Powidła ze śliwki węgierki

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Opłać zamówienie w ciagu , a wyślemy je jeszcze dzisiaj!
240 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Naturalne powidła śliwkowe - niezbędnik w kuchni

Naturalne śliwkowe powidła przygotowane z dwóch prostych składników: cukru oraz dojrzałych śliwek węgierek. Śliwki zrywane są na początku jesieni w polskich sadach, dzięki czemu są odpowiednio słodkie i mają właściwości sprzyjające zdrowiu. W Schronisku Bukowina zrobiliśmy wszystko, co możliwe, aby w powidłach nie były obecne pestki, jednak może się to zdarzyć. Domowe powidła są  pasteryzowane i zamknięte w estetycznym słoiczku 240 g. 

Jak wykorzystać powidła ze śliwki węgierki?

Aromatyczne, słodkie powidło ze śliwek to doskonały dodatek do świeżego pieczywa na rozpoczęcie dnia. Świetnie komponuje się również w parze z rozmaitymi wypiekami, zwłaszcza jako wypełnienie ciastek albo przełożenie blatów czy wafli. Śliwkowa konfitura wyśmienicie smakuje w połączeniu z piernikiem z dodatkiem cynamonu i goździków. Tego typu wypiek idealnie sprawdzi się na święta Bożego Narodzenia.

Powidła ze śliwek możesz też wykorzystać do przygotowania smacznych naleśników albo urozmaicenia placków. Oprócz tego, że dżem śliwkowy stanowi idealny dodatek do ciast, sprawdzi się on również do potraw mięsnych. Dzięki niemu przygotujesz marynatę do żeberek, czy urozmaicisz smak gulaszu. 

Poznaj moc natury - powidła ze śliwki węgierki

Te aromatyczne powidła śliwkowe powstały z dwóch prostych produktów. Do ich stworzenia użyto najsłodszych, starannie wyselekcjonowanych i wydrylowanych śliwek węgierek, które zerwano wczesną jesienią w polskich sadach, a także cukru. Powidła ze śliwek są pozbawione konserwantów, dodatków smakowych oraz aromatów. Nasze babcie dobrze wiedziały jak wydobyć naturalny smak z owoców, a do tego zadowolić wszystkich smakoszy.
Nasze powidła zagęściliśmy dzięki długiemu, niespiesznemu procesowi gotowania - według tradycyjnej receptury i metody przygotowania.
Spożywanie śliwek może wspomagać układ trawienny, pozytywnie wpływać na regulowowanie jego pracy, a nawet poprawiać apetyt. Przetwory ze śliwek często są znane z zawartości cennych antyoksydantów m.in. witaminy C oraz polifenoli, które wspomagają zapobieganie uszkodzenia komórek.
Nasze powidła charakteryzuje prosty skład, dbamy o to, żeby smakowały tak, jak u babci!

Klasyczne powidła śliwkowe z szybką dostawą ze sklepu internetowego

Nasze powidła śliwkowe przygotowujemy według tradycyjnych receptur, z których korzystały nasze babcie, dzięki czemu zyskały one wyjątkowy smak i aromat. Jesteś ciekaw, jak przygotowujemy domowe powidła ze śliwek węgierek? Nasze przetwory przyrządzamy z największą dbałością. W wielkim garnku lądują z dodatkiem cukru dojrzałe, wydrylowane śliwki, nawet te z lekko pomarszczoną skórką, które same w sobie są już naturalnie słodkie. Tak przygotowane owoce gotują się na minimalnej mocy palnika przez kilka godzin, do momentu aż zgęstnieją. Zawartość garnka mieszamy drewnianą łyżką, tak by nic się nie przypaliło. Gotowe powidła przekładamy następnie do czystych, wyparzonych słoików i pasteryzujemy. 

Jak widzisz, nasze śliwkowe smakołyki to doskonałe produkty, które zasługują na miano domowych przetworów. Gęste i smaczne powidła śliwkowe znajdziesz w naszym sklepie online Schronisko Bukowina. Gwarantujemy szybką i bezpieczną dostawę.

attributes

Szczegóły

Informacje
SKU: P5908252810178
Skład: śliwka węgierka (84%), cukier (16%)
Gramatura: 240 g
Data ważności: minimum pół roku
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: szklany słoik
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Marka własna: Tak
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 235 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
W tym tłuszcze nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 57 g
W tym cukry: 42 g
Białko: 1,1 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Powidła ze śliwki węgierki Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Piernik z powidłami śliwkowymi, poznaj przepis
    Piernik z powidłami śliwkowymi, poznaj przepis

    Aromatyczny piernik to puszyste i mięciutkie ciasto, pachnące przyprawami korzennymi oraz miodem, które najczęściej pojawia się w naszych domach kilka dni przed świętami Bożego Narodzenia. Wypiek idealnie sprawdzi się jednak nie tylko od święta, ale również okaże się wyśmienitym smakołykiem, który warto zaserwować podczas rodzinnych uroczystości, czy spotkań ze znajomymi. Najlepiej jednak odpowiednio wcześniej go przygotować, aby smakował jeszcze lepiej. Sprawdźcie koniecznie, co warto wiedzieć, przed upieczeniem piernika!

    Czytaj więcej
  2. Jak zrobić tartę? Najlepsze przepisy na kruchą tartę na słodko i słono
    Jak zrobić tartę? Najlepsze przepisy na kruchą tartę na słodko i słono

    Pieczenie ciast to z całą pewnością sztuka. Nikt jednak nie rodzi się od razu z tą umiejętnością. Niekiedy potrzeba sporo czasu, aby móc poczuć pełnię satysfakcji, ale gdy się ją osiągnie przyrządzanie domowych smakołyków staje się nawykiem. Nic tak mocno nie działa na zmysły jak zapach świeżego, aromatycznego wypieku, który wydobywa się z kuchni. Na samą myśl o zjedzeniu kawałka ciasta leci ślinka. A co jeśli ciastem tym jest tarta?

    Czytaj więcej
  3. Domowy chleb na drożdżach. Prosty przepis krok po kroku
    Domowy chleb na drożdżach. Prosty przepis krok po kroku

    Domowy chleb to wypiek, który na pierwszy rzut oka nie należy do tych łatwych. Nic bardziej mylnego. Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Do wypieku tego chleba potrzebujesz składników, które na pewno znajdują się w Twoim domu. Zachęcamy do sprawdzenia!

    Czytaj więcej