Zapytaj o ofertę hurtowąZapytaj o ofertę hurtową

świeża Mąka żytnia na chleb typ 720

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy jutro.
1000 g

Produkt wyprzedany

Pozostaw swój e-mail. Powiadomimy Cię, gdy produkt wróci do sprzedaży.

Twój adres e-mail:
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Mąka żytnia typ 720 - wprowadź ją do swojej kuchni

Świeża mąka żytnia typ 720 to produkt przeznaczony do pieczenia chleba. Mąka żytnia chlebowa typ 720 powstała z polskiego, wysokogatunkowego zboża. Jest mielona w niewielkich ilościach na zamówienie, tuż przed sprzedażą, w lokalnym młynie. W Schronisku Bukowina nie znajdziesz mąki leżącej miesiącami w magazynie! Jest to produkt, którego wartość energetyczna jest wysoka, co przekłada się na to, jak bardzo sycące są wypieki. Mąka żytnia typ 720 gwarantuje zupełnie inny aromat i smak wypieków niż mąki z ogromnych, przemysłowych wytwórni. Cały kilogram mąki zamknęliśmy w grubym opakowaniu strunowym. Dzięki temu mąka na długo zachowa świeżość, a Ty możesz wielokrotnie otwierać opakowanie i brać jej dokładnie tyle, ile potrzebujesz do danego przepisu.

Mąka żytnia chlebowa typ 720 i jej sposoby użycia

Aromatyczna mąka żytnia typ 720 to produkt, który został stworzony z myślą o przygotowaniu wypieków. Świetnie sprawdzi się jako jeden ze składników domowego, pięknie pachnącego chleba z chrupiącą skórką. Możesz jednak użyć jej również do wypieku bułek. Z uwagi na swój charakter mąka żytnia typ 720 najlepiej nadaje się do wytwarzania pieczywa oraz wszystkich wypieków wytrawnych. To jednak nie wszystko. Mąki tego typu możesz używać również do nastawiania zakwasów. Będzie idealna do przygotowania nastawu na pieczywo żytnie, a także stworzenia domowego zakwasu do żuru. Dzięki swoim cechom nada potrawom lekko kwaśny smak, który świetnie komponuje się z innymi elementami polskiej kuchni.

Zobacz, czym wyróżnia się nasza mąka żytnia typ 720

Dostępna w Schronisku Bukowina mąka żytnia typ 720 to produkt wysokogatunkowy, stworzony z najlepszej jakości zbóż. Uprawy mieszczą się w Polsce, podobnie jak i młyn, który przygotowuje mąkę w małych ilościach, aby zawsze była świeża. Wartość odżywcza mąki przekłada się na smak wypieków oraz uczucie sytości, którego doświadczasz po posiłku. Mąka żytnia chlebowa typ 720 jest bogata przede wszystkim w węglowodany, a także zawiera sporą dawkę błonnika, który sprzyja regulacji procesów trawienia. Dodatkowo ma w sobie również magnez i potas, które regulują pracę mięśni, w tym mięśnia sercowego, a także odpowiadają za wyrównanie ciśnienia krwi. Mąką żytnia zawiera również fluor, który wzmacnia kości i zęby. Z uwagi na wszystkie swoje właściwości doskonale wspiera organizm, zwłaszcza w okresie jesiennym, wzmacniając jego naturalną odporność. Z tego powodu warto dodać ją do diety, przede wszystkim w formie wytrawnych wypieków.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252813070
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska
Składniki: mąka żytnia, zawiera gluten
Gramatura: 1000 g
Data ważności: nie mniej niż pół roku
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: torebka
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 345 kcal
Tłuszcz: 1 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71 g
W tym cukry: 1,1 g
Białko: 10 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu świeża Mąka żytnia na chleb typ 720 Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Mąka pełnoziarnista – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne
    Mąka pełnoziarnista – właściwości, zastosowanie i korzyści zdrowotne

    Mąka to składnik bez, którego ciężko wyobrazić sobie dania takie jak pizza, spaghetti, czy pierogi albo przysmaki w postaci świeżego pieczywa. To produkt, którego nie może zabraknąć w każdej kuchni. Zajadając się mącznymi potrawami, często nie zdajemy sobie sprawy, z jakiej mąki zostały przygotowane. Najczęściej tego typu specjały robione są z białej mąki pszennej, której lepiej unikać. Sięganie po zdrowe produkty może przynieść nam same korzyści, dlatego w dzisiejszym artykule uważnie przyjrzymy się właściwościom mąki pełnoziarnistej. Dlaczego warto wprowadzić ją do diety?

    Czytaj więcej
  2. Jak zrobić zakwas na chleb? Sprawdź przepis
    Jak zrobić zakwas na chleb? Sprawdź przepis

    Pieczenie chleba to jednocześnie prosty, a zarazem skomplikowany proces. Chleb powstaje z zaledwie kilku składników, jednak każdy z nich musi być odpowiedniej jakości, aby wypiek się udał. Sporą rolę odgrywa tutaj zakwas, dzięki któremu mamy możliwość upieczenia zdrowego i doskonałego w smaku chleba. Powstaje on z połączenia mąki i wody. Dzięki dzikim drożdżom i bakteriom wytwarzającym się w dojrzewającym zakwasie urośnie wyjątkowy bochenek. Masz ochotę na pyszny, chrupiący, domowy chlebek na zakwasie, bez grama chemii? Możesz śmiało przygotować go w swojej kuchni! Podpowiemy Ci jak to zrobić, ale na początku omówimy kilka ważnych kwestii.

    Czytaj więcej