
Chleb żytni z czarnuszką

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Chleb żytni z czarnuszką – odkryj smak tradycyjnych wypieków
Jeżeli cenisz wysokiej jakości pieczywo, sięgnij po chleb żytni z ziarnami czarnuszki. Unikalny smak i doskonałe wartości odżywcze czynią go doskonałą bazą do wielu posiłków. Bochenek o masie 800 g zachowuje świeżość przez 7 dni – w tym czasie przechowuj go w papierowym opakowaniu, ponieważ odcięcie od powietrza może spowodować przedwczesną utratę przydatności do spożycia.
Czym wyróżnia się chleb żytni z ziarnami czarnuszki?
Chleb żytni razowy z czarnuszką to smakowite pieczywo, którego skład został oparty na tradycyjnej, staropolskiej recepturze. Chleb na zakwasie ma charakterystyczny aromat i smak. Do wytworzenia bochenka wykorzystano trzy typy mąki żytniej: 1400, 700 i 2000. Ponadto chleb żytni razowy został ubogacony ziarnami czarnuszki, która jest znana ze swoich właściwości.
Razowy chleb żytni z ziarnami czarnuszki – właściwości
Tradycyjny chleb żytni z ziarnami to sycące i smaczne pieczywo o doskonałych wartościach odżywczych. Czarnuszka to roślina zaliczająca się do kategorii superfoods. Stanowi niezwykle bogate źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych, m.in. wapna, żelaza, miedzi, fosforu, cynku i magnezu. Wzmacnia odporność, łagodzi objawy alergii i astmy, a także korzystnie wpływa na układ trawienny. Chleb żytni z ziarnami czarnuszki wykazuje też dobroczynne działanie w wielu innych aspektach – skorzystaj z polskiej superżywności i sięgnij po najwyższej jakości pieczywo ze Schroniska Bukowina!
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mąka żytnia 2000, 700, 1400, woda, czarnuszka, zakwas, drożdże, sól |
Gramatura: | 800 g |
Data ważności: | 7 dni |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | torebka |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura pokojowa |
Produkt własny: | Tak |
Produkt importowany: | Nie |