Prosciutto San Daniele

Dostępność:
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!

Produkt wyprzedany

Pozostaw swój e-mail. Powiadomimy Cię, gdy produkt wróci do sprzedaży.

Twój adres e-mail:
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

SZYNKA PROSCIUTTO SAN DANIELE Z CERTYFIKATEM DOP

Prosciutto San Daniele. Włoska szynka surowa, dojrzewająca, krojona w plastry lub w całym kawałku. 

Co to jest San Daniele?

San Daniele to przede wszystkim szynka Świętego Daniela, ale o niej za chwilę. San Daniele del Friuli to też włoskie miasteczko na północy kraju, niedaleko granicy z Austrią. 

Szynka Świętego Daniela to najbardziej znane i cenione prosciutto na świecie. Prosciutto to po włosku szynka, San Daniele to prosciutto crudo, czyli szynka surowa. Robi się ją z udźców wieprzowych, które koniecznie muszą pochodzić z określonych części Włoch. Sama produkcja odbywa się natomiast tylko i wyłącznie w miejscowości San Daniele del Friuli i tylko tu. Produkt jest chroniony przez Unię Europejską certyfikatem Chrionone Pochodzenie Geogragiczne. Oznacza to, że szynka może być wytwarzana tylko na danym terytorium Włoch i według ściśle kontrolowanej receptury. Mięso wieprzowe marynuje się w soli i... No właśnie, i w niczym więcej. Zamarynowana wieprzowina trafia do dojrzewalni, gdzie wisi tak sobie przez ponad rok.  Większość innych szynek prosciutto ma w składzie sól peklującą lub saletrę potasową. San Daniele ma tylko sól i mięso.

Jest to najdroższa z szynek surowych ze względu na czas dojrzewania, który musi wynosić minimu 13 miesięcy. W tym czasie mięso traci wodę, traci więc na wadze. W zależności od mięsa na kilogram gotowego prosciutto Di San Daniele potrzeba minimum 1,7 kilograma udźca wieprzowego. A trzeba jeszcze pamiętać o tym, że z mięsa przed krojeniem trzeba usunąć skórę i kość. 

 

 

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Inna marka
SKU: Prosciutto San Daniele-1
Składniki: mięso wieprzowe, sól
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Tak
Opakowanie: -
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 183 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
W tym tłuszcze nasycone: 1 g
Węglowodany: 0,4 g
Białko: 31 g
Sól: 3,7 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Prosciutto San Daniele Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Jak przechowywać wędlinę w lodówce, aby pozostała świeża?
    Jak przechowywać wędlinę w lodówce, aby pozostała świeża?
    Plasterek kruchej szynki potrafi nadać wyjątkowy smak zwykłej kanapce, a kawałek aromatycznego boczku odmienia charakter niejednej potrawy.  Wszyscy cenimy wyjątkowe staropolskie wyroby, które kuszą smakoszy swoim apetycznym wyglądem. Jednak zdarza się, że świeżość wędlin pozostawia czasami wiele do życzenia i po kilku dniach w lodówce po pysznej szynce nie ma ani śladu - staje się śliska i traci kolor. Jak zapewnić odpowiednie warunki do przechowywania wędlin, aby cieszyć się ich smakiem jak najdłużej? Gdzie kupować wyroby najlepszej jakości? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz w naszym artykule!
    Czytaj więcej