window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() {dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', {'currency': 'PLN'}); gtag('set', {'link_attribution': true}); gtag('set', {'anonymize_ip': false}); gtag('set', {'allow_ad_personalization_signals': true}); gtag('config', 'UA-114195288-1'); //Second tag id gtag('config', 'UA-114195288-4'); !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '540500750323144'); fbq('track', "PageView"); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NS4RX3L');
Pyszna, prosta i szybka Pizza - czy to możliwe?

Pyszna, prosta i szybka pizza - czy to możliwe?

Uwielbiasz pizzę, ale ciągle brakuje Ci czasu, aby ją przygotować? Szukasz prostego i szybkiego przepisu na wyśmienite włoskie smaki w zaciszu swojej kuchni? Dobrze się składa, bo w tym artykule blogowym podzielimy się z Tobą naszym niezawodnym sposobem na przygotowanie pysznej pizzy w mgnieniu oka! 

Zapomnij o długim oczekiwaniu na dostawę z restauracji. Razem z nami zapewnisz sobie idealne cienkie i chrupiące ciasto, aromatyczną pomidorową bazę i obłędne kombinacje ulubionych dodatków - wszystko to w kilku prostych krokach.

Na skróty:

Co wymaga najwięcej czasu w przygotowaniu domowej pizzy? Ciasto na pizzę

Jak zapewne już wiesz, ciasto na pizzę to niezaprzeczalnie kluczowy element, którego przygotowanie zajmuje najwięcej czasu. Jednak to właśnie ono stanowi tajemnicę doskonałego smaku i idealnej konsystencji, której poszukują wszyscy miłośnicy pizzy na całym świecie. Na czym zatem polega sekret idealnego ciasta niczym z włoskiej pizzerii? Leży on w prostocie składników i dokładnym procesie przygotowania. Tradycyjne włoskie ciasto na pizzę, składa się z zaledwie kilku podstawowych składników: mąki do pizzy typu 00, wody, drożdży, soli i oliwy z oliwek. Kluczowym elementem jest również czas, który pozwala ciastu odpowiednio wyrosnąć, nadając mu lekkość, chrupkość i idealną teksturę.

Pomimo że przyrządzenie puszystego ciasta na pizzę jest zajęciem czasochłonnym i wymaga nieco cierpliwości, przynosi również olbrzymią satysfakcję.  A co powiedziałbyś, gdybyśmy podpowiedzieli Ci sposób na zaoszczędzenie tego cennego czasu, bez konieczności rezygnowania z doskonałego smaku?

Odkryliśmy sekret pysznej, włoskiej pizzy i stworzyliśmy rozwiązanie, które pozwoli Ci przyśpieszyć cały proces przygotowań w sytuacjach, kiedy czas jest kluczowym czynnikiem. W naszym sklepie online Schronisko Bukowina, opracowaliśmy przepis na wyjątkowe gotowe spody do pizzy, które nie tylko zaskoczą Cię swoją jakością, ale także ułatwią przygotowanie włoskiej uczty.

Nasz sposób na pyszną szybką pizzę w stylu neapolitańskim

W naszej kuchni opracowaliśmy przepis na pyszną i szybką pizzę w neapolitańskim stylu i stworzyliśmy własny, niezawodny produkt - gotowe spody do pizzy!  Są one idealnym rozwiązaniem, które sprawdzi się w wielu sytuacjach. Niezależnie od tego, czy wracasz głodny z pracy i brakuje Ci czasu na gotowanie, czy niespodziewanie wpadają do Ciebie znajomi, a Ty chcesz uraczyć ich autentyczną włoską pizzą, nasz produkt spełni Twoje oczekiwania.

Przygotowanie pizzy jeszcze nigdy nie było tak proste - wystarczy wyjąć spody z lodówki lub zamrażarki, nałożyć na nie sos pomidorowy i ulubione składniki, takie jak mozzarella, pepperoni, pieczarki czy szynkę z kurczaka, a następnie włożyć cienki placek do dobrze nagrzanego piekarnika. A co najważniejsze - gotowe spody do pizzy sprawią, że Twój wypiek będzie gotowy już zaledwie 6 minut! Czyż można sobie wyobrazić szybszy i łatwiejszy sposób na cieszenie się wyjątkowym smakiem pizzy? Teraz możesz zaskoczyć swoich bliskich pyszną i chrupiącą  pizzą, przygotowaną w zaledwie kilka chwil. Nasze gotowe spody to must-have w Twojej kuchni.

Jakie dodatki dodać na szybką pizzę neapolitańską?

Gotowe spody do pizzy to rozwiązanie, które daje Ci pełną swobodę i kreatywność w eksperymentowaniu z ulubionymi składnikami. Dzięki temu zawsze masz pod ręką pyszny posiłek, który zachwyci Twoje podniebienie i zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nasze gotowe spody do pizzy to starannie przygotowany produkt z najwyższej jakości włoskich składników. Powstały na bazie prawdziwej włoskiej receptury, wykorzystującej najlepszą mąkę do pizzy typu 00, która pozwala uzyskać elastyczne ciasto o niepowtarzalnej puszystości. 

Pulchne brzegi i cienki środek naszych spodów to kwintesencja neapolitańskiego smaku, który oczaruje Twoje podniebienie. Wystarczy, że na naszym spodzie rozłożysz pyszny sos z pomidorów San Marzano, dodasz delikatną mozzarellę i świeże listki bazylii, a będziesz mógł rozkoszować się doskonałym włoskim rarytasem, jak w najbardziej urokliwych włoskich trattoriach.

Jeśli jesteś fanem pizzy z dodatkiem aromatycznej szynki parmeńskiej, czy pikantnego salami w akompaniamencie wyrazistej gorgonzoli, wszystkie potrzebne składniki znajdziesz w naszym sklepie internetowym Schronisko Bukowina. Przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie gotowe, kompletne zestawy do pizzy, z których każdy wybierze coś dla siebie. 

Gotowe zestawy do pizzy

Alternatywne rozwiązania, szybka pizza z patelni lub ciasto bez wyrastania

Okazuje się, że pizzę można przygotować nie tylko w piekarniku. Słyszałeś może kiedyś o pizzy z patelni, czy pizzy bez wyrastania? To świetne opcje dla zabieganych miłośników włoskiej kuchni. Oba te rozwiązania mogą nieco różnić się od tradycyjnej pizzy pod względem smaku i konsystencji. Jednak są one doskonałymi propozycjami dla osób, które potrzebują szybkich i łatwych sposobów na przygotowanie pizzy w zaledwie kilka minut. Oto nasz łatwy przepis na szybką i znakomitą pizzę z patelni!

Przepis na szybką pizzę z patelni

Składniki na ciasto:

  • 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 00, ale może być również mąka uniwersalna)
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 170 ml ciepłej wody
  • łyżeczka drożdży instant
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru

Składniki na sos do pizzy (lub wybierz gotowy sos do pizzy - zrobiony zgodnie z włoską recepturą)

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pół szklanki passaty pomidorowej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczka suszonego oregano

Dodatki do pizzy:

  • 200 g pieczarek
  • 250 g mozzarelli
  • 60 g salami lub innej wędliny
  • polowa czerwonej cebuli
  • 20 dag kukurydzy

Przygotowanie:

W misce umieść razem składniki na ciasto, a następnie zacznij je wyrabiać. Możesz robić to ręcznie lub za pomocą miksera. Tak przygotowane ciasto odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. W wolnej chwili zabierz się za przygotowanie sosu pomidorowego - w miseczce wymieszaj koncentrat, passatę, czosnek, sól, pieprz oraz oregano. Pokrój pieczarki i cebulę, a następnie podsmaż je do momentu zarumienienia na patelni. Mozzarellę pokrój na cienkie plastry, przygotuj kukurydze i salami. 

Wyrośnięte ciasto wyciągnij na stolnicę posypaną mąką i rozciągnij je na kształt okrągłego placka. Porządnie nagrzej patelnię, posmaruj ją oliwą i wyłóż na nią drożdżowe ciasto. Smaż na lekkim ogniu, z każdej ze stron przez około 5 minut, a następnie rozsmaruj na wierzchu ciasta sos pomidorowy i wszystkie dodatki. Całość smaż jeszcze przez 10 minut i gotowe. 

Przepis na ciasto do pizzy bez wyrastania

Ten przepis na pizzę to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą wyeliminować czasochłonny etap wyrastania ciasta. Przygotowanie ciasta bez wyrastania jest niezwykle proste i oszczędza czas, co sprawia, że jest idealne dla zabieganych kulinarnych pasjonatów. Wystarczy wymieszać składniki, rozwałkować ciasto i dodać ulubione sosy i dodatki. Zobacz nasz przepis!


Składniki na ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy
  • 25 g świeżych drożdży
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli

Dodatki:

Składniki na pizzę Schronisko Bukowina

Przygotowanie:

Nastaw piekarnik na około 210-220 stopni (góra-dół). Pieczarki opłucz i podsmaż na patelni. Do naczynia z ciepłą wodą dodaj rozkruszone drożdże oraz cukier i wszystko dokładnie wymieszaj. Do miski wsyp mąkę, sól, oliwę i rozczyn. Połącz wszystkie składniki i zagnieć z nich ciasto, tak by było ono gładkie i elastyczne. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia, skrop go delikatnie oliwą z oliwek i rozsmaruj, a następnie wyłóż ciasto i uformuj na kształt pizzy. Na cieście rozsmaruj sos pomidorowy, ułóż kiełbasę wiejską, pieczarki, ogórki kiszone oraz mozzarellę i oscypka. Blaszkę z pizzą włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 8 minut, do momentu aż ciasto pięknie się zarumieni. 

Pyszną włoską pizzę możesz w szybki sposób przygotować w domowym zaciszu. Jeśli jednak cenisz sobie wygodę i wyjątkową jakość, wypróbuj nasze gotowe spody do pizzy, które stanowią idealną bazę do Twojego ulubionego przysmaku. Pamiętaj, że w naszej wirtualnej Spiżarni znajdziesz wszystkie produkty potrzebne do przygotowania pizzy. 

Poprzedni wpis
Następny wpis

Powiązane wpisy

  1. Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?
    Domowa pizza neapolitańska - jak zrobić włoską pizzę?

    Pizza to jedno z dań, które cieszy podniebienia wielu z nas. Cienkie ciasto, smaczny sos pomidorowy, mozzarella, świeża bazylia - to wyobrażenie powoduje chęć znalezienia się we Włoszech i zasmakowania tego rarytasu. Jeśli jednak nie jesteś w stanie wsiąść do samolotu i wybrać się na włoski weekend, nic nie stoi na przeszkodzie, aby w domowym zaciszu przygotować przepyszną domową pizzę!

    Czytaj więcej
  2. Góralska pizza z oscypkiem i żurawiną - nasz przepis Schronisko Bukowina
    Góralska pizza z oscypkiem i żurawiną - nasz przepis Schronisko Bukowina

    Kto powiedział, że pizza musi być zawsze klasycznym włoskim daniem? W kuchni warto eksperymentować i zabawić się w poszukiwacza doskonałych smaków. Co powiesz na pizzę w iście góralskim stylu? Podejmij wyzwanie kulinarnej eksploracji i stwórz nowe, niezwykłe kombinacje smakowe. Łap przepis na naszą autorską, apetyczną pizzę góralską z oscypkiem i żurawiną!

    Czytaj więcej
dataLayer.push({"ecommerce":{"currencyCode":"PLN"}});