Pecorino Romano - włoski ser owczy w kawałku

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy jutro.
200 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Ser Pecorino Romano - intensywny, ostry smak - 200 gramów, zapakowany oryginalnie

Pecorino Romano to - obok parmezanu - najsłynniejszy włoski ser. Jest w stu procentach zrobiony z mleka owczego. Ma twardą, zbitą strukturą i bardzo łatwo się kruszy. Jest to ser owczy podpuszczkowy, dojrzewający. Pecorino Romano został sprowadzony bezpośrednio z Włoch. Oferowany ser Pecorino Romano jest oznaczony symbolem europejskim DOP, co świadczy o wykonaniu go zgodnie z oryginalną recepturą w miejscu, z którego pierwotnie pochodzi produkt. Ser Pecorino Romano wykonany z mleka owczego jest dostępny w opakowaniu o wadze 300 gramów. Pecorino Romano jest zapakowany próżniowo w miejscu wytwarzania, dlatego ten ser owczy na długo zachowuje swój niesamowity aromat i smak.

Jak podawać ser Pecorino Romano?

Z uwagi na lekko pikantny, słony smak ser Pecorino Romano doskonale nadaje się jako jedna z propozycji na desce serów, w parze z odpowiednio dobranym winem. Produkt ten w smaku i konsystencji jest bardzo podobny do parmezanu, jednak intensywniejszy i ostrzejszy. Z tego powodu możesz użyć Pecorino Romano również do posypania dań makaronowych albo jako jeden ze składników pesto. Ser Pecorino Romano wyśmienicie smaku ze świeżo upieczonym, domowym chlebem. Ten ser owczy to również znakomity dodatek do dań włoskich o typowo romańskim pochodzeniu. Włoski ser z mleka owczego sprawdzi się z tego powodu na przykład w spaghetti alla carbonara, szczególnie z uwagi na swój intensywny, słonawy smak. Ser Pecorino to również jeden z głównym składników dania, którym jest spaghetti cacio e pepe.

Sprawdź, dlaczego warto wybrać ten ser

Ser jest importowany z Włoch. Oryginalne, próżniowe opakowanie gwarantuje Ci jego świeżość, a także charakterystyczny smak oraz zapach, z którego słynie ser Pecorino Romano. Prosty skład bez zagęszczaczy czy zbędnych dodatków, który charakteryzuje włoski ser owczy Pecorino Romano, przyniesie do Twojej kuchni aromaty wprost z Włoch, gwarantując przy tym zdrową recepturę. Co więcej, włoski ser owczy Pecorino romano nie tylko jest smacznym urozmaiceniem potraw, ale również źródłem prozdrowotnych kwasów tłuszczowych nienasyconych. Warto wiedzieć, że ten ser owczy ma kilka odmian, dostępnych głównie na terenie Włoch. Z kolei jego amerykańska wersja przygotowywana jest zwykle z mleka krowiego, przez co ma łagodniejszy smak i mniej intensywny aromat.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Inna marka
SKU: P8010883001461
Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka.
Gramatura: 200 g
Data ważności: nie mniej niż 3 miesiące
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: temperatura do 5 st. C.
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura do 5 st. C.
Produkt importowany: Tak
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 384 kcal
Tłuszcz: 32 g
W tym tłuszcze nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,5 g
W tym cukry: 0,5 g
Białko: 24 g
Sól: 5 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Pecorino Romano - włoski ser owczy w kawałku Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Rodzaje i gatunki serów - poznaj klasyfikację serów
    Rodzaje i gatunki serów - poznaj klasyfikację serów

    Sery to żywność, która gości na naszych stołach od wieków. Urozmaica nasze śniadania, dodaje smaku potrawom, idealnie komponuje się z winem oraz dostarcza wartości odżywczych do naszego organizmu. Obecnie na świecie istnieje około 4 tysięcy gatunków sera! W zapasach internetowej spiżarni Schroniska Bukowina mieści się wiele gatunków tego przysmaku.

    Czytaj więcej
  2. Cacio e pepe - włoski makaron z serem i pieprzem
    Cacio e pepe - włoski makaron z serem i pieprzem

    Odkryj z nami wyjątkowy, a jakże prosty przepis na jedno z najszlachetniejszych włoskich dań. O czym mowa? O słynnym makaronie Cacio e Pepe, czyli klasycznej potrawie przygotowanej z zaledwie kilku składników. Musisz uwierzyć nam na słowo - efekt, jaki uzyskujemy na talerzu, jest absolutnie niebiański! Gotowy na smakowitą podróż do serca włoskiej kuchni?

    Czytaj więcej
  3. Czym zastąpić parmezan? Czy istnieją zamienniki?
    Czym zastąpić parmezan? Czy istnieją zamienniki?

    Ser, o którym mowa w naszym artykule powstał we Włoszech i jest tam wytwarzany niemalże od czasów średniowiecza. Na przestrzeni wielu lat zyskał miano regionalnego specjału słynnego na cały świat. Każdy miłośnik włoskiej kuchni ceni sobie jego walory smakowe i wie, jak bardzo może on podbić smak wielu potraw. Mowa o serze Parmigiano Reggiano! Prawdziwy włoski parmezan nie należy do najtańszych przysmaków i czasami trudno kupić go w pobliskim sklepie. Chcesz poznać alternatywę dla włoskiego parmezanu? W artykule przedstawiamy kilka propozycji serów, które smakują równie dobrze, jak specjał z Italii.

    Czytaj więcej
  4. Spaghetti carbonara – przepis na łatwe i szybkie danie!
    Spaghetti carbonara – przepis na łatwe i szybkie danie!

    Przepis na carbonarę z boczkiem to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad! Nie należy on z pewnością do dietetycznych dań. Warto jednak raz na jakiś czas go przygotować i przenieść swoją domową kuchnię do pięknych, słonecznych Włoch.

    Czytaj więcej