Kiełbasa z jelenia 210 g

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
210 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
description

Opis

Naturalna kiełbasa wiejska z jelenia ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród przetworów mięsnych

Nasza kiełbasa wiejska z jelenia to coś więcej niż zwykła wędlina. Jest to produkt klasy premium ze szlachetnego mięsa. Kiełbasa z jelenia bez dodatku wody i jakichkolwiek wypełniaczy. Prosty skład to powód, dla którego ta kiełbasa z mięsa z jelenia i dzika ma tak wyjątkowy smak. Do jej przygotowania wykorzystane zostało najlepszej jakości mięso, które przeszło pozytywnie wszystkie kontrole weterynaryjne. Kiełbasa z jelenia dostępna jest w opakowaniu o wadze 210 gramów. Jest pakowana próżniowo, dlatego przez długi czas zachowuje swój naturalny aromat i wyjątkowy smak, jednocześnie nie psując się i będąc zdatną do spożycia.

Kiełbasa z jelenia – odkryj moc prawdziwego smaku

Ta kiełbasa z jelenia to niesamowity smak zamknięty w zgrabnych laskach. Ta kiełbasa jest Idealna do bigosu, żurku lub na deskę wędlin. Bigos z dodatkiem kiełbasy wiejskiej z jelenia zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza. Możesz używać kiełbasy z jelenia na przykład do dań takich jak zapiekanki, gdzie smakuje wręcz idealnie i doskonale nadaje się do spożycia na ciepło. Kiełbasa z jelenia to smak, który na pewno przypadnie do gustu wielbicielom tradycyjnych, polskich przysmaków. Z tego powodu możesz podarować ją w formie prezentu dla kogoś, kto ceni sobie polskie smaki.

Kiełbasa wiejska z jelenia – rozkoszna dla podniebienia

Wysokiej jakości kiełbasa z jelenia i dzika została przygotowana ze starannie wyselekcjonowanych składników. W jej składzie znajdziesz tylko 70% mięsa z jelenia, 30% mięsa z dzika, sól peklującą oraz przyprawy. Dziczyzna jest przede wszystkim niskokaloryczna i mało tłusta. Dodatkowo mięso z jelenia zawiera bardzo dużo łatwostrawnego białka, i to wartościowszego bogatego w aminokwasy egzogenne (organizm sam ich nie potrafi wytworzyć). Obfituje w witaminy, zwłaszcza te grupy B - B2, B3, B5, B6 i B12 oraz minerały – wapń, fosfor, magnez i łatwo przyswajalne żelazo. 

Czy kiełbasa z jelenia jest zdrowa?

Oprócz tego, że kiełbasa z jelenia jest nie tylko smaczna, ale i pożywna. Dziczyzna zawiera aż cztery razy więcej witamin i minerałów niż mięso zwierząt hodowlanych. Dlatego też kiełbasa z jelenia bogata jest w wiele składników odżywczych. Dodatkowo ma niską zawartość kalorii i stanowi ona źródło białka. 

Jak przygotować i podać kiełbasę z jelenia?

Smak kiełbasy z jelenia to coś, co ciężko podrobić. Jednak, aby przysmak ten mógł zadowolić podniebienia smakoszy, musi być przygotowany z najwyższej jakości świeżego mięsa jelenia, które jest o wiele bardziej delikatne, słodsze i miększe niż mięso wieprzowe. Mimo że przyrządzenie takiego rarytasu jest procesem żmudnym, to przynosi niesamowitą satysfakcję. Jesteś ciekaw, jak zrobić kiełbasę z jelenia? Mięso należy dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki za pomocą noża lub maszynki. Ważnym aspektem są również przyprawy, które nadają kiełbasie oryginalny smak. Warto stworzyć mieszankę składającą się z soli, pieprzu czarnego, czosnku, jałowca, kolendry, gałki muszkatołowej, gorczycy, majeranku, czy tymianku lub papryki. Bukiet ziół i przypraw należy połączyć dokładnie z rozdrobnionym mięsem i odstawić na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przeniknęły. 

Kolejnym krokiem jest formowanie kiełbasy - wcześniej przygotowane składniki umieszcza się w dobrze wypłukanych jelitach lub specjalnych foremkach do formowania kiełbasy. Kiedy przysmak z jelenia jest już gotowy, nadchodzi pora na wędzenie, dzięki któremu staje się on jeszcze bardziej doskonały i zyskuje dymny smak. Po wędzeniu, kiełbaski należy ugotować w wodzie, by stały się miękkie i nadawały się do jedzenia. 

Zdrową kiełbasę z jelenia, pozbawioną substancji konserwujących, można podawać na rozmaite sposoby. Najlepiej smakuje z chlebem i niewielkim dodatkiem musztardy, czy z kaszą lub pieczona z ziemniakami. Idealnie sprawdzi się jako samodzielny posiłek, ale także będzie doskonałym składnikiem innych dań. Można ją smażyć, gotować i piec. Kiełbasa z jelenia jest niezwykle aromatyczna i wykwintna, po prostu pyszna. 

attributes

Szczegóły

Informacje
SKU: P5908252812509
Skład: mięso z jelenia 70%, mięso z dzika 30%, sól, przyprawy, sól peklująca
Gramatura: 210 g
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Tak
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: lodówka
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Marka własna: Tak
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 310 kcal
Tłuszcz: 23 g
W tym tłuszcze nasycone: 10 g
Węglowodany: 2,8 g
W tym cukry: 1,2 g
Białko: 23 g
Sól: 3 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Kiełbasa z jelenia 210 g Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Przekąski i przystawki na grilla, które przygotujesz szybko i pysznie!
    Przekąski i przystawki na grilla, które przygotujesz szybko i pysznie!
    Na zewnątrz już coraz cieplej, a więc warto pomyśleć o zrobieniu grilla. Sezon grillowy już tak naprawdę trwa od jakiegoś czasu, więc jeżeli masz taką możliwość to zapraszam po kilka inspiracji! W dzisiejszym artykule znajdzie się coś zarówno dla miłośnika mięsa, jak i osób, które rezygnują z niego w swojej codziennej diecie.
    Czytaj więcej
  2. Jaka kiełbasa z grilla będzie najlepsza? Jak ją przyrządzać?
    Jaka kiełbasa z grilla będzie najlepsza? Jak ją przyrządzać?
    Kiełbasa z grilla to klasyka polskiej kuchni, która kojarzy się z letnimi grillowymi przyjęciami i piknikami. Jednakże nie każda nadaje się na ruszt. Warto wiedzieć, jaką kiełbasę wybrać i jak ją przygotować, aby uzyskać najlepszy smak. W tym artykule podpowiemy Ci, na co zwrócić uwagę, wybierając swojskie wyroby na grilla oraz jak odpowiednio je przygotować, aby były soczyste i aromatyczne. Nie czekaj, przeczytaj nasz artykuł i dowiedz się, jak zrobić idealną kiełbasę z grilla, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!
    Czytaj więcej
  3. Zrób na obiad kluski ziemniaczane – przepis jest banalnie prosty!
    Zrób na obiad kluski ziemniaczane – przepis jest banalnie prosty!

    Kluski ziemniaczane to smak dzieciństwa naszych rodziców. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a na dodatek wszelkie składniki z pewnością masz już w domu. Jak zrobić kluski ziemniaczane? Przepis znajdziesz w artykule!

    Czytaj więcej
  4. Co na obiad z kiełbasą? Sprawdź nasze inspiracje!
    Co na obiad z kiełbasą? Sprawdź nasze inspiracje!

    Kiełbasa to produkt często goszczący w polskich domach – lecz czy może zastąpić tradycyjnego schabowego na obiadowym talerzu? Sprawdź nasze pomysły na obiad z kiełbasą i wprowadź najciekawsze rozwiązania do swojej kuchni!

    Czytaj więcej