały smak. Została tradycyjnie ukiszona, bez dodatku octu. Leśne grzyby, w tym koźlarze, podgrzybki i borowiki, zbierane były w okolicznych lasach, a potem poddane kontroli co do zdatności do spożycia.
Wyjątkowy smak kapusty kiszonej zawdzięczamy wysokiej jakości składnikom, ale także naturalnym przyprawom. Kapusta jest starannie odciskana, siekana i zalewana aromatycznym wywarem z grzybów. Do tego dodaje się kilka szklanek wody, liście laurowe i ziele angielskie, grzyby i wszystko razem gotuje. Kapusta wzbogacona jest zasmażką przygotowaną na bazie masła i mąki. Na końcu doprawiana solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Ten gotowy produkt sprawdzi się na wiele okazji, dlatego warto mieć go pod ręką w swojej kuchni.
Kapusta kiszona z grzybami — kiedy najczęściej gości na naszych stołach?
To tradycyjne danie, które kojarzy nam się ze świętami Bożego Narodzenia. To właśnie wtedy, obok rozmaitych potraw, znaleźć można wigilijną kapustę z grzybami, czy też pierogi z kapustą i grzybami. To przysmak, który można wykorzystać na wiele sposobów — jako potrawę wigilijną, dodatek do mięs, czy osobne danie. W każdym domu panują inne zwyczaje, gdzieniegdzie do kapusty wigilijnej dodaje się marchewkę lub groch i doprawia się ją kminkiem. Z racji tego, że nie występuje w niej mięso, nazywana jest postną potrawą lub wegetariańskim bigosem. Pyszną i zdrową kapustę wigilijną z grzybami można w łatwy sposób urozmaicić — wystarczy dodać do niej kilka drobno pokrojonych śliwek lub pokrojone w kostkę jabłko.
Kiedy kapusta jest naturalnie kiszona?
Naturalnie kiszona kapusta jest jasna, elastyczna i lekko kwaśna. Aby proces kiszenia przebiegł poprawnie, musi się on odbywać w beczce lub kamiennym garnku, tak by zapewniony był dostęp powietrza. Kapusta kiszona w sposób chemiczny jest żółta, wiotka i bardzo kwaśna. Aby uzyskać taki rezultat, stosuje się kwas askorbinowy. Wybierając kapustę z grzybami z oferty Schroniska Bukowina, masz pewność, że jest to produkt w 100% naturalny.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Marka: | Schronisko Bukowina |
SKU: | Kapusta z grzybami |
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: | Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska |
Składniki: | kapusta biała kiszona, grzyby: borowiki, koźlarze i podgrzybki, masło, mąka, koperek, woda, mieszanka naturalnych przypraw |
Data ważności: | minimum pół roku |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | szklany słoik |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura do 5 st. C. |
Produkt importowany: | Nie |
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 38 kcal |
Tłuszcz: | 2 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 1 g |
Węglowodany: | 4 g |
Białko: | 1 g |
Sól: | 2 g |
Zakupy hurtowe
Dostawa
Koszty dostawy — Polska
Forma dostawy | Koszt dostawy przy płatności z góry | Koszt dostawy za pobraniem | Darmowa dostawa |
---|---|---|---|
InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 | - | od 200 |
Kurier UPS | 17,99 | 22,99 | od 200 |
Kurier GLS | 16,99 | 21,99 | od 200 |
Koszty dostawy — Europa
Kraj dostawy | Koszt dostawy | Darmowa dostawa |
---|---|---|
Unia Europejska Kurier UPS |
Od 99 | brak darmowej dostawy |
UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.
Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.