Pstrąg wędzony

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Wybierz metodę dostawy INPOST Paczkomaty 24/7 - Paczka w Weekend, a Twoje zamówienie zostanie dostarczone w sobotę.

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
300 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Pstrąg wędzony ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród ryb

Ten pstrąg wędzony zdecydowanie wyróżnia się spośród innych ryb dostępnych w sprzedaży. Jest hodowlany na Podhalu, w specjalnie przygotowanych, ekologicznych warunkach. Woda, w której pływa, jest krystalicznie czysta. Dzięki temu jego mięso jest smaczne, delikatne, a samej ryby po przyrządzeniu nie czuć mułem. Wędzone pstrągi przed rozpoczęciem przygotowania patroszymy, oczyszczamy, a następnie dokładnie solimy. Sól jest jedyną przyprawą, która znajduje się w tej rybie - poza nią nie ma tam żadnych dodatków. Następnie ryba trafia do wędzarni. Do wędzenia ryb używamy wyłącznie tradycyjnej metody. Wędzarnia jest opalana dymem bukowym, a wszystko odbywa się w starannie kontrolowanej temperaturze. Do sprzedaży pstrąg wędzony trafia w opakowaniu próżniowym, które zachowuje jego aromat i wyjątkowy smak. Jedno opakowanie zawiera od 300 do 350 gramów ryby. Wędzony pstrąg umieszczony jest w nim całości, dlatego zawsze wiesz, co trafia na Twój talerz.

Pstrąg wędzony – odkryj moc naturalnego smaku

Jeśli lubisz ryby wędzone, na Twój talerz zdecydowanie powinien trafić pstrąg wędzony. Jak podawać tę rybę? To zależy od Ciebie! Będzie ona doskonale smakować jako danie samo w sobie, serwowane o każdej porze dnia. Możesz pstrągi wędzone podawać zarówno z pieczywem, najlepiej świeżym i wypiekanym w domu, jak również z dodatkami na ciepło - frytkami, ziemniaczanymi łódeczkami czy zapiekanymi warzywami. Mięso tej ryby sprawdzi się jako składnik sałatek, a także podstawowa do przygotowania smacznej, aromatycznej pasty. Pstrąg wędzony jest gotowy do podania od razu po otwarciu opakowania. Dla wydobycia z niego głębi smaku możesz pozostawić go na krótki czas poza folią w temperaturze pokojowej. Pstrąga możesz też podarować każdemu wielbicielowi tradycyjnych smaków. Wyróżnia się aromatycznym, smacznym, delikatnym mięsem o bladoróżowej barwie. Doceni go każdy fan zbilansowanych, intensywnych aromatów.

Naturalny pstrąg wędzony – rozkoszny dla podniebienia, cenny dla zdrowia

Oferowany w Schronisku Bukowina pstrąg wędzony to ryba wyjątkowej jakości. Każdy okaz pochodzi ze starannie wyselekcjonowanej hodowli w sercu Podhala. Hodowla jest ekologiczna, a proces wędzenia ryb przebiega bez żadnych dodatków prócz soli. Ryba jest pozostawiona przez długie godziny w temperaturze ściśle poddawanej kontroli. Dzięki temu zachowuje właściwości odżywcze, a przy okazji jest aromatyczna i niezwykle smaczna. Do procesu wędzenia nie używamy aromatów czy barwników - jedynie dym bukowy w tradycyjnej wędzarni przy restauracji.

Wędzone pstrągi są szczególnie cennym dodatkiem do diety. Już dwie porcje tygodniowo, po około 200 gramów, są w stanie zaspokoić zapotrzebowanie na kwasy EPA i DHA u osób chorych na serce! Wśród ryb słodkowodnych to właśnie pstrąg wędzony ma najbardziej bladoróżowe, delikatne, chude mięso. Dostarcza ono cennych kwasów tłuszczowych nienasyconych, które hamują działanie wolnych rodników, a przy okazji również wspierają odporność organizmu. Jest jedyna ryba słodkowodna polecana przez dietetyków osobom z problemami układu krążenia. Dodatkowo pstrąg wędzony zawiera dużo białka, witamin z grupy B, a także żelaza, potasu czy fosforu. Naturalny proces wędzenia sprawia, że ryba proponowana w Schronisku Bukowina nie jest pozbawiona większości składników odżywczych, w odróżnieniu od ryb oferowanych w sprzedaży sklepowej. To nie tylko uczta dla podniebienia, ale również zdrowy dodatek do diety.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252810055
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska
Składniki: pstrąg, mieszanka przypraw
Gramatura: 300 g
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 150,5 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
W tym tłuszcze nasycone: 1,5 g
Białko: 23 g
Sól: 2 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Pstrąg wędzony Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Catering wigilijny: zamów potrawy i produkty na Święta Bożego Narodzenia
    Catering wigilijny: zamów potrawy i produkty na Święta Bożego Narodzenia

    Sezon świąteczny to nie tylko czas wypełniony radością i wspólnym świętowaniem w rodzinnym gronie, to także idealna okazja do tego, by delektować się wyśmienitymi potrawami wigilijnymi. Jednak zanim do tego dojdzie, to do świąt i uroczystej kolacji trzeba się odpowiednio przygotować. A to jak wiemy, wymaga wiele pracy i wysiłku. Zamiast spędzać czas w kuchni, skorzystaj z wyjątkowej propozycji - zamów catering na wigilię i ciesz się bezstresowymi świętami!

    Czytaj więcej
  2. Przepis na jajka faszerowane na Wielkanoc w 3 odsłonach!
    Przepis na jajka faszerowane na Wielkanoc w 3 odsłonach!

    Jaja faszerowane to jedno z klasycznych dań podawanych podczas wielkanocnego śniadania. Można je przygotować na wiele pysznych sposobów, pobawić się dekoracjami, a także formą podania. W dzisiejszym artykule przygotowaliśmy przepis na 3 różne nadzienia. Sprawdź je!

    Czytaj więcej
  3. Bliny – przepis od szefa kuchni Schroniska Bukowina!
    Bliny – przepis od szefa kuchni Schroniska Bukowina!

    Bliny, czyli drożdżowe naleśniki, to ciekawy pomysł na szybki obiad. Tradycyjnie pochodzą z kuchni wschodu – Rosji, Ukrainy i Białorusi, ale również u nas w Polsce cieszą się sporą popularnością. Prosty przepis na bliny przygotował sam szef kuchni Schroniska Bukowina, dlatego tym serdeczniej zachęcamy do spróbowania!

    Czytaj więcej
  4. Pstrąg wędzony to bardzo smaczna i zdrowa ryba – dowiedz się o niej więcej!
    Pstrąg wędzony to bardzo smaczna i zdrowa ryba – dowiedz się o niej więcej!

    Święta Bożego Narodzenia już za moment – to ostatni dzwonek na to, by pomyśleć o sporządzeniu specjalnego menu. Na wigilijnym stole królują przede wszystkim ryby. Może w tym roku honorowe miejsce powinien zająć wędzony pstrąg? Przepisy na dania z pstrągiem w roli głównej są bardzo liczne i zróżnicowane. Warto je przyrządzać, bo właściwości zdrowotne tego produktu mówią same za siebie!

    Czytaj więcej

Potrzebujesz więcej?

Zapytaj o ofertę hurtową

Potrzebujesz więcej?

Zapytaj o ofertę hurtową