Facebook Pixel

Pecorino Romano

  • Dostępność: Produkt całoroczny
  • Sprawdź opinie o nas na Opinie o Spizarnia.schroniskobukowina.pl na Opineo.pl
32,70 zł/250 g
Gramatura: Ilość: Cena:
250 g
32,70 zł 36,70 zł

Produkt ten wykupiliście cały, ale zostaw nam email, a powiadomimy Cię bezpłatnie, gdy produkt znowu będzie dostępny

Własny import z Włoch
składniki
Bez zagęszczaczy
i konserwantów
Tylko naturalne
składniki

Ser Pecorino Romano - intensywny, ostry smak - 300 gramów, zapakowany oryginalnie

Pecorino Romano to - obok parmezanu - najsłynniejszy włoski ser. Jest w stu procentach zrobiony z mleka owczego. Ma twardą, zbitą strukturą i bardzo łatwo się kruszy. Jest to ser owczy podpuszczkowy, dojrzewający. Pecorino Romano został sprowadzony bezpośrednio z Włoch. Oferowany ser Pecorino Romano jest oznaczony symbolem europejskim DOP, co świadczy o wykonaniu go zgodnie z oryginalną recepturą w miejscu, z którego pierwotnie pochodzi produkt. Ser Pecorino Romano wykonany z mleka owczego jest dostępny w opakowaniu o wadze 300 gramów. Pecorino Romano jest zapakowany próżniowo w miejscu wytwarzania, dlatego ten ser owczy na długo zachowuje swój niesamowity aromat i smak.

Jak podawać ser Pecorino Romano?

Z uwagi na lekko pikantny, słony smak ser Pecorino Romano doskonale nadaje się jako jedna z propozycji na desce serów, w parze z odpowiednio dobranym winem. Produkt ten w smaku i konsystencji jest bardzo podobny do parmezanu, jednak intensywniejszy i ostrzejszy. Z tego powodu możesz użyć Pecorino Romano również do posypania dań makaronowych albo jako jeden ze składników pesto. Ser Pecorino Romano wyśmienicie smaku ze świeżo upieczonym, domowym chlebem. Ten ser owczy to również znakomity dodatek do dań włoskich o typowo romańskim pochodzeniu. Włoski ser z mleka owczego sprawdzi się z tego powodu na przykład w spaghetti alla carbonara, szczególnie z uwagi na swój intensywny, słonawy smak. Ser Pecorino to również jeden z głównym składników dania, którym jest spaghetti cacio e pepe.

Sprawdź, dlaczego warto wybrać ten ser

Ser jest importowany z Włoch. Oryginalne, próżniowe opakowanie gwarantuje Ci jego świeżość, a także charakterystyczny smak oraz zapach, z którego słynie ser Pecorino Romano. Prosty skład bez zagęszczaczy czy zbędnych dodatków, który charakteryzuje włoski ser owczy Pecorino Romano, przyniesie do Twojej kuchni aromaty wprost z Włoch, gwarantując przy tym zdrową recepturę. Co więcej, włoski ser owczy Pecorino romano nie tylko jest smacznym urozmaiceniem potraw, ale również źródłem prozdrowotnych kwasów tłuszczowych nienasyconych. Warto wiedzieć, że ten ser owczy ma kilka odmian, dostępnych głównie na terenie Włoch. Z kolei jego amerykańska wersja przygotowywana jest zwykle z mleka krowiego, przez co ma łagodniejszy smak i mniej intensywny aromat.

  • Data ważności: nie mniej niż 3 miesiące
  • Konserwanty: Nie
  • Opakowanie: opakowanie próżniowe
  • Sposób przechowywania: lodówka
  • Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
  • Główny składnik:
  • Składnik 2: mleko owcze
  • Składnik 3: sól
  • Składnik 4: podpuszczka

Koszty dostawy - Polska

Forma dostawyKoszt dostawy przy płatności z góryKoszt dostawy za pobraniemMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności z góryMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności za pobraniem
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - 200 -
Kurier UPS 16,99 21,99 200 -
Kurier GLS 15,99 20,99 200 -
Odbiór osobisty 0 0 1 1

Koszty dostawy Europa

Kraj dostawyKoszt dostawy – tylko płatność z góry, nie ma pobrań przy wysyłce za granicęMinimalny zakup dający darmową dostawę

Unia Europejska

za wyjątkiem krajów poniżej

59 299

Irlandia

99 1200
Norwegia, Finlandia 620 1500
Wyspy Europejskie (poza UK) 280 1200
Inne kraje Zadzwoń, wycenimy indywidualnie

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 12:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Pecorino Romano
Twoja ocena