
Korbacze (korboce) wędzone

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Opis
Naturalne korbacze wędzone ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród produktów mlecznych
Korbacze wędzone (inaczej: makaron lub warkocze serowe) - to 100% natury zamkniętej w opakowaniu. To korbacze, które zachwycają aromatem od razu po otworzeniu opakowania. Całkowicie naturalne, w swoim składzie zawierają tylko mleko krowie, sól i podpuszczkę. Serki górskie przygotowane są w formie długich, wędzonych sznurków. Ser korbacz jest zrobiony ręcznie i uwędzony tradycyjną metodą, dlatego każdy jego kawałek jest zupełnie wyjątkowy. Pakowanie próżniowe wydłuża jego świeżość oraz sprawia, że zachowuje on sprężystą konsystencję.
Korbacze wędzone — warkocze — odkryj moc prawdziwego smaku
Przystawka z korbaczy wędzonych wprawi w zachwyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. Możesz podać korbacz samodzielnie, w formie pojedynczych nitek albo fantazyjnie zawiniętych batów lub warkoczy. Pamiętaj jednak, że korbacz ser stanowi również doskonały dodatek do rozmaitych dań, zwłaszcza na zimno — na przykład sałatek, w którym podbije słoność. Co więcej, korbacz jest produktem idealnym na spotkania z przyjaciółmi, zwłaszcza gdy podasz go do takiego trunku jak regionalne piwo. W końcu korbacz ser to również świetny pomysł na nietypowy prezent dla fana tradycyjnych, związanych z terenami górskimi smaków.
Naturalne korbacze wędzone — rozkoszne dla podniebienia, cenne dla zdrowia
Starannie wyselekcjonowane produkty, z których przygotowywany jest korbacz, a także tradycyjny sposób przygotowania, przekładają się na wyjątkowy smak. Mleko pozyskiwane jest od krów wypasanych na czystych górskich terenach, dzięki czemu ma intensywny smak, piękny i głęboki kolor oraz niepowtarzalny zapach. Prócz niego korbacz składa się z soli i podpuszczki, bez aromatów i konserwantów. W smaku korbacz jest nieco mniej słony od najpopularniejszego, podhalańskiego sera, ma też bardziej miękką konsystencję, za to jest lekko ciągnący. To jeden z tych symboli kuchni góralskiej, które zawsze warto mieć pod ręką, czy to na okoliczność przyjęcia, czy przygotowania szybkiej przekąski dla domowników.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mleko, podpuszczka, sól |
Gramatura: | 200 g |
Data ważności: | nie mniej niż 3 tygodnie |
Tylko naturalne składniki: | Tak |
Zagęszczacze i konserwanty: | Nie |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Sposób przechowywania: | lodówka |
Sposób przechowywania po otwarciu: | lodówka |
Produkt własny: | Tak |
Produkt importowany: | Nie |
Cannot Ship Before Holidays: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 371 kcal |
Tłuszcz: | 27 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 19 g |
Węglowodany: | 2,7 g |
W tym cukry: | 1 g |
Białko: | 29 g |
Sól: | 1,5 g |