Korbacze (korboce) wędzone
- Dostępność: Produkt całoroczny
- Czas dostawy: Zamów w ciagu a wyślemy dziś. W piątek nie wysyłamy produktów potrzebujących lodówki.
Gramatura: | Ilość: | Cena: |
200 g |
|
15,20 zł |
Naturalne korbacze wędzone ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród produktów mlecznych
Korbacze wędzone (inaczej: makaron lub warkocze serowe często kojarzone z oscypkami) - to 100% natury zamkniętej w opakowaniu. To korbacze, które zachwycają aromatem od razu po otworzeniu opakowania. Całkowicie naturalne, w swoim składzie zawierają tylko mleko krowie, sól i podpuszczkę. Serki górskie typu oscypek przygotowane są w formie długich, wędzonych sznurków. Ser korbacz jest zrobiony ręcznie i uwędzony tradycyjną metodą, dlatego każdy jego kawałek jest zupełnie wyjątkowy. Korbacz dostępny jest w trzech rodzajach opakowań: 200 g, 500 g i 1 kg. Pakowanie próżniowe wydłuża jego świeżość oraz sprawia, że zachowuje on sprężystą konsystencję.
Korbacze wędzone - warkocze - odkryj moc prawdziwego smaku
Przystawka z korbaczy wędzonych wprawi w zachwyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. Możesz podać korbacz samodzielnie, w formie pojedynczych nitek albo fantazyjnie zawiniętych batów lub warkoczy. Pamiętaj jednak, że korbacz ser stanowi również doskonały dodatek do rozmaitych dań, zwłaszcza na zimno - na przykład sałatek, w którym podbije słoność. Co więcej, korbacz jest produktem idealnym na spotkania z przyjaciółmi, zwłaszcza gdy podasz go do takiego trunku jak regionalne piwo. W końcu korbacz ser to również świetny pomysł na nietypowy prezent dla fana tradycyjnych, związanych z terenami górskimi smaków.
Naturalne korbacze wędzone - rozkoszne dla podniebienia, cenne dla zdrowia
Starannie wyselekcjonowane produkty, z których przygotowywany jest korbacz, a także tradycyjny sposób przygotowania, przekładają się na wyjątkowy smak. Mleko pozyskiwane jest od krów wypasanych na czystych górskich terenach, dzięki czemu ma intensywny smak, piękny i głęboki kolor oraz niepowtarzalny zapach. Prócz niego korbacz składa się z soli i podpuszczki, bez aromatów i konserwantów. W smaku korbacz jest nieco mniej słony od oscypka, ma też bardziej miękką konsystencję, za to jest lekko ciągnący. To jeden z tych symboli kuchni góralskiej, które zawsze warto mieć pod ręką, czy to na okoliczność przyjęcia, czy przygotowania szybkiej przekąski dla domowników.
- Data ważności: nie mniej niż 3 tygodnie
- Konserwanty: Nie
- Opakowanie: opakowanie próżniowe
- Sposób przechowywania: lodówka
- Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
- Skład: mleko, podpuszczka, sól
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 371 kcal |
Tłuszcz: | 27 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 19 g |
Węglowodany: | 2,7 g |
W tym cukry: | 1 g |
Białko: | 29 g |
Sól: | 1,5 g |
Koszty dostawy — Polska
Forma dostawy | Koszt dostawy przy płatności z góry | Koszt dostawy za pobraniem | Darmowa dostawa |
---|---|---|---|
InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 | - | od 200 |
Kurier UPS | 17,99 | 22,99 | od 200 |
Kurier GLS | 16,99 | 21,99 | od 200 |
Koszty dostawy — Europa
Kraj dostawy | Koszt dostawy | Darmowa dostawa |
---|---|---|
Unia Europejska Kurier UPS |
Od 99 | brak darmowej dostawy |
UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.
Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.