Facebook Pixel

Pierzga pszczela polska z Roztocza

  • Dostępność: Produkt całoroczny
  • Czas dostawy: Twoje zamówienie wyślemy jutro. W piątek nie wysyłamy produktów potrzebujących lodówki.
  • Sprawdź opinie o nas na Opinie o Spizarnia.schroniskobukowina.pl na Opineo.pl
55,00 zł/160 g
Gramatura: Ilość: Cena:
160 g
55,00 zł
Wartość zamówienia: 55,00 zł
Dodaj do koszyka
składniki
Bez zagęszczaczy
i konserwantów
Tylko naturalne
składniki

Pierzga pszczela wprost z Roztocza - zdrowie w słoiku

Pierzga to nic innego jak sfermentowane grudki pyłkowe, na które składa się pyłek kwiatowy i miód, łączony przez pszczoły swoją śliną. Grudki transportowane są do plastrów, gdzie pod wpływem działania bakterii kwasu mlekowego fermentują, tworząc pierzgę pszczelą. Jest ona droższa niż pyłek pszczeli, bo jej produkcja jest też o wiele niższa. Z uli pozyskuje się tylko część pierzgi, bo resztą żywią się młode pszczoły i królowa matka, głównie w okresie jesienno-zimowym i wczesnowiosennym. Innym ich pożywieniem jest też mleczko pszczele. Pierzga pszczela ma intensywniejszy smak od pyłku kwiatowego. Jest kwaskowata, o lekkim posmaku żywicy. Naszą pierzgę pszczelą pozyskaliśmy z pasieki położonej na terenie Roztocza, z której zawsze sprowadzamy produkty pszczele, tak cenione przez klientów. Jeden słoik ma pojemność 160 gramów.

Zadbaj o siebie z pierzgą - zobacz, jak jej używać

Pierzga pszczela powinna być spożywana doustnie. Warto na dziesięć godzin przed spożyciem rozpuścić porcję pierzgi pszczelej w zimnej wodzie, aby wzmocnić jej działanie. Dla zamaskowania charakterystycznego smaku można spożywać ją z odrobiną miodu. Pierzga pszczela zazwyczaj dawkowana jest w ilości łyżeczki dziennie dla dorosłych i połowy tej porcji dla dzieci. Choć pierzga pszczela jest trudna do przedawkowania, może wywoływać alergię, dlatego warto ją stopniowo wprowadzać do diety. Można też dodać ją na przykład do jogurtu.

Czym wyróżnia się pierzga pszczela?

Pierzga pszczela oferowana w Schronisku Bukowina jest produktem stuprocentowo naturalnym. Nie zawiera zbędnych dodatków. Starannie wyselekcjonowane źródło jej pochodzenia - ekologiczna pasieka na Roztoczu - sprawia, że pierzga pszczela ma nie tylko doskonały smak, ale również właściwości lecznicze. Przede wszystkim regularne spożywanie pierzgi pszczelej wspomaga odporność oraz wiele rodzajów terapii z użyciem farmaceutyków. Pozytywnie wpływa też na system nerwowy, dlatego jest stosowana jako wsparcie przy leczeniu zaburzeń takich jak nerwica albo depresja. Zastosowanie pierzgi pszczelej podczas infekcji wynika z jej funkcji antybakteryjnych. Warto spożyć ją również po infekcjach, aby szybko wzmocnić organizm.

  • Data ważności: 2 lata
  • Konserwanty: Nie
  • Opakowanie: szklany słoik
  • Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
  • Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
  • Główny składnik:

Koszty dostawy - Polska

Forma dostawyKoszt dostawy przy płatności z góryKoszt dostawy za pobraniemMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności z góryMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności za pobraniem
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - 200 -
Kurier UPS 16,99 21,99 200 -
Kurier GLS 15,99 20,99 200 -
Odbiór osobisty 0 0 1 1

Koszty dostawy Europa

Kraj dostawyKoszt dostawy – tylko płatność z góry, nie ma pobrań przy wysyłce za granicęMinimalny zakup dający darmową dostawę

Unia Europejska

za wyjątkiem krajów poniżej

59 299

Irlandia

99 1200
Norwegia, Finlandia 620 1500
Wyspy Europejskie (poza UK) 280 1200
Inne kraje Zadzwoń, wycenimy indywidualnie

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 12:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Pierzga pszczela polska z Roztocza
Twoja ocena