
Kiełbasa z jelenia 240 g

Zyskaj więcej!
Kupując ten produkt zyskujesz w programie lojalnościowymSzybka dostawa!
Produkt wyprzedany
Pozostaw swój e-mail. Powiadomimy Cię, gdy produkt wróci do sprzedaży.
Opis
Naturalna kiełbasa wiejska z jelenia ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród przetworów mięsnych
Nasza kiełbasa wiejska z jelenia to coś więcej niż zwykła wędlina. Jest to produkt klasy premium ze szlachetnego mięsa. Kiełbasa z jelenia całkowicie naturalna bez dodatku wody i jakichkolwiek wypełniaczy. Prosty skład to powód, dla którego ta kiełbasa z mięsa z jelenia i dzika ma tak wyjątkowy smak. Do jej przygotowania wykorzystane zostało najlepszej jakości mięso, które przeszło pozytywnie wszystkie kontrole weterynaryjne. Kiełbasa z jelenia dostępna jest w opakowaniu o wadze 210 gramów. Jest pakowana próżniowo, dlatego przez długi czas zachowuje swój naturalny aromat i wyjątkowy smak, jednocześnie nie psując się i będąc zdatną do spożycia.
Kiełbasa z jelenia – odkryj moc prawdziwego smaku
Ta kiełbasa z jelenia to niesamowity smak zamknięty w zgrabnych laskach. Ta kiełbasa jest Idealna do bigosu, żurku lub na deskę wędlin. Bigos z dodatkiem kiełbasy wiejskiej z jelenia zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza. Możesz używać kiełbasy z jelenia na przykład do dań takich jak zapiekanki, gdzie smakuje wręcz idealnie i doskonale nadaje się do spożycia na ciepło. Kiełbasa z jelenia to smak, który na pewno przypadnie do gustu wielbicielom tradycyjnych, polskich przysmaków. Z tego powodu możesz podarować ją w formie prezentu dla kogoś, kto ceni sobie polskie smaki.
Kiełbasa wiejska z jelenia – rozkoszna dla podniebienia
Wysokiej jakości kiełbasa z jelenia i dzika została przygotowana ze starannie wyselekcjonowanych składników. W jej składzie znajdziesz tylko 70% mięsa z jelenia, 30% mięsa z dzika, sól peklującą oraz przyprawy. Dziczyzna jest przede wszystkim niskokaloryczna i mało tłusta, przez co nie obciąża układu krwionośnego. Dodatkowo mięso z jelenia zawiera bardzo dużo łatwostrawnego białka, i to wartościowszego bogatego w aminokwasy egzogenne (organizm sam ich nie potrafi wytworzyć). Obfituje w witaminy, zwłaszcza te grupy B - B2, B3, B5, B6 i B12 oraz minerały – wapń, fosfor, magnez i łatwo przyswajalne żelazo. Ma korzystne proporcje nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami i stanami zapalnymi.
Czy kiełbasa z jelenia jest zdrowa?
Oprócz tego, że kiełbasa z jelenia jest nie tylko smaczna i pożywna, to także i zdrowa. Dziczyzna zawiera aż cztery razy więcej witamin i minerałów niż mięso zwierząt hodowlanych. Dlatego też kiełbasa z jelenia bogata jest w wiele składników odżywczych. Dodatkowo jest wodorowęglanowa, przez co pomaga zmniejszyć poziom cukru we krwi, a ze względu na niską zawartość kalorii śmiało mogą po nią sięgać osoby dbające o linię. Kiełbasa z jelenia pozwala utrzymać odpowiednią masę mięśniową, ponieważ stanowi ona źródło białka.
Jak przygotować i podać kiełbasę z jelenia?
Smak kiełbasy z jelenia to coś, co ciężko podrobić. Jednak, aby przysmak ten mógł zadowolić podniebienia smakoszy, musi być przygotowany z najwyższej jakości świeżego mięsa jelenia, które jest o wiele bardziej delikatne, słodsze i miększe niż mięso wieprzowe. Mimo że przyrządzenie takiego rarytasu jest procesem żmudnym, to przynosi niesamowitą satysfakcję. Jesteś ciekaw, jak zrobić kiełbasę z jelenia? Mięso należy dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki za pomocą noża lub maszynki. Ważnym aspektem są również przyprawy, które nadają kiełbasie oryginalny smak. Warto stworzyć mieszankę składającą się z soli, pieprzu czarnego, czosnku, jałowca, kolendry, gałki muszkatołowej, gorczycy, majeranku, czy tymianku lub papryki. Bukiet ziół i przypraw należy połączyć dokładnie z rozdrobnionym mięsem i odstawić na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przeniknęły.
Kolejnym krokiem jest formowanie kiełbasy - wcześniej przygotowane składniki umieszcza się w dobrze wypłukanych jelitach lub specjalnych foremkach do formowania kiełbasy. Kiedy przysmak z jelenia jest już gotowy, nadchodzi pora na wędzenie, dzięki któremu staje się on jeszcze bardziej doskonały i zyskuje dymny smak. Po wędzeniu, kiełbaski należy ugotować w wodzie, by stały się miękkie i nadawały się do jedzenia.
Zdrową kiełbasę z jelenia, pozbawioną substancji konserwujących, można podawać na rozmaite sposoby. Najlepiej smakuje z chlebem i niewielkim dodatkiem musztardy, czy z kaszą lub pieczona z ziemniakami. Idealnie sprawdzi się jako samodzielny posiłek, ale także będzie doskonałym składnikiem innych dań. Można ją smażyć, gotować i piec. Kiełbasa z jelenia jest niezwykle aromatyczna i wykwintna, po prostu pyszna.
Szczegóły
Informacje | |
---|---|
Skład: | mięso z jelenia 70%, mięso z dzika 30%, sól, przyprawy, sól peklująca |
Gramatura: | 240 g |
Data ważności: | 14 dni |
Tylko naturalne składniki: | Nie |
Zagęszczacze i konserwanty: | Tak |
Opakowanie: | opakowanie próżniowe |
Sposób przechowywania: | lodówka |
Sposób przechowywania po otwarciu: | lodówka |
Produkt własny: | Tak |
Produkt importowany: | Nie |
Cannot Ship Before Holidays: | Nie |
Tabela wartości odżywczych / 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 310 kcal |
Tłuszcz: | 23 g |
W tym tłuszcze nasycone: | 10 g |
Węglowodany: | 2,8 g |
W tym cukry: | 1,2 g |
Białko: | 23 g |
Sól: | 3 g |