
Włoskie Salami Napoli

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Salami Napoli — delikatny, ale zdecydowany smak
Wbrew swojej nazwie ta charakterystyczna wędlina wieprzowa produkowana jest nie tylko w Neapolu, ale w całym regionie Kampanii w południowych Włoszech. Jest to odmiana łagodna w smaku, ale nie pozbawiona wyjątkowego aromatu, dzięki doskonale dobranym przyprawom i ziołom. Powstaje na bazie starannie wyselekcjonowanego mięsa o średnio-dużym stopniu zmielenia. Czas dojrzewania Salami Napoli wynosi między 60 a 80 dni.
Jak jeść salami Napoli?
Salami Napoli krojone jest bez niejadalnej osłonki, dzięki czemu nie wymaga już żadnej obróbki przed podaniem. Będzie świetne jako dodatek do włoskiej pizzy, ale także jako składnik deski z przystawkami.
Waga Salami Napoli
W tej ofercie przedstawiamy Salami Napoli włoskie o gramaturze 100 i 200 g, jest krojone w cienkie plasterki z dużego kawałka salami dopiero w dniu wysyłki. Układamy je dla Ciebie na tacce, a następnie pakujemy próżniowo. Dzięki temu dostajesz najświeższą wędlinę, którą możesz spokojnie przechowywać przez 14 dni. Jeśli życzysz sobie salami w jednym kawałku lub o większej wadze, zgłoś się do nas mailowo/telefonicznie. Salami Napoli w większym bloku waży ok. 1,9 kg.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mięso wieprzowe, sól, wino Marsala, dekstroza, aromat naturalny, pieprz, E316, E250, E252 |
Data ważności: | 14 dni |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Tak |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Tak |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 265 kcal |
Tłuszcz: | 24 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 14 g |
Węglowodany: | 3,44 g |
W tym cukry: | 1,8 g |
Białko: | 19,4 g |
Sól: | 3,4 g |