Zrób zakupy za minimum 300 zł, a otrzymasz aż 3 duże puszki najlepszej wody kokosowej za 3 grosze!

Ser z gór wędzony średni krowi (gołka)

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
245 g (+/- 5%)
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Serki z gór wędzone z oferty Schroniska Bukowina – rarytas wśród przetworów mlecznych

Serki z gór wędzone (gołka) to coś więcej niż zwykły ser. W tej kategorii znajdziesz serki wędzone dymem bukowym, które w 100 procentach wyrabiane są z mleka, które podchodzi od podhalańskich krów. W naszym sklepie internetowym Schronisko Bukowina zamówisz świeże serki delikatne w smaku w atrakcyjnej cenie z dostawą do domu.

Ser krowi wędzony – rozkoszny dla podniebienia

Serki z Podhala nie bez powodu uwielbiane są przez turystów. Te góralskie specjały zyskują intensywny aromat i delikatny, lekko słony smak za sprawą długiego procesu wędzenia na naturalnym drewnie. Kremowe wnętrze i sprężysta skórka to idealne połączenie, którego można smakować bez końca! Gołki często mylone są z najsłynniejszym podhalańskim serem, chociaż sposób ich wytwarzania jest podobny, to te dwa sery różnią się miedzy sobą kształtem i zawartością mleka owczego.
Dzięki krowiemu mleku jest ona bardziej kremowa i mniej ostra.

 

gołka ser wędzony krowi w super cenie

Ser Gołka Wędzona — z czym najlepiej się sprawdzi?

Z wędzonym serem gołką możesz przyrządzić wykwintne sałatki, czy pyszne kanapki. Przysmak ten doskonale sprawdzi się jako dodatek do pizzy, makaronowej zapiekanki, a także będzie idealnym elementem na desce serów i wędlin. Gołka świetnie smakuje podana prosto z grilla w towarzystwie żurawiny.

Inne nazwy gołki? Ser gazdowski, pucok, kara

Okazuje się, że góralski serek niejedno ma imię. Wędzony ser gołka znany jest również pod innymi nazwami np. pucok, kara, czy ser gazdowski. Skąd wzięło się to określenie? Nazwa “ser gazdowski” zaczerpnięta została od słowa “gazda”, co oznacza rolnika, w potocznym języku określanego jako właśnie “pucok”, czy “gołka”. Tradycyjne metody produkcji sera gazdowskiego mają swój początek w kulturze wołoskiej, kiedy to wyrób tego rodzaju nabiału miał miejsce w okresie jesienno-zimowym, gdy pozyskiwanie mleka owczego było niemożliwe. Obecnie specjał ten produkowany jest przez cały rok.

Ser krowi wędzony - gołka - najważniejsze informacje

  • Zamknięty w opakowaniu próżniowym (masa netto: 245 g).
  • W składzie jest tylko mleko krowie, podpuszczka i sól
  • Tylko naturalne składniki – nie zawiera żadnych barwników, konserwantów, ani ulepszaczy smaku.
  • Produkt pochodzi z najlepszej jakości mleka krów wypasanych na Podhalu, dzięki czemu ma intensywny smak, piękny oraz niepowtarzalny zapach.
  • Ser wędzony idealnie nadaje się na prezent dla wielbicieli tradycyjnych smaków.
  • Gotowy do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania.

 

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252811878
Oferta: grill
Składniki: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka.
Etykiety kategoria: PIĄTY -50%
Gramatura: 245 g (+/- 5%)
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 371 kcal
Tłuszcz: 27 g
W tym tłuszcze nasycone: 19 g
Węglowodany: 2,7 g
W tym cukry: 1 g
Białko: 29 g
Sól: 1,5 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Ser z gór wędzony średni krowi (gołka) Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 250
Kurier UPS 17,99 22,99 od 250
Kurier GLS 16,99 21,99 od 250

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Czy jedzenie oscypków w ciąży jest dozwolone? Fakty i mity
    Czy jedzenie oscypków w ciąży jest dozwolone? Fakty i mity

    Czy tradycyjny oscypek może znaleźć się w diecie przyszłej mamy? To pytanie zadaje sobie wiele kobiet w ciąży, zwłaszcza podczas rodzinnych spotkań czy wakacyjnych wyjazdów w góry. Ten regionalny przysmak kusi niepowtarzalnym smakiem, ale i budzi obawy związane z bezpieczeństwem spożycia w wyjątkowym okresie oczekiwania na dziecko. Jakie zagrożenia mogą wiązać się z jedzeniem oscypka w ciąży i na co zwrócić szczególną uwagę? 

    Czytaj więcej
  2. Sery z Zakopanem, od bacy, Janosika czy spod Giewontu? O co tu chodzi?
    Sery z Zakopanem, od bacy, Janosika czy spod Giewontu? O co tu chodzi?

    Spacerując po Krupówkach, można odnieść wrażenie, że niemal każdy stragan oferuje prawdziwe góralskie sery. "Ser od bacy", "ser Janosika", "ser spod Giewontu" czy też bardziej ogólne określenia jak "ser tatrzański" i "ser zakopiański" są kuszącymi nazwami, które budzą w nas skojarzenia z Tatrami, czystym powietrzem i tradycją wypasu owiec na halach. Ale czy wszystkie te produkty rzeczywiście mają coś wspólnego z oryginalnym oscypkiem? 

    Czytaj więcej
  3. Szaszłyki wegetariańskie na grilla - sprawdź nasze pomysły
    Szaszłyki wegetariańskie na grilla - sprawdź nasze pomysły

    Szaszłyki to danie, które wprowadza na talerze letnią atmosferę grillowania. Cieszą się one dużą popularnością zarówno na przyjęciach w ogrodzie, jak i podczas codziennych posiłków. Choć tradycyjnie kojarzone z mięsem, coraz częściej możemy spotkać wersje wegetariańskie, które nie ustępują im smakiem. W tym artykule przybliżmy różne sposoby przygotowania wegetariańskich szaszłyków, omówimy techniki grillowania oraz przedstawimy pomysły na marynaty i sosy, które podkreślą ich wyjątkowy smak. 

    Czytaj więcej
  4. Czym jest Bundz, jak powstaje i do czego użyć owczy bunc góralski?
    Czym jest Bundz, jak powstaje i do czego użyć owczy bunc góralski?

    Bundz, zwany też buncem, to podpuszczkowy ser owczy produkowany przede wszystkim na Podhalu, ale możemy się z nim spotkać także w zachodniej części Podbeskidzia. Ten góralski serek swoim wyglądem, ale także teksturą i smakiem przypomina nieco włoską mozzarellę. 

    Czytaj więcej

Zakupy powyżej 1000 zł?

Zapytaj o ofertę hurtową

Zakupy powyżej 1000 zł?

Zapytaj o ofertę hurtową