Ser z gór wędzony średni krowi (gołka)

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
245 g (+/- 5%)
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Serki z gór wędzone z oferty Schroniska Bukowina – rarytas wśród przetworów mlecznych

Serki z gór wędzone (gołka) to coś więcej niż zwykły ser. W tej kategorii znajdziesz serki wędzone dymem bukowym, które wyrabiane są w okresie jesienno zimowym w 100 procentach z mleka krowiego z krów z Podhala. W naszym sklepie internetowym Schronisko Bukowina zamówisz świeże serki delikatne w smaku w atrakcyjnej cenie z dostawą do domu.

Ser krowi wędzony - gołka - odkryj moc smaku

  • Zamknięty w opakowaniu próżniowym (masa netto: 245 g).
  • W składzie jest tylko mleko krowie, podpuszczka i sól
  • Tylko naturalne składniki – nie zawiera żadnych barwników, konserwantów, ani ulepszaczy smaku.
  • Produkt pochodzi z najlepszej jakości mleka krów wypasanych na Podhalu, dzięki czemu ma intensywny smak, piękny oraz niepowtarzalny zapach.
  • Ser wędzony idealnie nadaje się na prezent dla wielbicieli tradycyjnych smaków.
  • Gotowy do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania.

Ser krowi wędzony – rozkoszny dla podniebienia

Przekąska z sera krowiego wędzonego zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy

gołka ser wędzony krowi w super cenie

Ser Gołka Wędzona — górskie receptury

Serki z Podhala nie bez powodu uwielbiane są przez turystów — wyroby te powstają z krowiego mleka i posiadają swój charakterystyczny, wyśmienity smak. Te góralskie specjały zyskują intensywny aromat i delikatny, lekko słony smak za sprawą długiego procesu wędzenia na naturalnym drewnie. Kremowe wnętrze i sprężysta skórka to idealne połączenie, którego można smakować bez końca! Gołki często mylone są z najsłynniejszym podhalańskim serem, chociaż sposób ich wytwarzania jest podobny, to te dwa sery różnią się miedzy sobą kształtem i zawartością mleka owczego.

Z wędzonym serem gołką możesz przyrządzić wykwintne sałatki, czy pyszne kanapki. Przysmak ten doskonale sprawdzi się jako dodatek do pizzy, makaronowej zapiekanki, a także będzie idealnym elementem na desce serów i wędlin. Gołka świetnie smakuje podana prosto z grilla w towarzystwie żurawiny.

Inne nazwy Gołki? Ser gazdowski, pucok, kara

Okazuje się, że góralski serek niejedno ma imię. Wędzony ser gołka znany jest również pod innymi nazwami np. pucok, kara, czy ser gazdowski. Skąd wzięło się to określenie? Nazwa “ser gazdowski” zaczerpnięta została od słowa “gazda”, co oznacza rolnika, w potocznym języku określanego jako właśnie “pucok”, czy “gołka”. Tradycyjne metody produkcji sera gazdowskiego mają swój początek w kulturze wołoskiej, kiedy to wyrób tego rodzaju nabiału miał miejsce w okresie jesienno-zimowym, gdy pozyskiwanie mleka owczego było niemożliwe. Obecnie specjał ten produkowany jest przez cały rok. 

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252811878
Składniki: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka.
Gramatura: 245 g (+/- 5%)
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 371 kcal
Tłuszcz: 27 g
W tym tłuszcze nasycone: 19 g
Węglowodany: 2,7 g
W tym cukry: 1 g
Białko: 29 g
Sól: 1,5 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Ser z gór wędzony średni krowi (gołka) Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Szaszłyki wegetariańskie na grilla - sprawdź nasze pomysły
    Szaszłyki wegetariańskie na grilla - sprawdź nasze pomysły

    Szaszłyki to danie, które wprowadza na talerze letnią atmosferę grillowania. Cieszą się one dużą popularnością zarówno na przyjęciach w ogrodzie, jak i podczas codziennych posiłków. Choć tradycyjnie kojarzone z mięsem, coraz częściej możemy spotkać wersje wegetariańskie, które nie ustępują im smakiem. W tym artykule przybliżmy różne sposoby przygotowania wegetariańskich szaszłyków, omówimy techniki grillowania oraz przedstawimy pomysły na marynaty i sosy, które podkreślą ich wyjątkowy smak. 

    Czytaj więcej
  2. Czym jest Bundz, jak powstaje i do czego użyć owczy bunc góralski?
    Czym jest Bundz, jak powstaje i do czego użyć owczy bunc góralski?

    Bundz, zwany też buncem, to podpuszczkowy ser owczy produkowany przede wszystkim na Podhalu, ale możemy się z nim spotkać także w zachodniej części Podbeskidzia. Ten góralski serek swoim wyglądem, ale także teksturą i smakiem przypomina nieco włoską mozzarellę. 

    Czytaj więcej
  3. Co można zrobić z oscypkiem? Przepisy na dania z oscypkiem
    Co można zrobić z oscypkiem? Przepisy na dania z oscypkiem
    Oscypek to charakterystyczny dla polskich gór przysmak. Powinien znaleźć się na liście rzeczy, które po prostu trzeba zjeść będąc w Tatrach. Na szczęście możesz go również zamówić do siebie do domu i przyrządzić wiele ciekawych potraw. Zapewniam Cię, że z oscypkiem można zdziałać cuda!
    Czytaj więcej
  4. Ser na grilla - jakie serki grillować?
    Ser na grilla - jakie serki grillować?
    Grillowanie to nie tylko kawałki mięsa czy warzywka na ruszcie. To także świetna okazja, by wypróbować różnego rodzaju serki, które smakują wspaniale pod wpływem ognia i dymu. Jakie sery są najlepsze do grillowania? Czy wszystkie nadają się do tego celu? W tym artykule postaramy się odpowiedzieć na te pytania i przedstawić kilka interesujących propozycji serów na grilla, które z pewnością zrobią wrażenie na Twoich gościach. Przygotujcie ruszty, rozpalcie ogień, bo zaczynamy kulinarne doświadczenia!
    Czytaj więcej