Babka prosto z WłochBabka prosto z Włoch

Spianata Piccante - pikantne salami włoskie

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy jutro.
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Salami spianata piccante – włoski rarytas w Schronisku Bukowina

Szukasz pomysłów na urozmaicenie swojego menu? Skosztuj wysokiej jakości delikatesów, które są importowane prosto ze słonecznej Italii! Salami spianta piccante to jedna z najpopularniejszych włoskich wędlin produkowana na południu tego kraju, w Kalabrii. Powstaje z chudych oraz tłustych kawałków wieprzowiny poddawanych wielokrotnemu i bardzo dokładnemu mieleniu. Dostępne w naszej ofercie salami pikantne spianata zostało wyprodukowane przez włoską firmę Schetino, możesz zatem liczyć na wyjątkowy charakter i oryginalny smak wędliny. 

Czym wyróżnia się salami spianata piccante?

Jak wskazuje sama nazwa, salami spianata piccante jest pikantne w smaku, ale w sposób umiarkowany. Ostrość zawdzięcza dodatkowi włoskich papryczek pepperoni. Na skutek prasowania wędlina uzyskuje charakterystyczny, spłaszczony kształt, który odróżnia ją od innych włoskich salami o okrągłym przekroju. Spianata piccante to rarytas ceniony przez smakoszy z całej Europy. Uchodzi za jeden z najdoskonalszych gatunków wędlin. Idealna kompozycja składników zapewnia apetyczny zapach i niezapomniany smak. To przysmak, którego musi spróbować każdy miłośnik włoskiej kuchni. 

Do jakich potraw wykorzystasz salami dojrzewające?

Pikantne salami spianata to przysmak o bardzo szerokim zastosowaniu. Sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski, a także jako dodatek do obfitszych posiłków. Plastry włoskiej wędliny położysz m.in. na kanapkach, tostach czy grzankach, a także wszelkiego rodzaju zapiekankach. Salami spianata piccante to również doskonały składnik na tradycyjną włoską pizzę z prawdziwego zdarzenia. Poza tym możesz serwować je jako zakąskę wraz z gatunkowymi serami i innymi wędlinami. Najlepiej smakuje w połączeniu z klasycznymi elementami włoskiego menu, np. winem, oregano i oliwkami.

 

 

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Inna marka
SKU: Spianata Piccante - pikantne salami włoskie
Składniki: mięso wieprzowe, papryczka ostra (2,8%), sól, aromat naturalny, cukier, pieprz, aromat dymu wędzarniczego, E300, E250, E252
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Tak
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 298 kcal
Tłuszcz: 22,9 g
W tym tłuszcze nasycone: 9,5 g
Węglowodany: 1 g
Białko: 21 g
Sól: 4 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Spianata Piccante - pikantne salami włoskie Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Keto pizza - jak zrobić pizzę na dietę ketogeniczną?
    Keto pizza - jak zrobić pizzę na dietę ketogeniczną?

    Marzysz o pysznej pizzy, ale boisz się, że źle wpłynie na Twoją dietę niskowęglowodanową? Nie martw się! Keto pizza to przysmak, który z pewnością Ci nie zaszkodzi. Dzięki prostym składnikom i kreatywności możesz cieszyć się ulubionym daniem bez obaw o przekroczenie limitu węglowodanów netto. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować pyszną serową pizzę bez mąki, która wpisze się idealnie w ramy diety ketogenicznej.

    Czytaj więcej
  2. Przepyszna pizza bezglutenowa: przepis, jak zrobić ciasto bez glutenu?
    Przepyszna pizza bezglutenowa: przepis, jak zrobić ciasto bez glutenu?

    Dieta bezglutenowa ma na celu wyeliminowanie białka, jakim jest gluten. Stosują ją osoby cierpiące na nietolerancję glutenu lub celiakię. Białko to naturalnie występuje w pszenicy, życie i jęczmieniu, ale dodaje się go także do wielu innych produktów, na przykład płatków, parówek czy jogurtów, dlatego szczególnie ostrożnie należy czytać opakowania i składy. Osoby unikające glutenu naturalnie chciałyby jeść powszechnie lubiane dania, jak pizzę. Jak zrobić ją w wersji bezglutenowej?

    Czytaj więcej
  3. Czy pizza jest zdrowa, ile ma kalorii i jaka jest najzdrowsza?
    Czy pizza jest zdrowa, ile ma kalorii i jaka jest najzdrowsza?

    Pizza to jedno z najpopularniejszych dań na całym świecie. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i różnorodna - czy można chcieć czegoś więcej? Ze względu na popularność tego przysmaku ustanowiono nawet międzynarodowy dzień pizzy, który przypada na 9 lutego. Pochodzący z Włoch aromatyczny placek podbił serca fanów jedzenia również w naszym kraju, a pizzerię znajdziemy w każdej, nawet małej miejscowości. Coraz chętniej przygotowujemy ją także w domu. Wiele osób kojarzy ją z bardzo niezdrowym jedzeniem i bombą kaloryczną, która jest wrogiem każdej osoby na diecie. Czy faktycznie pizza to wyłącznie szkodliwy fast food? Poznaj fakty i mity o tym daniu.

    Czytaj więcej
  4. Jak przechowywać wędlinę w lodówce, aby pozostała świeża?
    Jak przechowywać wędlinę w lodówce, aby pozostała świeża?
    Plasterek kruchej szynki potrafi nadać wyjątkowy smak zwykłej kanapce, a kawałek aromatycznego boczku odmienia charakter niejednej potrawy.  Wszyscy cenimy wyjątkowe staropolskie wyroby, które kuszą smakoszy swoim apetycznym wyglądem. Jednak zdarza się, że świeżość wędlin pozostawia czasami wiele do życzenia i po kilku dniach w lodówce po pysznej szynce nie ma ani śladu - staje się śliska i traci kolor. Jak zapewnić odpowiednie warunki do przechowywania wędlin, aby cieszyć się ich smakiem jak najdłużej? Gdzie kupować wyroby najlepszej jakości? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz w naszym artykule!
    Czytaj więcej

Potrzebujesz więcej?

Zapytaj o ofertę hurtową

Potrzebujesz więcej?

Zapytaj o ofertę hurtową