Zakwas na barszcz czerwony

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
200 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Zakwas na barszcz czerwony 

Gotowy zakwas buraczany do przygotowania barszczu w domu. Zakwas został przygotowany na bazie buraków i warzyw. Butelka o pojemności 420 mililitrów wystarcza na przygotowanie od 1,5 do 2,5 litrów gotowego barszczu. To, w jakiej ilości zużyjesz zakwas na barszcz czerwony, zależy od Twoich preferencji smakowych. W składzie znajdziesz wyciąg z buraków (55%), wodę, czosnek, sól, pieprz, liść laurowy. Nie ma dodatkowych konserwantów, barwników czy aromatów.

Co możesz przygotować przy użyciu zakwasu buraczanego?

Zakwas na barszcz czerwony sprawdzi się przede wszystkim do przygotowania tej właśnie zupy. Może być to wersja zwana wigilijną, bez zabielania. Jednakże możesz dodać barszczu do przyprawienia również ukraińskiej wersji tej zupy. 

Zobacz, dlaczego warto wybrać ten zakwas na barszcz czerwony

Jeżeli zależy Ci na intensywnym, ale wywodzącym się z natury smaku barszczu, ten zakwas buraczany spełni Twoje wymagania. Został przygotowany ze starannie wyselekcjonowanych składników, które mają swój wkład zarówno w zapach, jak i smak gotowanej przez Ciebie zupy. Zakwas na barszcz czerwony jest wolny od konserwantów i dodatkowych składników aromatycznych czy smakowych.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252812110
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska
Składniki: wyciąg z buraków ćwikłowych, cukier, sól, woda, przyprawy, warzywa: seler, pietruszka, marchew, koper, kwasek cytrynowy
Gramatura: 200 g
Data ważności: nie mniej niż 3 miesiące
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: szklana butelka
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 24 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
Węglowodany: 5,5 g
W tym cukry: 3,6 g
Białko: 1 g
Sól: 1,9 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Zakwas na barszcz czerwony Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Jak zrobić zakwas na żurek? Przepis na domowy zakwas na żur
    Jak zrobić zakwas na żurek? Przepis na domowy zakwas na żur

    Wielkanoc oraz Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, który spędzamy z rodziną. Wspólne chwile celebrujemy zasiadając do stołu i zajadając pyszne tradycyjne potrawy. Ciężko wyobrazić sobie wigilijną kolację bez barszczu czerwonego oraz wielkanocne śniadanie bez aromatycznego żurku. Aby wyżej wymienione dania zachwycały smakiem, do ich przygotowania używa się zakwasu, który odgrywa kluczową rolę. Jak zrobić idealny zakwas na domowy żurek wielkanocny? Poniżej przedstawimy przepis na zakwas na żurek krok po kroku.

    Czytaj więcej
  2. Potrawy wigilijne Magdy Gessler – jakie dania przygotowuje na wigilię sławna restauratorka?
    Potrawy wigilijne Magdy Gessler – jakie dania przygotowuje na wigilię sławna restauratorka?

    Wigilia to największa uczta roku. I choć w zależności od regionu, można znaleźć zróżnicowane dania świąteczne, to co do jednego jesteśmy zgodni – na stołach pojawia się przeważnie 12 potraw wigilijnych.  Zastanawiasz się, jakie dania na wigilię przygotowuje Magda Gessler? Poniżej przedstawiamy pyszne inspiracje prosto ze stołu słynnej restauratorki!

    Czytaj więcej
  3. Jak zrobić barszcz czerwony? Dwa przepisy na domowy barszcz na zakwasie i bez
    Jak zrobić barszcz czerwony? Dwa przepisy na domowy barszcz na zakwasie i bez

    To jedna z najpopularniejszych i najbardziej charakterystycznych polskich zup. Barszcz z uszkami czy barszcz czerwony z ziemniakami - każdy z nas zna ich smak, choć poszczególne regiony Polski nieco różnią, jeśli chodzi o ulubione sposoby podania, dodatki czy intensywność smaku. Bez barszczyku czerwonego nie wyobrażamy sobie świąt, obok karpia, jest to podstawowa wigilijna potrawa, podawana na każdym stole.

    Czytaj więcej
  4. Kuchnia Polska - tradycyjne dania i polskie potrawy regionalne
    Kuchnia Polska - tradycyjne dania i polskie potrawy regionalne

    Polska kuchnia kształtowała się przez wiele lat. Stanowi ona połączenie lokalnych tradycji oraz wpływów kulinarnych różnych narodowości, które zamieszkiwały Rzeczpospolitą. Polskie potrawy zazwyczaj kojarzą się z tłustymi i ciężkostrawnymi posiłkami, na których przygotowanie trzeba poświęcić trochę więcej czasu. Mimo to, nasze tradycyjne polskie potrawy są tak różnorodne i tak smaczne, że zachwycą każdego. 

    Czytaj więcej