Włoska Nduja Spilinga - Callipo
Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Produkt wyprzedany
Pozostaw swój e-mail. Powiadomimy Cię, gdy produkt wróci do sprzedaży.
Opis
Nduja di Spilinga – miękka kiełbasa do smarowania
Nduja di Spilinga to ciekawy element włoskiej kuchni, tym razem przygotowany przez markę Callipo. Jest to drobno mielona wersja kiełbasy, która nadaje się do smarowania. składa się z drobno mielonych, tłustych części mięsa wieprzowego oraz samego tłuszczu wieprzowego, a także 25% papryczek pikantnych, 3% oliwy oraz soli. Do sosów kawałek nduji wystarczy, aby nadać im wyjątkowy, pełny smak i podkreślić aromat przypraw. Nduja di Spilinga jest dostępna w słoiku o pojemności 200 g.
Zobacz, jak w kuchni używana jest nduja di Spilinga
Nduja di Spilinga to dodatek do Twojej kuchni, który sprawdzi się w wielu zastosowaniach. Przede wszystkim jest to wyśmienite smarowidło, które jednak podaje się jako dodatke do innych dań. Niespecjalnie nadaje się na kanapki – kawałek nduji wystarczy rozgnieść jednak na cieście do pizzy, aby stworzyć bardzo smaczny dodatek do klasycznego sosu. Jako że nduja di Spilinga nadaje się do smarowania, może być też stosowana na przykład do marynowania mięs oraz przygotowywania do nich aromatycznych sosów – kawałek nduji wystarczy dodać do marynaty i rozgnieść z przyprawami.
Nduja di Spilinga – co wyróżnia ten niezwykły produkt
Aromatyczna, bardzo wyrazista w smaku nduja di Spilinga to dodatek, który powstaje ze starannie wyselekcjonowanego mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem papryczek, oliwy oraz soli. Specjalna konsystencja sprawia, że nduja di Spilinga doskonale nadaje się do smarowania – składa się z drobno mielonych, tłustych części i zblendowanych papryczek. Nduja di Spilinga nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. Jest za to pasteryzowana, co przedłuża jej termin spożycia. Dopóki nduja di Spilinga nie jest otwarta, nie wymaga przechowywania w lodówce.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Marka: | Inna marka |
SKU: | P8001561015849 |
Składniki: | Nduja (92%) tłuszcz wieprzowy 42%, wieprzowina 30%, papryczka chili 25%, sól 3%), oliwa z oliwek 8%. |
Gramatura: | 200 g |
Data ważności: | nie mniej niż pół roku |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | szklany słoik |
Sposób przechowywania: | temperatura pokojowa |
Sposób przechowywania po otwarciu: | temperatura do 5 st. C. |
Produkt importowany: | Nie |
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 532 kcal |
Tłuszcz: | 50 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 23 g |
Białko: | 20 g |
Sól: | 2,2 g |
Zakupy hurtowe
Dostawa
Koszty dostawy — Polska
Forma dostawy | Koszt dostawy przy płatności z góry | Koszt dostawy za pobraniem | Darmowa dostawa |
---|---|---|---|
InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 | - | od 200 |
Kurier UPS | 17,99 | 22,99 | od 200 |
Kurier GLS | 16,99 | 21,99 | od 200 |
Koszty dostawy — Europa
Kraj dostawy | Koszt dostawy | Darmowa dostawa |
---|---|---|
Unia Europejska Kurier UPS |
Od 99 | brak darmowej dostawy |
UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.
Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.