
Włoski policzek wieprzowy Guanciale

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Guanciale - najlepszy do carbonary
To produkt dość tajemniczy. Na pierwszy rzut oka wygląda jak zwyczajny boczek, jednak daleko mu do niego! Czym zatem jest guanciale? To suszone podgardle wieprzowe, będące jednocześnie tłustym mięsem, ale również bardzo delikatnym. Przysmak ten wywodzi się z Lacjum i posiada charakterystyczny smak. Można spożywać go na surowo, ale najczęściej jest składnikiem sosów do makaronu. We Włoszech używa się go do przygotowania tradycyjnej carbonary. Guanciale świetnie sprawdzi się w towarzystwie drobiu oraz będzie smakował wyśmienicie ze świeżym pieczywem.
Guanciale to produkt importowany bezpośrednio z Włoch. W tej ofercie masz do wyboru 3 rodzaje Guanciale - 100 g świeżo krojone, 200 g w kawałku i 800 g w kawałku. Produkty są pakowane próżniowo w dniu wysyłki. Data ważności produktu to minimum 14 dni od daty pakowania.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mięso wieprzowe, sól, dekstroza, pieprz, E301, E250, E252 |
Data ważności: | 14 dni |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 650 kcal |
Tłuszcz: | 67 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 26,7 g |
Węglowodany: | 2,1 g |
W tym cukry: | 0,3 g |
Białko: | 9,7 g |
Sól: | 2,9 g |