Mąka żytnia razowa typ 2000

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy jutro.
1000 g

Produkt wyprzedany

Pozostaw swój e-mail. Powiadomimy Cię, gdy produkt wróci do sprzedaży.

Twój adres e-mail:
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Świeża mąka żytnia razowa typ 2000 - produkt z najwyższej półki

Ten rodzaj mąki przygotowywany jest specjalnie na zamówienie restauracji w niewielkich partiach. Jego produkcja odbywa się w lokalnych młynach, dlatego mąka nie przechodzi dalekiej drogi transportu, co jest korzystniejsze dla środowiska. Produkt pochodzi z bardzo grubego przemiału. Zawiera bardzo dużo otrębów. Świeża mąka żytnia razowa typ 2000 jest dostępna w opakowaniu o wadze 1 kg.

Świeża mąka żytnia razowa typ 2000 - przykładowe zastosowania

Przede wszystkim ten rodzaj mąki nadaje się do domowego wypieku chleba. Pamiętaj jednak, że sama świeża mąka żytnia razowa typ 2000 nie wystarczy - trzeba zmieszać ją z innym rodzajem, aby uzyskać chleb chrupiący i miękki, a nie twardy wewnątrz. Dodatkowo możesz użyć mąki do innych wypieków - na przykład bułek.

Dlaczego dostępna w sklepie mąka jest tak wyjątkowa?

Świeża mąka żytnia razowa typ 2000 nie leży całymi dniami w magazynach, tylko jest produkowana na bieżąco w starannie wyselekcjonowanych młynach, spełniających wysokie wymagania restauracji. Dzięki temu zachwyca swoim aromatem i jest zawsze czysta i wolna od zanieczyszczeń. Została zapakowana w torbę z otwieraniem strunowym, dzięki czemu możesz wielokrotnie dostawać się do niej, a potem chować szczelnie zamknięte opakowanie do szuflady albo szafki.

attributes

Szczegóły

Informacje
SKU: P5908252813087
Skład: mąka żytnia, zawiera gluten
Gramatura: 1000 g
Data ważności: nie mniej niż pół roku
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: -
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Marka własna: Tak
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 291 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60 g
W tym cukry: 0,9 g
Białko: 9 g
Sól: 0,01 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Mąka żytnia razowa typ 2000 Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Mąka pełnoziarnista – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne
    Mąka pełnoziarnista – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne

    Mąka to składnik bez, którego ciężko wyobrazić sobie dania takie jak pizza, spaghetti, czy pierogi albo przysmaki w postaci świeżego pieczywa. To produkt, którego nie może zabraknąć w każdej kuchni. Zajadając się mącznymi potrawami, często nie zdajemy sobie sprawy, z jakiej mąki zostały przygotowane. Najczęściej tego typu specjały robione są z białej mąki pszennej, której lepiej unikać. Sięganie po zdrowe produkty może przynieść nam same korzyści, dlatego w dzisiejszym artykule uważnie przyjrzymy się właściwościom mąki pełnoziarnistej. Dlaczego warto wprowadzić ją do diety?

    Czytaj więcej
  2. Jak zrobić zakwas na chleb? Sprawdź przepis
    Jak zrobić zakwas na chleb? Sprawdź przepis

    Pieczenie chleba to jednocześnie prosty, a zarazem skomplikowany proces. Chleb powstaje z zaledwie kilku składników, jednak każdy z nich musi być odpowiedniej jakości, aby wypiek się udał. Sporą rolę odgrywa tutaj zakwas, dzięki któremu mamy możliwość upieczenia zdrowego i doskonałego w smaku chleba. Powstaje on z połączenia mąki i wody. Dzięki dzikim drożdżom i bakteriom wytwarzającym się w dojrzewającym zakwasie urośnie wyjątkowy bochenek. Masz ochotę na pyszny, chrupiący, domowy chlebek na zakwasie, bez grama chemii? Możesz śmiało przygotować go w swojej kuchni! Podpowiemy Ci jak to zrobić, ale na początku omówimy kilka ważnych kwestii.

    Czytaj więcej