
Włoska passata pomidorowa - Mutti

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Passata Mutti - smak słonecznych pomidorów
Włoskie pomidory w szklanej butelce. Passata firmy Mutti to 99,5 procent pomidorów i 0,5 procent soli. Tak jak wszystkie produkty włoskie z naszej oferty, również i ten jest sprowadzamy bezpośrednio z Włoch. Passata została przygotowana wyłącznie z warzyw uprawianych w słonecznej Parmie - wszystkie jej składniki są zbierane latem. To gwarantuje pełny smak. Passata jest gęsta, lekko słona, nie zawiera nasion i skórek.
Sprawdź, do czego wykorzystać passatę pomidorową
Passata to niezwykle uniwersalny składnik dań, często obecny we włoskiej kuchni. Przede wszystkim możesz przygotować na bazie takich pomidorów pyszny sos do makaronu. Produkt ten nadaje się również na bazę do zup, zwłaszcza pomidorowej - zarówno w tradycyjnej, jak i kremowej formie. Passata Mutti pomoże Ci przygotować zalewę do zapiekanki mięsnej albo warzywnej i może stanowić element farszu. Z jej pomocą przygotujesz też dip do drobnych przekąsek.
Passata Mutti - aromat i smak natury
Produkt jest dostępny w ekologicznej, szklanej butelce. Gwarantuje ona świeżość i utrzymuje wewnątrz aromat parmeńskich pomidorów. Wyselekcjonowane źródło, z którego pochodzi passata, przekłada się na jej niesamowity smak bez zbędnych dodatków - na przykład cukru. Produkt jest bardzo wydajny dzięki gęstej konsystencji. Nie zawiera GMO, ma prosty skład, przez co jest bardzo zdrowy. Pomidory to źródło likopenu, potasu i licznych witamin.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | pomidory 99,5%, sól |
Data ważności: | nie mniej niż 9 miesięcy |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | szklana butelka |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | lodówka |
Produkt własny: | Nie |
Produkt importowany: | Tak |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 36 kcal |
Tłuszcz: | <0,5 g |
W tym tłuszcze nasycone: | <0,1 g |
Węglowodany: | 5,1 g |
W tym cukry: | 4,5 g |
Białko: | 1,6 g |
Sól: | 0,5 g |