
Włoski ser Asiago DOP

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Asiago - ser z tysiącletnią historią
Asiago to jeden z najstarszych serów. Produkowany jest od roku tysięcznego na Płaskowyżu Asiago, skąd zaczerpnął swoją nazwę. Wytwarzany jest z mleka krowiego w regionach Vicenzy, Trydentu, Padwy i Treviso. Asiago posiada certyfikat DOP i oficjalnie uważany jest za "wyrób górski" z racji miejsca produkcji.
To ser popularny we Włoszech, natomiast w Polsce nie jest on jeszcze tak dobrze wszystkim znany. Co wiemy o tym włoskim rarytasie? Okres dojrzewania sera Asiago wynosi minimum pół roku. Posiada prosty skład: mleko krowie, podpuszczka i sól oraz cechuje się jednocześnie ostrym i słodkim smakiem.
Ser Asiago - ostro - słodki rarytas z Włoch w kawałku lub świeżo krojonych plasterkach
Produkt importowany jest przez nas bezpośrednio z Włoch. W tej ofercie możesz kupić kawałek sera o wadze 280 gramów lub plasterki o wadze 100 g, świeżo krojone i pakowane próżniowo na tacce w dniu wysyłki
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mleko, sól, probiotyki, podpuszczka |
Data ważności: | 14 dni |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Sposób przechowywania: | lodówka |
Sposób przechowywania po otwarciu: | lodówka |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 366 kcal |
Tłuszcz: | 30 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 21 g |
Białko: | 24 g |
Sól: | 1,7 g |