
Włoski ser dojrzewający Montasio

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Poznaj smak sera Montasio DOP
Montasio zaliczany jest do grupy serów alpejskich, a jego nazwa pochodzi od góry o tej samej nazwie. Technika wytwarzania sera Montasio została odkryta przez mnichów w 1200 roku, z kolei kilka wieków później powstała szkoła mleczarska, w której nauczano sztuki wytwarzania serów. W ten sposób produkcja sera Montasio rozpowszechniła się w kolejnych prowincjach Włoch.
Co wiemy o serze Montasio?
Jest to ser dojrzewający, produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Początkowo jego żółto brązowa skórka jest gładka i sprężysta, jednak z czasem staje się nieco ciemniejsza i twardsza. Świeży ser cechuje się łagodnym, kremowym smakiem. Będzie idealnie prezentował się na desce wędlin i serów, a zgrany duet stworzy z czerwonym winem.
Produkt importowany jest przez nas bezpośrednio z Włoch. W ofercie kupujesz 100 g krojonego sera lub 280 g sera w kawałku, który kroimy i pakujemy próżniowo w dniu wysyłki.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mleko, sól, podpuszczka, rozciąganie powierzchniowe z konserwantem E202. |
Data ważności: | 14 dni |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Sposób przechowywania: | lodówka |
Sposób przechowywania po otwarciu: | lodówka |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 384 kcal |
Tłuszcz: | 32 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 24 g |
Białko: | 24 g |
Sól: | 1,6 g |