
Włoski krem orzechowy z ciasteczkami Pan di Stelle

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Włoski krem orzechowy z ciasteczkami - słodkie smarowidło
Niektórzy nazywają ten produkt zdrowszą wersją Nutelli. Inni i zdrowszą i lepszą wersją Nutelli. My o gustach nie dyskutujemy, ale zapewniamy, że Pan di Stelle Crema jest po prostu pyszna. To nic innego jak krem czekoladowo-orzechowy z dodatkiem kruszonych ciasteczek. Jak wszystkie produkty włoskie - również i ten importowany jest bezpośrednio z Włoch. Krem, w przeciwieństwie do Nutelli, nie zawiera oleju palmowego. Jego skład został zbudowany na wysokiej jakości składnikach, na przykład świeżych jajkach i włoskich orzechach laskowych.
Pomysły na przepisy z włoskim kremem orzechowym
Krem orzechowy zjesz przede wszystkim w zestawieniu ze świeżym pieczywem albo grzankami i tostami. Doskonale sprawdzi się na pierwsze lub drugie śniadanie, również to przygotowane do pracy w specjalnym pojemniku. Włoski krem orzechowy możesz wykorzystać podczas przygotowywania deserów, na przykład jako dodatek do lodów. Sprawdzi się również w formie farszu do naleśników. Możesz nadziewać nimi ciastka i inne, słodkie wypieki. Krem będzie też idealnie pasował do biszkoptów, herbatników, a także pieczonych przez Ciebie tart - jako wypełnienie.
Włoski krem orzechowy z ciasteczkami - naturalna, zdrowa receptura
Włoski krem orzechowy z ciasteczkami pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego źródła, wprost z serca Włoch. To sprawia, że próbując go, poznajesz tradycyjną, włoską recepturę. Co więcej, krem nie zawiera szkodliwych dla zdrowia i środowiska produktów, na przykład tłuszczów utwardzonych czy oleju palmowego. Zamiast tego jest źródłem błonnika. Orzechy laskowe dostarczają również witaminy E, wapnia, fosforu, potasu czy witamin z grupy B.
Skład:
krem orzechowo-kakaowy (cukier, olej słonecznikowy, włoskie orzechy laskowe 13,7%, kakao o niskiej zawartości tłuszczu 9,8%, odtłuszczone mleko w proszku, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromat wanilinowy) Pan di Stelle biszkopt ziarnisty 2% [mąka pszenna, cukier olej słonecznikowy, masło, wysokiej jakości świeże mleko pasteryzowane, czekolada kakaowa (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, naturalny aromat, wanilia, emulgator: lecytyna sojowa), świeże jajka, miód, orzechy laskowe, skrobia pszenna, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu), sól, aromaty, białko jaja w proszku, skrobia].
Po otwarciu przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | krem orzechowo-kakaowy (cukier, olej słonecznikowy, włoskie orzechy laskowe 13,7%, kakao o niskiej zawartości tłuszczu 9,8%, odtłuszczone mleko w proszku, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromat wanilinowy) Pan di Stelle biszkopt ziarnisty 2% [mąka pszenna, cukier olej słonecznikowy, masło, wysokiej jakości świeże mleko pasteryzowane, czekolada kakaowa (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, naturalny aromat, wanilia, emulgator: lecytyna sojowa), świeże jajka, miód, orzechy laskowe, skrobia pszenna, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu), sól, aromaty, białko jaja w proszku, skrobia] |
Data ważności: | nie mniej niż pół roku |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | szklany słoik |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura pokojowa |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Tak |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 527 kcal |
Tłuszcz: | 30,2 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 5,3 g |
Węglowodany: | 53,1 g |
W tym cukry: | 51 g |
Białko: | 8,3 g |
Sól: | 0,113 g |