Facebook Pixel

Korbacze (korboce) wędzone

  • Dostępność: Produkt całoroczny
  • Czas dostawy: Zamów w ciagu a wyślemy dziś. W piątek nie wysyłamy produktów potrzebujących lodówki.
  • Sprawdź opinie o nas na Opinie o Spizarnia.schroniskobukowina.pl na Opineo.pl
14,90 zł/200 g
Gramatura: Ilość: Cena:
200 g
14,90 zł
Wartość zamówienia: 14,90 zł
Dodaj do koszyka
Więcej niż 2 składniki
Bez zagęszczaczy
i konserwantów
Tylko naturalne
składniki

Naturalne korbacze wędzone ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród produktów mlecznych


Korbacze wędzone (inaczej: makaron lub warkocze serowe często kojarzone z oscypkami) - to 100% natury zamkniętej w opakowaniu. To korbacze, które zachwycają aromatem od razu po otworzeniu opakowania. Całkowicie naturalne, w swoim składzie zawierają tylko mleko krowie, sól i podpuszczkę. Serki górskie typu oscypek przygotowane są w formie długich, wędzonych sznurków. Ser korbacz jest zrobiony ręcznie i uwędzony tradycyjną metodą, dlatego każdy jego kawałek jest zupełnie wyjątkowy. Korbacz dostępny jest w trzech rodzajach opakowań: 200 g, 500 g i 1 kg. Pakowanie próżniowe wydłuża jego świeżość oraz sprawia, że zachowuje on sprężystą konsystencję.

Korbacze wędzone - warkocze - odkryj moc prawdziwego smaku


Przystawka z korbaczy wędzonych wprawi w zachwyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. Możesz podać korbacz samodzielnie, w formie pojedynczych nitek albo fantazyjnie zawiniętych batów lub warkoczy. Pamiętaj jednak, że korbacz ser stanowi również doskonały dodatek do rozmaitych dań, zwłaszcza na zimno - na przykład sałatek, w którym podbije słoność. Co więcej, korbacz jest produktem idealnym na spotkania z przyjaciółmi, zwłaszcza gdy podasz go do takiego trunku jak regionalne piwo. W końcu korbacz ser to również świetny pomysł na nietypowy prezent dla fana tradycyjnych, związanych z terenami górskimi smaków.

Naturalne korbacze wędzone - rozkoszne dla podniebienia, cenne dla zdrowia


Starannie wyselekcjonowane produkty, z których przygotowywany jest korbacz, a także tradycyjny sposób przygotowania, przekładają się na wyjątkowy smak. Mleko pozyskiwane jest od krów wypasanych na czystych górskich terenach, dzięki czemu ma intensywny smak, piękny i głęboki kolor oraz niepowtarzalny zapach. Prócz niego korbacz składa się z soli i podpuszczki, bez aromatów i konserwantów. W smaku korbacz jest nieco mniej słony od oscypka, ma też bardziej miękką konsystencję, za to jest lekko ciągnący. To jeden z tych symboli kuchni góralskiej, które zawsze warto mieć pod ręką, czy to na okoliczność przyjęcia, czy przygotowania szybkiej przekąski dla domowników.

  • Data ważności: nie mniej niż 3 tygodnie
  • Konserwanty: Nie
  • Opakowanie: opakowanie próżniowe
  • Sposób przechowywania: lodówka
  • Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
  • Główny składnik: mleko

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 PLN - od 200 PLN
Kurier UPS 16,99 PLN 21,99 od 200 PLN
Kurier GLS 15,99 PLN 20,99 od 200 PLN
Odbiór osobisty brak możliwości  odbioru osobistego  

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy – wyłącznie płatność z góry Darmowa dostawa 

Niemcy, Czechy, Słowacja

99 PLN od 350 PLN

Wyspy Europejskie
(poza UK)

280 PLN od 1200 PLN
Norwegia, Finlandia 620 PLN od 1500 PLN
Irlandia 169 PLN od 600 PLN
Pozostałe kraje UE 99 PLN od 450 PLN
Inne kraje Zadzwoń, wycenimy indywidualnie  

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce oraz chleba. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Korbacze (korboce) wędzone
Twoja ocena

Złóż zapytanie o wycenę hurtową produktu: Korbacze (korboce) wędzone