Spianata Piccante - pikantne salami włoskie

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Salami spianata piccante – włoski rarytas w Schronisku Bukowina

Szukasz pomysłów na urozmaicenie swojego menu? Skosztuj wysokiej jakości delikatesów, które importujemy prosto ze słonecznej Italii! Salami spianta piccante to jedna z najpopularniejszych włoskich wędlin produkowana na południu tego kraju, w Kalabrii. Powstaje z chudych oraz tłustych kawałków wieprzowiny poddawanych wielokrotnemu i bardzo dokładnemu mieleniu. Dostępne w naszej ofercie salami pikantne spianata zostało wyprodukowane przez włoską firmę Schetino, możesz zatem liczyć na wyjątkowy charakter i oryginalny smak wędliny. W tej ofercie kupujesz salami krojone w dniu wysyłki i zapakowane próżniowo. Krojone na maszynie na cienkie i równe plasterki. 

Czym wyróżnia się salami spianata piccante?

Jak wskazuje sama nazwa, salami spianata piccante jest pikantne w smaku, ale w sposób umiarkowany. Ostrość zawdzięcza dodatkowi włoskich papryczek pepperoni, które pobudzają apetyt, rozgrzewają i przyspieszają metabolizm. Na skutek prasowania tradycyjnymi metodami wędlina uzyskuje charakterystyczny, spłaszczony kształt, który odróżnia ją od innych włoskich salami o okrągłym przekroju. Spianata piccante to rarytas ceniony przez smakoszy z całej Europy. Uchodzi za jeden z najdoskonalszych gatunków wędlin. Idealna kompozycja składników zapewnia apetyczny zapach i niezapomniany smak. To przysmak, którego musi spróbować każdy miłośnik włoskiej kuchni. Jeżeli Ty również chcesz go skosztować, sięgnij po wysokiej jakości produkt ze Schroniska Bukowina!

Do jakich potraw wykorzystasz salami dojrzewające?

Pikantne salami spianata to przysmak o bardzo szerokim zastosowaniu. Sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski, a także jako dodatek do obfitszych posiłków. Plastry włoskiej wędliny położysz m.in. na kanapkach, tostach czy grzankach, a także wszelkiego rodzaju zapiekankach. Salami spianata piccante to również doskonały składnik na tradycyjną włoską pizzę z prawdziwego zdarzenia. Poza tym możesz serwować je jako zakąskę wraz z gatunkowymi serami i innymi wędlinami. Najlepiej smakuje w połączeniu z klasycznymi elementami włoskiego menu, np. winem, oregano i oliwkami.

 

W tej ofercie kupujesz 100/200 gramów Spianata Piccante w plasterkach. Produkt świeżo krojony w dniu wysyłki, pakowany próżniowo. Salami zachowuje świeżość przez 2 tygodnie od wysyłki. Jeśli potrzebujesz salami w jednym kawałku, zgłoś nam to w komentarzu.  Cały blok waży 3 kilogramy. 

attributes

Szczegóły

Informacje
SKU: Spianata Piccante - pikantne salami włoskie
Skład: mięso wieprzowe, papryczka ostra (2,8%), sól, aromat naturalny, cukier, pieprz, aromat dymu wędzarniczego, E300, E250, E252
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Tak
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: lodówka
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Marka własna: Nie
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 298 kcal
Tłuszcz: 22,9 g
W tym tłuszcze nasycone: 9,5 g
Węglowodany: 1 g
Białko: 21 g
Sól: 4 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Spianata Piccante - pikantne salami włoskie Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Keto pizza - jak zrobić pizzę na dietę ketogeniczną?
    Keto pizza - jak zrobić pizzę na dietę ketogeniczną?

    Marzysz o pysznej pizzy, ale boisz się, że źle wpłynie na Twoją dietę niskowęglowodanową? Nie martw się! Keto pizza to przysmak, który z pewnością Ci nie zaszkodzi. Dzięki prostym składnikom i kreatywności możesz cieszyć się ulubionym daniem bez obaw o przekroczenie limitu węglowodanów netto. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować pyszną serową pizzę bez mąki, która wpisze się idealnie w ramy diety ketogenicznej.

    Czytaj więcej
  2. Przepyszna pizza bezglutenowa: przepis, jak zrobić ciasto bez glutenu?
    Przepyszna pizza bezglutenowa: przepis, jak zrobić ciasto bez glutenu?

    Dieta bezglutenowa ma na celu wyeliminowanie białka, jakim jest gluten. Stosują ją osoby cierpiące na nietolerancję glutenu lub celiakię. Białko to naturalnie występuje w pszenicy, życie i jęczmieniu, ale dodaje się go także do wielu innych produktów, na przykład płatków, parówek czy jogurtów, dlatego szczególnie ostrożnie należy czytać opakowania i składy. Osoby unikające glutenu naturalnie chciałyby jeść powszechnie lubiane dania, jak pizzę. Jak zrobić ją w wersji bezglutenowej?

    Czytaj więcej
  3. Czy pizza jest zdrowa, ile ma kalorii i jaka jest najzdrowsza?
    Czy pizza jest zdrowa, ile ma kalorii i jaka jest najzdrowsza?

    Pizza to jedno z najpopularniejszych dań na całym świecie. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i różnorodna - czy można chcieć czegoś więcej? Ze względu na popularność tego przysmaku ustanowiono nawet międzynarodowy dzień pizzy, który przypada na 9 lutego. Pochodzący z Włoch aromatyczny placek podbił serca fanów jedzenia również w naszym kraju, a pizzerię znajdziemy w każdej, nawet małej miejscowości. Coraz chętniej przygotowujemy ją także w domu. Wiele osób kojarzy ją z bardzo niezdrowym jedzeniem i bombą kaloryczną, która jest wrogiem każdej osoby na diecie. Czy faktycznie pizza to wyłącznie szkodliwy fast food? Poznaj fakty i mity o tym daniu.

    Czytaj więcej
  4. Jak przechowywać wędlinę w lodówce, aby pozostała świeża?
    Jak przechowywać wędlinę w lodówce, aby pozostała świeża?
    Plasterek kruchej szynki potrafi nadać wyjątkowy smak zwykłej kanapce, a kawałek aromatycznego boczku odmienia charakter niejednej potrawy.  Wszyscy cenimy wyjątkowe staropolskie wyroby, które kuszą smakoszy swoim apetycznym wyglądem. Jednak zdarza się, że świeżość wędlin pozostawia czasami wiele do życzenia i po kilku dniach w lodówce po pysznej szynce nie ma ani śladu - staje się śliska i traci kolor. Jak zapewnić odpowiednie warunki do przechowywania wędlin, aby cieszyć się ich smakiem jak najdłużej? Gdzie kupować wyroby najlepszej jakości? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz w naszym artykule!
    Czytaj więcej